Ingrediënten (2 personen)
2 struikjes witlof
1-2 takjes tijm
50 gram mascarpone
50 gram geraspte geitenkaas
versgemalen peper
1,5 eetlepel honing of sinaasappelbloesemhoning
2 eetlepels pijnboompitten
1 eetlepel olijfolie
Bereiding
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Vet de bakplaat van de oven in met olie. Maak de witlofblaadjes los, was ze en dep ze droog (er zijn circa 25 stuks nodig, de kleinste blaadjes worden niet gebruikt). Neem de tijmblaadjes van de takjes en meng tijm, mascarpone, geitenkaas en peper door elkaar. Vul de blaadjes witlof met het kaasmengsel en leg ze op de bakplaat. Druppel de honing erover en bestrooi met pijnboompitten. Schuif de witlofblaadjes circa 5 cm onder de hete grill en rooster ze in 2 à 3 minuten goudbruin.