Je hebt gezocht op: Automatisering

“Wij zijn het hart van het héle hotel, maar we moeten wel kunnen uitleggen waarom”
19 november 2024Nieuws

“Wij zijn het hart van het héle hotel, maar we moeten wel kunnen uitleggen waarom”

Nieuwe systemen en technologieën hebben in de afgelopen tijd een grote rol ingenomen binnen de hotellerie en er zijn maar weinig rollen zo ingrij...

“Het is goedkoper dan twee of drie hotelkamers, daarmee onderscheiden we ons echt”
15 november 2024Nieuws

“Het is goedkoper dan twee of drie hotelkamers, daarmee onderscheiden we ons echt”

Dat Tom Hafkamp (33) in de hotellerie terecht zou komen, was op jongere leeftijd geen uitgemaakte zaak. Zijn ouders runden namelijk een stripboekenwin...

Langverwacht Hotel The Diamond opent 15 november aan Leidseplein
8 november 2024Nieuws

Langverwacht Hotel The Diamond opent 15 november aan Leidseplein

De opening van Hotel The Diamond, gevestigd in het gelijknamige gebouw aan het Leidseplein in Amsterdam, komt in zicht. Dit langverwachte vijf-sterren...

Patrick van der Wardt: De revolutie van AI in de hotellerie
6 november 2024Nieuws

Patrick van der Wardt: De revolutie van AI in de hotellerie

Het nieuwe buzz-word is tegenwoordig AI. Als je in je bedrijfs- of productnaam geen AI-toevoeging hebt, dan tel je eigenlijk al niet mee. Echter, AI h...

“Eén zwakke schakel en de reputatie van een hotel staat op het spel”
1 november 2024Nieuws

“Eén zwakke schakel en de reputatie van een hotel staat op het spel”

Voor het verwerken van betalingen is een gecertificeerde beveiliging een absolute noodzaak. Maar wat als een medewerker vervolgens ingaat op een phish...

Ewout Hoogendoorn: Hotels leading into the future!
16 september 2024Nieuws

Ewout Hoogendoorn: Hotels leading into the future!

Je kunt op verschillende manieren tegen de hotellerie aankijken. Je kunt zeggen: de hotellerie is de afgelopen paar honderd jaar niet veranderd. De es...

Hotels geven bedrijfsvoering opnieuw vorm met automatiseringssystemen van Honeywell
16 september 2024Nieuws

Hotels geven bedrijfsvoering opnieuw vorm met automatiseringssystemen van Honeywell

Van hotels met beperkte service tot luxe resorts: hoteliers ontdekken nieuwe manieren om meer te doen met minder moeite, zoals het optimaliseren van e...

Aantrekken en behouden van Generatie Z in de horeca
23 augustus 2024Nieuws

Aantrekken en behouden van Generatie Z in de horeca

De horeca- en hotelleriesector staat voor een grote uitdaging: het aantrekken en behouden van jong talent uit Generatie Z. Deze generatie, geboren tus...

Technologie transformeert de hotelbeleving
8 augustus 2024Nieuws

Technologie transformeert de hotelbeleving

Digitale transformatie is niet meer weg te denken uit de hotellerie, de sector die traditioneel draait om menselijke interactie en gepersonaliseerde e...

ING: Vooruitzichten blijven goed voor de Nederlandse hotelsector
30 mei 2024Nieuws

ING: Vooruitzichten blijven goed voor de Nederlandse hotelsector

De vooruitzichten voor de Nederlandse hotelbranche zien er rooskleurig uit. Zowel voor dit jaar als 2025 wordt een groei in het aantal hotelovernachti...

Column Ewout Hoogendoorn: Kunstmatig intelligente hotels
30 april 2024Nieuws

Column Ewout Hoogendoorn: Kunstmatig intelligente hotels

Kunstmatige intelligentie (KI) is het helemaal tegenwoordig, ook in de horeca. Op zich terecht, je kan zo ongeveer alles automatiseren wat je kunt ver...

Een reality-check voor hotelrobotisering: zoek eens op ‘fail’
5 april 2024Nieuws

Een reality-check voor hotelrobotisering: zoek eens op ‘fail’

De hotelsector zoekt naar oplossingen voor personeelstekort. Automatisering en robotisering worden vaak genoemd. De redenering is dat robots gebruikt...

Stardekk wordt onderdeel van Lighthouse: meer mogelijkheden voor onafhankelijke hotels
15 februari 2024Nieuws

Stardekk wordt onderdeel van Lighthouse: meer mogelijkheden voor onafhankelijke hotels

Stardekk, een toonaangevende speler op het gebied van channelmanagement- en distributiesoftware voor de logiessector, heeft vandaag aangekondigd dat h...

De factor ‘vertrouwen’: het bieden van gastbelevingen in het technologisch tijdperk
5 februari 2024Nieuws

De factor ‘vertrouwen’: het bieden van gastbelevingen in het technologisch tijdperk

Stel je het ideale hotel voor: een warme sfeer, persoonlijke service, empathische horecamedewerkers en tevreden gasten. Maar wat is de werkelijkheid?...

YAYS bundelt krachten met NUMA Group
21 december 2023Nieuws

YAYS bundelt krachten met NUMA Group

YAYS, een exploitant van serviced apartments in Europa, is overgenomen door NUMA Group, Europa’s snelst groeiende en vooraanstaande aanbieder va...

Deze keuzes dragen bij aan succes Bastion Hotels
28 november 2023Nieuws

Deze keuzes dragen bij aan succes Bastion Hotels

Bastion Hotels is al meer dan 30 jaar een gevestigde naam in de hotelwereld. Marianne van der Sterren, HR & ICT Manager, vertelde tijdens het ev...

Leonardo Hotels zet in op groei met nieuwe development & project manager
23 november 2023Nieuws

Leonardo Hotels zet in op groei met nieuwe development & project manager

Leonardo Hotels Benelux richt zich de komende jaren op uitbreiding van haar hotelportfolio en het versterken van haar positie in de regio. Met de beno...

Robotica en digitalisering als potentiële disruptors in hotelindustrie
24 mei 2023Nieuws

Robotica en digitalisering als potentiële disruptors in hotelindustrie

Sinds twee jaar werkt Hotelschool The Hague nauw samen met de TU Delft in het onderzoek naar hospitality robotics. Voor TU Delft is dit interessant om...

Top 3 tips om uw strategie voor extra inkomsten in 2023 te optimaliseren
16 mei 2023Nieuws

Top 3 tips om uw strategie voor extra inkomsten in 2023 te optimaliseren

Voor hotels en andere horecaorganisaties begint het handhaven van groei en winstgevendheid vaak met een effectieve prijsstrategie. Maar om in het hele...

Van stagiair tot mede-eigenaar van Hotel Savarin
3 mei 2023Nieuws

Van stagiair tot mede-eigenaar van Hotel Savarin

Horecaondernemer Patrick van Zuiden heeft 50 procent van zijn aandelen verkocht aan hotelmanager Stephanie Nunes Querido. Daarmee heeft Restaurant Hot...

Roderick van Muyden; innoverende CEO van Saillant Collection
30 december 2022Nieuws

Roderick van Muyden; innoverende CEO van Saillant Collection

Ondernemer en hotelier Roderick van Muyden nam in 2019 hotelketen Saillant Collection over. Een groep van vier boutique hotels in Zuid-Limburg. Bij ov...

Meer dan 100 miljoen aan commissievrije boekingen in 2022
22 december 2022Nieuws

Meer dan 100 miljoen aan commissievrije boekingen in 2022

Ondanks dat het afgelopen jaar nog steeds veel uitdagingen bracht voor hoteliers, zoals onder meer de hoge gasprijzen en het personeelstekort in de ma...

Drie belangrijke redenen waarom hotels in 2023 investeren in RMS-technologie
17 november 2022Nieuws

Drie belangrijke redenen waarom hotels in 2023 investeren in RMS-technologie

Revenue Management speelt een essentiële rol in het operationele en commerciële succes van elk hotel of resort. Maar het overhalen van alle...

ABN Amro: Hotelkamers 15,7 procent in prijs gestegen
30 augustus 2022Nieuws

ABN Amro: Hotelkamers 15,7 procent in prijs gestegen

Ondanks de inflatie gaven consumenten volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in het tweede kwartaal van dit jaar 0,9 procent meer uit da...

Boron neemt belang in Omniboost
21 juli 2022Nieuws

Boron neemt belang in Omniboost

Boron, de investeringsmaatschappij en family office van de familie J.A. Fentener van Vlissingen (foto), neemt een belang in één van de s...

"Technologie moet steeds in dienst staan van gastvrijheid"
30 juni 2022Nieuws

"Technologie moet steeds in dienst staan van gastvrijheid"

Chen Arets heeft ‘hospitality’ in het dna. Daarnaast is hij een tech-liefhebber. Niet zo verwonderlijk dat die eigenschappen samenvloeien...

Van Staalduinen Automatisering en het belang van gemak, veiligheid en zekerheid
8 juni 2022Nieuws

Van Staalduinen Automatisering en het belang van gemak, veiligheid en zekerheid

Patrick Vaatstra is directeur van Van Staalduinen Automatisering, dat al decennia een naam hooghoudt als het gaat om hotelautomatisering. Het bedrijf...

Schrijf je in voor de training Fundamentals in B2B sales
14 maart 2022Nieuws

Schrijf je in voor de training Fundamentals in B2B sales

Het is tijd voor een reset in sales, terug naar de essentie, naar hechte relaties en interactie tussen mensen. Veel hotels hebben de afgelopen jaren i...

Revenue Science Essentials: de 3 pijlers van dynamische prijzen
14 maart 2022Nieuws

Revenue Science Essentials: de 3 pijlers van dynamische prijzen

Wanneer u 'Revenue Science' toepast op de dynamische prijsstellingstactieken van uw hotel of resort, zijn er drie gebieden die geschikt z...

Heruitvinden van B2B Sales in de hotellerie
8 februari 2022Nieuws

Heruitvinden van B2B Sales in de hotellerie

Het is tijd voor een reset in sales, terug naar de essentie, naar hechte relaties en interactie tussen mensen. Veel bedrijven hebben de afgelopen j...

Horeca slecht beveiligd tegen cyberaanvallen: tips voor ondernemers
28 januari 2022Nieuws

Horeca slecht beveiligd tegen cyberaanvallen: tips voor ondernemers

De horecasector is onvoldoend beschermt tegen cyberaanvallen. De horeca scoort beneden gemiddeld als het gaat om het nemen van ICT-veiligheidsmaatrege...

Mark Struik nieuwe CEO tech start-up Please ask m
6 januari 2022Nieuws

Mark Struik nieuwe CEO tech start-up Please ask m

Mark Struik is per januari 2022 aangetreden als CEO van tech start-up Please ask m. Het Rotterdamse bedrijf ontwikkelt software voor de zakelijke...

IT partner Van Hessen vernieuwt
22 november 2021Nieuws

IT partner Van Hessen vernieuwt

Van Hessen wil het imago afstoffen en deze transformeren naar een frisse, eigentijdse huisstijl met nieuw elan. De website en communicatie z...

Bart Dijkstra: "Ik speel hetzelfde spelletje twee keer"
29 oktober 2021Nieuws

Bart Dijkstra: "Ik speel hetzelfde spelletje twee keer"

Een hotel openen in coronatijd lijkt een hachelijke onderneming, maar heeft ook voordelen, merkte hotelier Bart Dijkstra. Hij hield er tijdens de verb...

Bijna de helft van de Nederlandse horeca kampt met personeelstekort
14 oktober 2021Nieuws

Bijna de helft van de Nederlandse horeca kampt met personeelstekort

44 procent van de Nederlandse horeca werkt met minder personeel dan ze eigenlijk nodig hebben. Dit komt naar voren in een wereldwijd onderzoek van&nbs...

Robotisering in de hotellerie: bedreiging of verrijking voor de arbeidsmarkt
7 september 2021Nieuws

Robotisering in de hotellerie: bedreiging of verrijking voor de arbeidsmarkt

De ontwikkelingen op het gebied van robotisering en automatisering binnen de hospitalitybranche volgen elkaar snel op. Experts en onderzoekers adviser...

De toekomst van de MICE-markt: nadenken over nieuwe verdienmodellen
30 juni 2021Nieuws

De toekomst van de MICE-markt: nadenken over nieuwe verdienmodellen

De MICE-markt heeft vanwege de coronacrisis harde klappen gekregen. De storm die nu wordt getrotseerd roept veel vragen op, zoals de vraag of de markt...

Carlo Slag: "Preston Palace is klaar voor de toekomst"
18 juni 2021Nieuws

Carlo Slag: "Preston Palace is klaar voor de toekomst"

Het water staat bijna rimpelloos in de vijver voor Preston Palace. Waar gewoonlijk 365 dagen per jaar de verlichte fontein spuit, waar families en vri...

Michael Eman, F&B-ontwikkelaar: "Met trends heb ik niet zoveel"
10 juni 2021Nieuws

Michael Eman, F&B-ontwikkelaar: "Met trends heb ik niet zoveel"

Michael Eman is oprichter van EME Hospitality Projects, een bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van F&B-concepten voor de hotellerie &eacut...

De harde waarheid over revenue management
8 juni 2021Nieuws

De harde waarheid over revenue management

Laten we er geen doekjes om winden. COVID-19 is een wereldwijde ramp, en deze pandemie heeft de hotelsector volledig op de knieën gekregen. Maar...