Bij het uitbaten van een horecabedrijf zijn verschillende exploitatievormen mogelijk. In sommige gevallen is de vastgoedeigenaar ook zelf de exploitan...
Louvre Hotels Group zet grote stappen richting een duurzame toekomst. De eerste hotels in België en Nederland voldoen inmiddels aan de Hotel Sust...
HotelSummit kende op 4 november 2024 in Postillion Hotel Utrecht Bunnik een zeer geslaagde negende editie. Hét jaarcongres voor hotelmanagement...
Op maandag 4 november vindt Hotelsummit 2024 plaats in het Postillion Hotel Utrecht Bunnik. Hotelsummit is hét jaarcongres voor hotelondernemer...
Onlangs was ik ruim een week op de Azoren en voor iedereen die van natuurschoon, en een torenhoge luchtvochtigheid, houdt kan ik deze eilanden enorm a...
De exploitatievorm van een hotel kan uiteenlopen van een familie die zelf een klein hotel runt, tot zaken als huurovereenkomsten, managementcontracten...
Soms kom je in de hotellerie een naam tegen die zo verrassend is dat je hem een paar keer moet lezen. Voor mij was dat onlangs Francis Ford Coppola, r...
Pulitzer Amsterdam verwelkomt Jeroen Boone als nieuwe executive chef. Boone, een gerenommeerde naam in de Amsterdamse restaurantscene, lanceert dit na...
De gastbeleving speelt een cruciale rol in de hotellerie en innovatie en technologie kunnen hoteliers een handje helpen de focus volledig bij hun gast...
De laatste Hospitality Management voor de zomer is meteen een bijzondere. De gasthoofdredactie is namelijk gevoerd door Michel, Sophie, Nina, Laura en...
Invast Hotels heeft in 2024 het jaarlijkse hotelvastgoedonderzoek gedaan. Hierbij worden alle hotelvastgoedtransacties geanalyseerd die bij het kadast...
Vrijdag 17 mei is de openingshandeling verricht van het nieuwe vakantiepark Landal De Strabrechtse Vennen, gelegen in het Noord-Brabantse Somere...
Lof, het fine-dining restaurant in Pillows Grand Boutique Hotel Reylof, verwelkomt Paul de Groote als chef de cuisine. Met de komst van de Zeeuwse che...
Er kan vanaf nu gestemd worden voor de IHA Awards. Deze worden voor de tweede keer uitgereikt tijdens de Independent Hotel Show Amsterdam op dinsdag 1...
Dit is het eerste artikel van een nieuwe reeks over erfgoedhotels in het dossier Erfgoed: Onbetaalbare charme of nieuw verdienmodel?'. Hier vindt u ar...
Quality Lodgings verwelkomt maar liefst zeven nieuwe leden in de QL Guide, editie 2024 welke eind november zal worden gepresenteerd. Deze onafhankelij...
Belmond ging in de eerste 36 jaar van zijn bestaan door het leven als Orient-Express Hotels. De hotelketen kent zijn oorsprong in Venetië, waar H...
Zoals ieder jaar organiseert de AF&BM (Association of Food & Beverage Management) een Social Event voor haar leden en partners; een weekend vo...
Op dinsdag 27 juni 2023 heeft de jaarlijkse Haagse Haring Party ‘International Flavors’ plaatsgevonden bij het Leonardo Royal Hotel Den Ha...
De Michelingids 2023 is gepresenteerd. Er zijn 17 nieuwe restaurants die een ster hebben ontvangen, één restaurant heeft een tweede Mich...
De Michelingids Nederland 2023 verwelkomt maar liefst 17 (zie lijst onderaan) nieuwe sterren. Zo worden in Maastricht twee historische restaurants opn...
Hotelier Gabriella Esselbrugge zette eigenhandig Giethoorn op de internationale toeristische kaart. In haar Hotel De Dames Van De Jonge ontvangt ze to...
Op jonge leeftijd een hotelonderneming runnen, het is niet veel mensen gegeven. Ondernemen is vallen en opstaan, fouten maken en groeien. In de serie&...
De gemeente Amsterdam wil hoogwaardig toerisme stimuleren en het beleid voor ondernemers die geld verdienen aan massatoerisme aanscherpen. Horeca- en...
Tijdens een feestelijke awardshow op Gastvrij Rotterdam zijn de Gaia Green Awards 2022 uitgereikt. De awards worden toegekend aan horecabedrijven die...
In deze mini-documentaire van Hospitality Management - hét vakblad voor de hotellerie vertelt Gabriella Esselbrugge, eigenaar van Hotel De Dame...
De vakjury van de Gaia Green Awards heeft de 3 finalisten per categorie bekendgemaakt. De volgende horecabedrijven zijn doorgedrongen tot de finale va...
Volgens Joeri Beusen, general manager van Holiday Inn en Holiday Inn Express in de Vlaamse stad Hasselt, zijn de hoteliers in zijn land moeilijk te ve...
WorldHotels maakt vandaag bekend dat Hotel Damier in Kortrijk, als eerste Crafted collection hotel in België is toegetreden tot haar portfolio. H...
Dormio Group transformeert Vakantiepark Klein Giethoorn in Opperdoes (Noord-Holland) tot Dormio Resort Medemblik. De Arnhemse resortontwikkelaar is hi...
WestCord Hotels opent een nieuw hotel in het voormalige Legermuseum, een historisch rijksmonument in Delft. Sinds 2015 wordt dit historische...
Met de aanstelling van Maartje Beijsens als commercieel manager investeert LBG Hotels in kwaliteit en op de toekomstige groei van de hotelgr...
Voor een digitaal publiek van duizenden restaurateurs, journalisten en partners stelden Marc Declerck en presentatrice Virginie Claes de negentiende e...
Jonnie Boer is terug op de eerste plaats van de Lekker Top-100. De Zwolse superchef die al ruim dertig jaar scoort met zijn restaurant De Librije, ver...
Hospitality Management volgt al 30 jaar het wel en wee van de Nederlandse hotellerie. De Nederlandse hotelmarkt laat hierin een cyclisch verloop zien,...
De horeca klimt uit het dal, de blik is gericht op de horizon. Natuurlijk zijn er zaken, al dan niet blijvend, veranderd. Hoe kijkt Michael Levie, med...
Sinds het eind van de jaren ’80 doet Jan van der Borg onderzoek naar (massa)toerisme. Als econoom en hoogleraar is hij verbonden aan de universi...
Restaurant 1397 is de nieuwe naam van restaurant Hemingway in Grand Hotel en Résidence De Draak in Bergen op Zoom. Het restaurant, dat is geves...
Dit derde artikel in de reeks ‘Erfgoed: Onbetaalbare charme of nieuw verdienmodel?’ volgt na de artikelen over religieus en militair erfgo...
Yes, we're open! Hotels en restaurants mogen weer gasten ontvangen, alhoewel dat op aangepaste wijze gebeurt. Gastheren en gastvrouwen in de horec...