Het zijn b(iz)arre tijden voor de hospitality branche en voor de Food & Beverage management professionals die werkzaam zijn in deze mooie en dynamische gastvrijheidsindustrie. Deze tijd zorgt voor ongekende uitdagingen, waarbij het vasthouden van positieve energie en het inzetten van out-of-the-box creativiteit en ondernemerschap van groot belang zijn.
Wie is dé F&B professional die zich onder deze moeilijke omstandigheden niet uit het veld laat slaan en die zijn/haar team onvermoeibaar blijft steunen, motiveren en enthousiasmeren?
Tien genomineerden
Ieder jaar gaat de AF&BM, hét netwerk voor F&B professionals, op zoek naar de F&B Professional of the Year. De afgelopen maanden heeft het netwerk, met behulp van de mediapartners, opgeroepen tot het nomineren van vakgenoten. Uit de ingezonden nominaties hebben het AF&BM bestuur en de jury, op basis van de gegeven motivaties, tien genomineerden geselecteerd die vanaf vandaag met elkaar de verkiezingsstrijd aan gaan. De genomineerden in willekeurige volgorde zijn:
Magda Kaminska | F&B manager Park Centraal | Amsterdam
Yoran Shukrula | F&B manager | Apollo Hotel - The Harbour Club | Vinkeveen
Mehrsa Ghadiri | Pre-opening F&B manager | Innside by Meliá / Amsterdam
Kaja Bootsman | Restaurant manager | Bar Kantoor (Conscious Hotels)
Janiek Koolen | F&B manager | Hutten Catering | Prinses Máxima Centrum
Yvo Kwak | F&B manager | Culinair landgoed Parc Broekhuizen | Leersum
Koen van der Plank | Operations manager | Hotel Nobel | Ameland
Roel Oostrum | Executive chef | Blooming bedrijvengroep / Bergen
Johannes van der Kooi | F&B manager | Hotel Jakarta | Amsterdam
René Brienen | Chefkok/eigenaar | Restaurant Brienen aan de Maas * | Well
Stem nu!
Bekijk hier de profielen van de genomineerden en stem op jouw favoriet. De stembus blijft open tot 29 januari. Daarna worden de stemmen geteld. De drie genomineerden met de meeste stemmen gaan door naar de finale.
De finale
Op 5 februari presenteren de finalisten zich aan de vakjury. Dit gebeurt tijdens een LIVE uitzending vanuit Studio AF&BM in Ede. Natuurlijk zal de jury bij de beoordeling van de finalisten deze keer extra aandacht hebben voor het ondernemerschap onder de huidige moeilijke omstandigheden. Hoe creatief, wendbaar en slagvaardig zijn de professionals? En hoe hebben zij dit de afgelopen periode laten zien? Direct aansluiten op de finale beslist de jury wie de titel “F&B Professional of the Year” verdient en zal de bijbehorende award worden uitgereikt aan de winnaar.
De vakjury bestaat dit jaar uit:
Maarten Wessels – Wessels Trainingen
Iris Kranenburg – Entree Magazine
Paul Sprakel – Hospitality Management
Demian van der Reijden – Misset Horeca
Maaike de Reuver – Food Inspiration
Agnes Raggers – Mooirivier Hotel en Congres – F&B Professional of the Year ‘20
Blijf je graag op de hoogte?
Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.