Als een hotelier of vakantieparkeigenaar zegt dat hij 80 procent direct boekt en (bijna) geen OTA’s nodig heeft, moet ik altijd glimlachen en de...
Als Romeinse veldheren veroverden Ilfa en Selmar de Roo de afgelopen jaren met hun Horecalegioen het ene na het andere horecabedrijf in Nijmegen en om...
De Europese Commissie heeft Booking.com aangewezen als technologische ‘poortwachter’, waardoor het boekingsplatform zich aan strengere reg...
Tijdens de Independent Hotel Show, een vakbeurs voor hotels die deze week plaatsvond in de RAI, is Hotel Haarhuis in Arnhem uitgeroepen tot winnaar va...
Deze week markeert het begin van de publieksronde van de Hotel Website of the Year verkiezing, een jaarlijks evenement dat de crème de la cr&eg...
Tijdens de Mastercard Hotelnacht van afgelopen weekend in Amsterdam is de aftrap gegeven voor de Hotel Website of the Year verkiezing 2024. De verki...
Avani Hotels & Resorts, het upscale lifestylemerk van Minor Hotels, breidt verder uit in Europa met de opening van Avani Frankfurt City Hotel. Het...
We zijn verheugd om een belangrijke verbetering aan te kondigen van onze met HTNG TechOvation bekroonde Nonius Cast-oplossing! We hebben ondersteuning...
Europeanen vonden de fooiencultuur in de VS altijd al extreem, maar nu vinden ook steeds meer Amerikanen dat het geven van, of meer het vragen om,&nbs...
In 2001 verliepen alle online boekingen bij Fletcher Hotels nog via OTA’s. Inmiddels boekt 80 procent van de Nederlandse gasten rechtstreeks bij...
Duik dieper in de technologische bewegingen die de hotelbranche transformeren en ontdek de actuele trends en uitdagingen. Laat je door de Never Checko...
Booking.com heeft zich sterk ontwikkeld als geliefd merk onder reizigers. Aan de kant van de hoteliers is de populariteit van het platform minder vanz...
Het is de droom van elke luie columnist: een vrij beschikbaar programma dat teksten voor je genereert over zo’n beetje elk onderwerp dat je maar...
De jonge hotelondernemers Jamie de Jong en Don Janmaat hoefden niet lang na te denken toen ze het idee opvatten om het enige hotel in Oudewater nieuw...
Blycolin verzorgt al meer dan 50 jaar stralend en schoon linnen voor hotelkamers, restaurants en wellness. Met een bevlogen team zoeken we altijd de b...
De 22ste editie van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs gaat van start. Ben jij hét horecatalent van Nederland op het gebi...
NEN heeft, in opdracht van het ministerie van BZK, een NTA ontwikkeld voor de periodieke beoordeling van de betrouwbaarheid van de constructieve veili...
De Independent Hotel Show vindt op 14 en 15 maart plaats in de RAI in Amsterdam. Een divers programma met leerzame talks over de gast van de toek...
Afgelopen zaterdag vond in Amsterdam de tiende editie van de Mastercard Hotelnacht plaats. Gedurende dit evenement openden 40 gerenommeerde hotels hun...
Vraag hotelondernemer Ewald Biemans niet óf duurzaamheid onderdeel moet zijn van de bedrijfsvoering binnen de hotellerie. Hij geeft liever antw...
De weg van de minste weerstand is Hans Meyer vreemd. Hij bedacht immers met citizenM en Zoku twee succesvolle hotelconcepten die zich beiden ontwikkel...
YAYS Group, exploitant van serviced appartements in Europa, kende een bijzonder goede zomer. De groep zag zijn omzet per appartement (RevPAR) hard gro...
In de hotelsector zit citizenM in een klasse apart. De aanpak van deze snelgroeiende keten is uniek. "We zijn een nieuw type hotel voor de modern...
Het is eigenlijk het toppunt van gastvrijheid. Jongeren helpen zodat ze kunnen studeren. Daarom is het geen verrassing dat uitgerekend op de hotelscho...
In deze rubriek 'De stelling van de maand' publiceert de redactie van Hospitality Management iedere maand een scherpe stelling waaro...
Met nog een maand tot de deadline moet 53,3% van de werkgevers in de horeca en catering branche de definitieve berekening voor de tweede periode NOW n...
De 21ste editie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs gaat van start. Ben jij hét horecatalent van Nederland op het gebied van gastheers...
Horecalocaties die uitblinken met hun duurzame concepten maken jaarlijks kans op het winnen van de Gaia Green Awards. Dit jaar vindt alweer de zevende...
Vanaf vandaag starten 12 jongeren met een gespecialiseerde opleiding tot hoogopgeleide bartender en barista. Dit is een initiatief van Diageo, toonaan...
Op maandag 7 maart organiseren de samenwerkende MBO Horeca scholen in de regio Zuid-Holland voor de eerste keer sinds het begin van de coronapandemie...
“Toen ik met Hopper in gesprek kwam werd ik meteen enthousiast. Dit US-based boekingsplatform vertelt je wanneer je het beste je reis kunt boeke...
Het voorjaar staat voor de deur, en gezien de meest recente ontwikkelingen van de pandemie lijkt het erop dat we nu eindelijk een langdurig herstel va...
Nu er voor de horeca opnieuw geen versoepelingen zijn aangekondigd, neemt de onzekerheid bij horecamedewerkers verder toe. De beperkingen en het gebre...
De vereniging Nederlandse Brouwers, de overkoepelende organisatie van bierbrouwers in Nederland, ziet de biermarkt maar moeilijk herstellen. De v...
Het is zo’n 25 jaar geleden dat de eerste gasten een hotelkamer boekten via een boekingssite. Een weids perspectief opent zich voor hoteliers. B...
44 procent van de Nederlandse horeca werkt met minder personeel dan ze eigenlijk nodig hebben. Dit komt naar voren in een wereldwijd onderzoek van&nbs...
Na een lange periode van onzekerheid openen horecagelegenheden weer hun deuren. Voor mensen met dementie is het extra belangrijk om er weer op uit te...
1991 was nog pakweg zes jaar voordat Google bekend werd en voordat booking.nl werd gelanceerd én nog zeven jaar voordat ik begon met columns te...
De ondernemende broers Michiel (rechts) en Martijn van den Berg (links) openden hun droomhotel aan de boulevard in Noordwijk in 2014. Hotel Vespe...
Staat corona de innovatie binnen de hotellerie in de weg? Niet volgens Dolf Mulder, eigenaar van Hotek Hospitality Group. “Wij hebben bijvoorbee...