In aanloop naar de lancering van de QL Guide 2025/2026 heeft Quality Lodgings een selectie van 'New Discoveries' bekendgemaakt. Onder de negen nieuwe...
Wilco & Caroline Berends zijn zeer verheugd Johan Kragtwijk in hun team te mogen verwelkomen. Hij start in zijn functie als Maître Sommelier...
Het roséseizoen staat voor de deur en dat wordt natuurlijk gevierd met een wijn-spijslunch in de mooiste binnentuin van Utrecht. Op zondag 16 j...
In dit feestelijke overzicht duiken we in de meest opmerkelijke momenten van het afgelopen jaar. We blikken terug op de best gelezen artikelen, onthul...
Een zonovergoten terras, tongstrelende gerechten (onder leiding van chef Leon Mazairac) en de blikken gericht op een mooie toekomst. Dat waren de ingr...
Chef Leon Mazairac van Grand Hotel Karel V in Utrecht heeft jarenlang gewacht om het podium te mogen betreden tijdens de Michelinsterrenregen. Maandag...
Net nu de horeca weer open mag, staan veel hospitality bedrijven in de regio Utrecht voor een volgende uitdaging. Een nijpend tekort aan koks, bediene...
Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redact...
In dit liveblog hebben we al die enthousiaste horecaondernemers die woensdag 28 april de terrassen heropenden, en eindelijk weer kunnen ondernemen, ge...
Leon Mazairac wordt de nieuwe chef-kok van Restaurant Karel 5, het befaamde restaurant van Grand Hotel Karel V in Utrecht. Mazairac maakte eerder...
Voor Kerst viel de decemberuitgave van Hosptality Management bij de Nederlandse hotellerie op de mat. Voor wie geniet van een welverdiende vakantie en...
Aanstaande dinsdag is het zover: dan valt de laatste editie van Hospitality Management van 2019 bij iedere hotelier op de deurmat. Niet zomaar een edi...
Elk jaar organiseert Hogeschool Tio, met hbo- en mbo-opleidingen op het gebied van hospitality, toerisme en business, het Career Event. Een groot even...
Hospitality Management bestaat dit jaar 25 jaar. In al die jaren kwam er een aantal opvallende interviews voorbij. Voor deze decembereditie van Hospit...
Na de afronding van diverse renovaties onthulde Grand Hotel Karel V gisteren een apart label voor zijn restaurants en events: Karel 5. Het markan...
De aandelenveiling van de exploitatiemaatschappij van het befaamde Grand Hotel Karel V in Utrecht trekt veel kopers. Zo zag veilinghuis DAAN Auct...
Maar liefst 23 Nederlandse hotels mogen een Gold-award in ontvangst nemen. De awards zijn een onderdeel van de Populariteitsprijzen 2016 van Hotels....
Het is zoÂn mega-evenement! Waar moeten we van start gaan met dit verhaal? Nou, bij Âpotjes bier wellicht. De jongens en jongemannen van het Utr...
Steigenberger Airport Hotel Amsterdam heeft onder leiding van Executive Chef Ron Schouwenburg de nieuwe ÂTrattoria  per vini e mangiare geopend....
Vanaf februari lanceert Grand Hotel Karel V het Bourgondisch Bierarrangement voor de échte liefhebber van speciaalbieren. Fijnproevers worden in he...
Nadine Mögling, gastvrouw en mede-eigenaar van het door Michelin bekroonde restaurant Bij Jef op Texel, is officieel SVH Meestergastheer. Nadine heef...
Het Utrechtse Grand Hotel Karel V heeft de handen ineengeslagen met brouwerij Maximus. Chef-kok Vito Reekers heeft, samen met rechterhand in de keuken...
Als je tien jaar terug kijkt, is het allemaal snel gegaan met imagineering in de hotellerie. In april 2003 streden de tweedejaars studenten van de opl...
Vito Reekers wordt de nieuwe chef de cuisine van Grand Hotel Karel V. Jasper Gronert wordt zijn rechterhand. Beiden zijn momenteel souschef onder Jero...
Jeroen Robberegt van Grand Hotel Karel V in Utrecht wordt per 1 juni de executive chef van het Miele Culinary Institute in Vianen. Robberegts opvolger...
Grand Hotel Karel V in Utrecht, sinds de opening in 1999 lid van Worldhotels, is tijdens de World Travel Award 2012 uitgeroepen tot Netherlands Leadi...
Johan Drenth mag zich de Mosselchef van 2012 noemen. De chef-kok van Hampshire Paping Hotel & Spa ging de strijd aan met andere koks in het Miele Culi...
De wereld staat in brand. Onze ‘jongens en meisjes’ van Defensie worden volgens de internationale afspraken naar de diverse brandhaarden o...
Grand Hotel Karel V Utrecht is onlangs in het bezit gekomen van het Keurmerk Trouwen. Het hotel kwam door de test waarbij naar diverse kwaliteitsaspec...
De bekendmaking van de nieuwe GaultMillau gids en de daarbij behorende 13 awards vond plaats op maandagavond 31 oktober in het Circustheater in Scheve...
U hoort het op dinsdag 11 oktober aanstaande! Van 07.30 tot 10.30 uur houdt de AF&BM samen met haar Founding Partners bij het Postillion Hotel Utrecht...
De Association of Food & Beverage Management (AF&BM) organiseert op dinsdag 11 oktober een Breakfastclub over trends bij het hotelontbijt. Voor deze...
Tijdens de AF&BM Breakfastclub op 11 oktober zal hotelwatcher Vincent van Dijk een bijdrage leveren als panellid. Van Dijk sliep een jaar lang iedere...
*Waarom?* Koninklijke Horeca Nederland en Hospitality Management nodigen u dan van harte uit bij Grand Hotel Karel V in Utrecht vanaf 13.00 uur voor...
Zondag 17 april hebben een aantal topchefs van Nederland de handen ineen geslagen om voor de actie Alpe dÂHuZes een diner van zeven gangen te servere...
Eten en drinken volgens het aloude brasserieconcept is helemaal terug, ook in de hotellerie. Wat maakt deze F&B-vorm zo aantrekkelijk voor gasten?...
Zeven topkoks maken op 17 april aanstaande samen een benefietdiner waarvan de opbrengst naar de actie Alpe dHuZes van KWF gaat. Paul Fagel, Rogér Ras...
Ollie Schuiling, leerlingkok bij Restaurant de Leest in Vaassen, is tot winnaar uitgeroepen bij de wedstrijd voor leerlingkoks tijdens het SVH Nationa...
Nederland is drie vijfsterrenhotels rijker. Volgens een laatste overzicht van de Nederlandse Hotel Classificatie (NHC) mogen het Hilton Den Haag, het...
De niveau 4 opleiding Hotel- Congres en Evenementen Management heeft een aanzienlijk subsidiebedrag toegewezen gekregen uit de regeling van het Beroep...