Je hebt gezocht op: CAO

KHN en FNV Horeca delen onderhandelingsresultaat nieuwe horeca-cao
11 november 2024Nieuws

KHN en FNV Horeca delen onderhandelingsresultaat nieuwe horeca-cao

KHN is samen met FNV Horeca een nieuwe cao voor de horeca overeengekomen. Vandaag werd bekend dat de achterban van FNV Horeca akkoord is met het eerde...

Onderhandelingsresultaat over nieuwe Horeca-cao: “Flinke vooruitgang voor de sector”
25 oktober 2024Nieuws

Onderhandelingsresultaat over nieuwe Horeca-cao: “Flinke vooruitgang voor de sector”

Vrijdag maakten vakbonden FNV Horecabond en CNV en werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) bekend dat zij een onderhandelingsresultaa...

41% Nederlanders ziet af van hotelboeking als gewenste betaaloptie niet beschikbaar is
25 september 2024Nieuws

41% Nederlanders ziet af van hotelboeking als gewenste betaaloptie niet beschikbaar is

Betaalvoorkeuren spelen een grote rol bij het boeken van een hotelverblijf. Vier op de tien Nederlanders (41 procent) heeft wel eens een hotelboeking...

Johan Kragtwijk wordt per 1 oktober Maître Sommelier bij De Nederlanden*
12 september 2024Nieuws

Johan Kragtwijk wordt per 1 oktober Maître Sommelier bij De Nederlanden*

Wilco & Caroline Berends zijn zeer verheugd Johan Kragtwijk in hun team te mogen verwelkomen. Hij start in zijn functie als Maître Sommelier...

“Deze generatie kan heel goed voor zichzelf zorgen”
3 september 2024Nieuws

“Deze generatie kan heel goed voor zichzelf zorgen”

De inrichting van een hotel-restaurant kan nog zo mooi zijn en de gerechten nog zo smaakvol, maar de gastbeleving valt of staat uiteindelijk met de be...

Omzet hotels stijgt met 2 procent in tweede kwartaal
2 september 2024Nieuws

Omzet hotels stijgt met 2 procent in tweede kwartaal

De omzet in de horeca groeide in het tweede kwartaal van 2024 met 2,7 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2023, meldt het CBS. De omzet v...

Horecagroep van Rijkaard, Van Basten en Atsma opent De Blend in aparthotel
24 juli 2024Nieuws

Horecagroep van Rijkaard, Van Basten en Atsma opent De Blend in aparthotel

De Utrechtse Horeca Groep van oud-voetballers Frank Rijkaard en Marco van Basten, acteur Barry Atsma en horecaondernemers Edwin Oosterlaar en Perry Ov...

Tijd om de ESG (tussen)balans op te maken
23 juli 2024Nieuws

Tijd om de ESG (tussen)balans op te maken

Vorig jaar rond deze tijd moesten we nog uitleggen waar de letters ESG en vooral CSRD en ESRS voor staan. Dat is eigenlijk al bijna niet meer nodig. D...

Jos Klerx (Rabobank): "Gemengde resultaten in horeca en recreatie door slecht voorjaarsweer"
4 juli 2024Nieuws

Jos Klerx (Rabobank): "Gemengde resultaten in horeca en recreatie door slecht voorjaarsweer"

"Voor veel horeca- en recreatiebedrijven valt 2024 tot nu toe letterlijk en figuurlijk in het water. Door de aanhoudende regen konden campings niet al...

Dirk Beljaarts onderwerp van een faillissementsonderzoek
21 juni 2024Nieuws

Dirk Beljaarts onderwerp van een faillissementsonderzoek

Dirk Beljaarts, kandidaat-minister van Economische Zaken namens de PVV, is onderwerp van een faillissementsonderzoek meldt Het Financieele Dagblad....

Omzet hotels groeit in eerste kwartaal met bijna 8 procent
4 juni 2024Nieuws

Omzet hotels groeit in eerste kwartaal met bijna 8 procent

De omzet in de horeca groeide in het eerste kwartaal van 2024 met 8,1 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2023, meldt het CBS. De omzet v...

“Horecaondernemers houden elkaar voor de gek”
31 mei 2024Nieuws

“Horecaondernemers houden elkaar voor de gek”

Tot voor kort genoot Caroline Berends vooral bekendheid als de vrouw van sterrenkok Wilco Berends van De Nederlanden in Vreeland. Maar sinds Gault&...

Bouw van hotel bij Haarlemse Koepel gestart
23 mei 2024Nieuws

Bouw van hotel bij Haarlemse Koepel gestart

Op het terrein van de Haarlemse Koepel realiseert HBB Groep een nieuw hotel. De vergunningen zijn verstrekt om het hotel met 66 kamers en een restaura...

Rabobank onderzoekt: wat leveren feestdagen horecaondernemers op?
22 mei 2024Nieuws

Rabobank onderzoekt: wat leveren feestdagen horecaondernemers op?

De lente is het seizoen met de meeste officiële feestdagen in Nederland. Goede Vrijdag, Pasen, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaart en Pinkster...

KHN roept op: verhoog lage btw-tarief op logies niet
21 mei 2024Nieuws

KHN roept op: verhoog lage btw-tarief op logies niet

In het vorige week gepresenteerde coalitieakkoord wordt voorgesteld om het lage btw-tarief voor logies af te schaffen. Daarmee stijgt het btw-tarief v...

Lazzarella's duurzame pizza's blijven maar liefst 90 dagen vers op kamertemperatuur
20 mei 2024Nieuws

Lazzarella's duurzame pizza's blijven maar liefst 90 dagen vers op kamertemperatuur

Stel je voor: een pizza die negentig dagen lang vers blijft buiten de koeling. Wat voor impact zou dit hebben op jouw horecabedrijf? In de bruisende h...

Word jij de nieuwe restaurantmanager van Badhotel Rockanje?
8 mei 2024Nieuws

Word jij de nieuwe restaurantmanager van Badhotel Rockanje?

Badhotel Rockanje vindt het belangrijk om zijn gasten een onvergetelijke ervaring te bieden, en jij kunt daar als Restaurantmanager een cruciale rol i...

“Netcongestie kan een positieve ontwikkeling zijn”
12 april 2024Nieuws

“Netcongestie kan een positieve ontwikkeling zijn”

De huidige situatie op de energiemarkt stelt horecaondernemers voor diverse problemen. Door netcongestie is het niet altijd mogelijk een (verzwaarde)...

De Rooi Pannen en BUas spelen in op vraag naar praktisch opgeleide studenten met unieke mhbo-trajecten
3 april 2024Nieuws

De Rooi Pannen en BUas spelen in op vraag naar praktisch opgeleide studenten met unieke mhbo-trajecten

Werkgevers staan te springen om mbo’ers vanwege hun praktische vaardigheden en directe inzetbaarheid. De behoefte aan deze goed opgeleide profes...

Dirk Beljaarts neemt afscheid als algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland
28 maart 2024Nieuws

Dirk Beljaarts neemt afscheid als algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland

Na een toegewijde periode van ruim negen jaar, waarin Dirk Beljaarts zich met hart en ziel heeft ingezet voor de belangen van de horeca, vertrekt hij...

Onderwijshotel De Rooi Pannen Tilburg onder leiding van Claudia Termaten
14 maart 2024Nieuws

Onderwijshotel De Rooi Pannen Tilburg onder leiding van Claudia Termaten

In februari is Claudia Termaten gestart als de nieuwe hotelmanager bij het onderwijshotel van De Rooi Pannen Tilburg Horeca. Met ruim dertig jaar aan...

“Hilton noemt de eigenaar van een ander merk een prohibited person, net als dictators en andere boeven”
2 februari 2024Nieuws

“Hilton noemt de eigenaar van een ander merk een prohibited person, net als dictators en andere boeven”

Verspreid over de Randstad liggen zes hotels die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. Neem een Renaissance bij Schiphol-Oost. Een Moxy in...

Postillion Hotels verhoogt stagevergoeding fors
4 januari 2024Nieuws

Postillion Hotels verhoogt stagevergoeding fors

Per januari 2024 verhoogt Postillion Hotels de stagevergoeding naar 850 euro per maand. Dit bedrag geldt, bij een fulltime stage, voor zowel mbo- als...

ING: "Verdere prijsverhogingen horeca in 2024 onvermijdelijk door hogere personeelskosten"
20 december 2023Nieuws

ING: "Verdere prijsverhogingen horeca in 2024 onvermijdelijk door hogere personeelskosten"

De vooruitzichten voor de horeca voor 2024 zijn, met een minimale volumegroei van 1%, mager. Dit komt door de lage economische groei, een licht stijge...

Nieuwe Horeca-cao 2024 is een feit
19 december 2023Nieuws

Nieuwe Horeca-cao 2024 is een feit

KHN is samen met FNV Horeca en CNV Vakmensen een nieuwe cao voor de horeca overeengekomen. Maandag werd bekend dat de achterbannen akkoord zijn met he...

Accountmanager bij Uitgeverij PS: 16-24 uur per week
15 december 2023Nieuws

Accountmanager bij Uitgeverij PS: 16-24 uur per week

Wil jij deel uitmaken van een dynamisch team en ben je gedreven om commerciële doelstellingen te behalen? Uitgeverij PS: zoekt een enthousiaste a...

Vacature van de week: Hotelschool The Hague zoekt food and beverage instructor – service
13 december 2023Nieuws

Vacature van de week: Hotelschool The Hague zoekt food and beverage instructor – service

Heb jij een passie voor hospitality? Heb je een goede kijk op eigentijdse en innovatieve restaurantconcepten? Zou je het meer dan leuk vinden om stude...

Stage in hotel lijkt minder haalbaar: nieuwe cao achteruitgang voor stagelopende hbo-student
8 december 2023Nieuws

Stage in hotel lijkt minder haalbaar: nieuwe cao achteruitgang voor stagelopende hbo-student

12 procent meer salaris voor het horecapersoneel per 1 januari en stagiairs krijgen een stagevergoeding. Klinkt goed zou u denken maar Marco ten Hoor,...

Het tekort aan talenten: naar een sectorbrede aanpak
6 december 2023Nieuws

Het tekort aan talenten: naar een sectorbrede aanpak

In een recent artikel hebben Ashokkumar Manoharan (Flinders University), Christina Scott-Young (RMIT University) en Anthony McDonnell (Cork University...

Download de Horeca Kansen & Omzet Kalender 2024 voor jouw hotel
30 november 2023Nieuws

Download de Horeca Kansen & Omzet Kalender 2024 voor jouw hotel

2024 is aanstaande. We kunnen 2023 feestelijk afsluiten. Corona ligt ver achter ons, toch zijn de naweeën van de pandemie nog sterk voelbaar in d...

TECE hygiënespoeling voldoet aan wettelijke verplichtingen
14 november 2023Nieuws

TECE hygiënespoeling voldoet aan wettelijke verplichtingen

TECE levert betrouwbare oplossingen die stilstaand water en legionella in drinkwaterinstallaties voorkomen. Zo is iedereen in de horeca veilig. Via de...

“Gasten die via Relais & Châteaux komen houden ons scherp”
27 september 2023Nieuws

“Gasten die via Relais & Châteaux komen houden ons scherp”

Hun horecabedrijf bestond al ruim tien jaar, maar een fine dining restaurant en een hotel hadden Sharon en Lennart van Gastel nog niet. Toch startten...

Willen of moeten: wat hotels kunnen verwachten op het gebied van ESG-wetgeving
1 september 2023Nieuws

Willen of moeten: wat hotels kunnen verwachten op het gebied van ESG-wetgeving

Dit is het tweede artikel uit een reeks van vijf artikelen over ESG en CSRD. In deze tweede bijdrage gaan we in op wat bedrijven wettelijk moeten en w...

CBS: Met dit percentage is de hotelomzet gegroeid
31 augustus 2023Nieuws

CBS: Met dit percentage is de hotelomzet gegroeid

De omzet in de horeca groeide, voor seizoen gecorrigeerd, in het tweede kwartaal van 2023 met 4,5 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, me...

Tour Culinair zet horecaopleiding in het zonnetje
21 juni 2023Nieuws

Tour Culinair zet horecaopleiding in het zonnetje

Van 17 tot en met 20 juni organiseerde horecanetwerk Tour Culinair haar 41-ste editie in Groningen en Drenthe. Het evenement stond in het teken van be...

Janiek van den Broeck (25) en Bart Leussink (25) ontwikkelen binnen drie maanden The Church
1 juni 2023Nieuws

Janiek van den Broeck (25) en Bart Leussink (25) ontwikkelen binnen drie maanden The Church

Het was misschien niet helemaal de bedoeling dat de eerste onderneming direct zo een groot project zou zijn. Maar vanaf het eerste moment dat Bart Leu...

Omzet horeca groeit in eerste kwartaal van 2023
31 mei 2023Nieuws

Omzet horeca groeit in eerste kwartaal van 2023

De omzet in de horeca groeide in het eerste kwartaal van 2023 met 2,3 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Het volume, de...

Hotel Restaurant De Wolfsberg in Groesbeek overgenomen door het Horecalegioen
17 mei 2023Nieuws

Hotel Restaurant De Wolfsberg in Groesbeek overgenomen door het Horecalegioen

Het Horecalegioen is verheugd om de overname aan te kondigen van het befaamde Hotel Restaurant De Wolfsberg, gelegen in het pittoreske Groesbeek. Deze...

Top 3 tips om uw strategie voor extra inkomsten in 2023 te optimaliseren
16 mei 2023Nieuws

Top 3 tips om uw strategie voor extra inkomsten in 2023 te optimaliseren

Voor hotels en andere horecaorganisaties begint het handhaven van groei en winstgevendheid vaak met een effectieve prijsstrategie. Maar om in het hele...

Van stagiair tot mede-eigenaar van Hotel Savarin
3 mei 2023Nieuws

Van stagiair tot mede-eigenaar van Hotel Savarin

Horecaondernemer Patrick van Zuiden heeft 50 procent van zijn aandelen verkocht aan hotelmanager Stephanie Nunes Querido. Daarmee heeft Restaurant Hot...