Yuri Dries, F&B-manager bij Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk, is uitgeroepen tot F&B-Professional of the Year 2014. Dit gebeurde tijdens het jaargala van de AF&BM, initiatiefnemer
van de wedstrijd. De bekendmaking vond plaats bij Librije's Hotel in Zwolle, waar het gala werd gehouden.
*Finale*
In een spannende finaleronde bij het Double Tree by Hilton in Amsterdam ging Yuri Dries op 27 januari samen met Gijs Wehkamp (Hotels van Oranje, Noordwijk aan Zee) en Frank Tuhusala (Westcord Fashion Hotel, Amsterdam) voor een vierkoppige vakjury de strijd aan.
*Lastige taak*
De finalisten hadden het de beoordelaars goed lastig gemaakt. Ieder koos voor een geheel eigen benadering op de door de AF&BM voorgelegde onderwerpen duurzaamheid, conceptcreatie, en leiderschap.
*Juryleden*
De jury bestond dit jaar uit voorzitter Maarten Wessels (trainer/coach en columnist Horeca Entree), Anita Bos (hoteldirecteur Intercontinental Amstel Hotel Amsterdam), Iris Den Dekker (F&B Professional of the Year 2013/Hilton Worldwide), en Frank Lindner (hoofdredacteur Hospitality Management).
Punkmedia maakte "de volgende videoreportage van de finaledag bij het Double Tree by Hilton hotel in Amsterdam":https://vimeo.com/85593927.
Op de foto v.l.n.r Maarten Wessels, Suzanne de Zwaan (voorzitter AF&BM), Yuri Dries, Iris den Dekker (winnaar 2013) en Lodewijk van der Grinten (directeur Koninklijke Horeca Nederland).
Foto: Punkmedia
Yuri Dries F&B Professional van 2014
31 januari 2014