Waar de aswolk niet allemaal goed voor is...
In de afgelopen weken is er grote drukte ontstaan rondom de actieve IJslandse vulkaan Fimmvörduhlas. Uit alle windstreken komen mensen naar IJsland om de vulkaan in actie te zien, maar men kan er vanaf heden ook een hapje eten. De befaamde kok Fridgeir Eiriksson heeft de voet van de vulkaan namelijk omgetoverd tot restaurant. Met behulp van de hete lava, gebruikt als oven, maakt Eiriksson de heerlijkste gerechten klaar.
*Exclusief*
Voor maar 735 euro wordt u met de helikopter naar deze speciale locatie gebracht met rode loper, voor een exclusief menu met zeeduivel. Het is de eerste keer dat iemand het gepresteerd heeft om aan de voet van een krater te koken. Chef-kok Eiriksson ziet het allemaal als een uitdaging, want "niets is onmogelijk" volgens de chef-kok. Hij is dan ook bereid om alles eens te proberen.
~Nienke van Haasteren~
Vulkaan IJsland goed als restaurantsetting
13 april 2010