Je hebt gezocht op: Grand Hotel Karel V

Quality Lodgings voegt negen hotels toe aan collectie
9 oktober 2024Nieuws

Quality Lodgings voegt negen hotels toe aan collectie

In aanloop naar de lancering van de QL Guide 2025/2026 heeft Quality Lodgings een selectie van 'New Discoveries' bekendgemaakt. Onder de negen nieuwe...

Johan Kragtwijk wordt per 1 oktober Maître Sommelier bij De Nederlanden*
12 september 2024Nieuws

Johan Kragtwijk wordt per 1 oktober Maître Sommelier bij De Nederlanden*

Wilco & Caroline Berends zijn zeer verheugd Johan Kragtwijk in hun team te mogen verwelkomen. Hij start in zijn functie als Maître Sommelier...

La Vie en Rosé: unieke zomerse wijn-spijslunch in binnentuin Grand Hotel Karel V
30 mei 2024Nieuws

La Vie en Rosé: unieke zomerse wijn-spijslunch in binnentuin Grand Hotel Karel V

Het roséseizoen staat voor de deur en dat wordt natuurlijk gevierd met een wijn-spijslunch in de mooiste binnentuin van Utrecht. Op zondag 16 j...

Jaaroverzicht 2023: Dit is het best gelezen in 2023. Wat viel op?
19 december 2023Nieuws

Jaaroverzicht 2023: Dit is het best gelezen in 2023. Wat viel op?

In dit feestelijke overzicht duiken we in de meest opmerkelijke momenten van het afgelopen jaar. We blikken terug op de best gelezen artikelen, onthul...

WorldHotels Hoteliers viert uitbreiding met Grand Hotel Karel V
17 juli 2023Nieuws

WorldHotels Hoteliers viert uitbreiding met Grand Hotel Karel V

Een zonovergoten terras, tongstrelende gerechten (onder leiding van chef Leon Mazairac) en de blikken gericht op een mooie toekomst. Dat waren de ingr...

Leon Mazairac over eerste Michelinster: “Zonder dat geforceerde, kook je lekkerder”
24 april 2023Nieuws

Leon Mazairac over eerste Michelinster: “Zonder dat geforceerde, kook je lekkerder”

Chef Leon Mazairac van Grand Hotel Karel V in Utrecht heeft jarenlang gewacht om het podium te mogen betreden tijdens de Michelinsterrenregen. Maandag...

Utrechtse horeca staat te springen om mbo-student
3 februari 2022Nieuws

Utrechtse horeca staat te springen om mbo-student

Net nu de horeca weer open mag, staan veel hospitality bedrijven in de regio Utrecht voor een volgende uitdaging. Een nijpend tekort aan koks, bediene...

13 jaar geleden in Hospitality Management; Jeroen Robberegt
17 december 2021Nieuws

13 jaar geleden in Hospitality Management; Jeroen Robberegt

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redact...

Fotoverslag: Nederlandse horeca beleeft heropening terrassen
28 april 2021Nieuws

Fotoverslag: Nederlandse horeca beleeft heropening terrassen

In dit liveblog hebben we al die enthousiaste horecaondernemers die woensdag 28 april de terrassen heropenden, en eindelijk weer kunnen ondernemen, ge...

Leon Mazairac wordt chef-kok bij Karel V in Utrecht
7 september 2020Nieuws

Leon Mazairac wordt chef-kok bij Karel V in Utrecht

Leon Mazairac wordt de nieuwe chef-kok van Restaurant Karel 5, het befaamde restaurant van Grand Hotel Karel V in Utrecht. Mazairac maakte eerder...

Download: de extra dikke uitgave van Hospitality Management
27 december 2019Nieuws

Download: de extra dikke uitgave van Hospitality Management

Voor Kerst viel de decemberuitgave van Hosptality Management bij de Nederlandse hotellerie op de mat. Voor wie geniet van een welverdiende vakantie en...

Hospitality Management brengt extra dikke kersteditie uit
18 december 2019Nieuws

Hospitality Management brengt extra dikke kersteditie uit

Aanstaande dinsdag is het zover: dan valt de laatste editie van Hospitality Management van 2019 bij iedere hotelier op de deurmat. Niet zomaar een edi...

Studenten vinden stages op Tio Career Event
31 oktober 2019Nieuws

Studenten vinden stages op Tio Career Event

Elk jaar organiseert Hogeschool Tio, met hbo- en mbo-opleidingen op het gebied van hospitality, toerisme en business, het Career Event. Een groot even...

Spraakmakende interviews uit de 25-jarige geschiedenis van Hospitality Management
19 december 2016Nieuws

Spraakmakende interviews uit de 25-jarige geschiedenis van Hospitality Management

Hospitality Management bestaat dit jaar 25 jaar. In al die jaren kwam er een aantal opvallende interviews voorbij. Voor deze decembereditie van Hospit...

Neem hier een kijkje in het vernieuwde Karel V
12 oktober 2016Nieuws

Neem hier een kijkje in het vernieuwde Karel V

Na de afronding van diverse renovaties onthulde Grand Hotel Karel V gisteren een apart label voor zijn restaurants en events: Karel 5. Het markan...

Onverwacht goede opening aandelenveiling Grand Hotel Karel V
15 juli 2016Nieuws

Onverwacht goede opening aandelenveiling Grand Hotel Karel V

De aandelenveiling van de exploitatiemaatschappij van het befaamde Grand Hotel Karel V in Utrecht trekt veel kopers. Zo zag veilinghuis DAAN Auct...

Gold-award voor 23 Nederlandse hotels
20 april 2016Nieuws

Gold-award voor 23 Nederlandse hotels

Maar liefst 23 Nederlandse hotels mogen een Gold-award in ontvangst nemen. De awards zijn een onderdeel van de Populariteitsprijzen 2016 van Hotels....

Exclusief: Leo Hollman en de Tour
7 juli 2015Nieuws

Exclusief: Leo Hollman en de Tour

Het is zo’n mega-evenement! Waar moeten we van start gaan met dit verhaal? Nou, bij ‘potjes bier’ wellicht. De jongens en jongemannen van het Utr...

Steigenberger Airport Hotel opent Trattoria
1 april 2015Nieuws

Steigenberger Airport Hotel opent Trattoria

Steigenberger Airport Hotel Amsterdam heeft onder leiding van Executive Chef Ron Schouwenburg de nieuwe ‘Trattoria – per vini e mangiare’ geopend....

Grand Hotel Karel V heeft eigen speciaalbier
26 januari 2015Nieuws

Grand Hotel Karel V heeft eigen speciaalbier

Vanaf februari lanceert Grand Hotel Karel V het Bourgondisch Bierarrangement voor de échte liefhebber van speciaalbieren. Fijnproevers worden in he...

Bij Jef blinkt uit
17 april 2014Nieuws

Bij Jef blinkt uit

Nadine Mögling, gastvrouw en mede-eigenaar van het door Michelin bekroonde restaurant Bij Jef op Texel, is officieel SVH Meestergastheer. Nadine heef...

Eigen bier voor hotel Karel V
20 januari 2014Nieuws

Eigen bier voor hotel Karel V

Het Utrechtse Grand Hotel Karel V heeft de handen ineengeslagen met brouwerij Maximus. Chef-kok Vito Reekers heeft, samen met rechterhand in de keuken...

Imagineering focust op beleving in hotel
12 juli 2013Nieuws

Imagineering focust op beleving in hotel

Als je tien jaar terug kijkt, is het allemaal snel gegaan met imagineering in de hotellerie. In april 2003 streden de tweedejaars studenten van de opl...

Grand Hotel Karel V heeft nieuwe chef
13 mei 2013Nieuws

Grand Hotel Karel V heeft nieuwe chef

Vito Reekers wordt de nieuwe chef de cuisine van Grand Hotel Karel V. Jasper Gronert wordt zijn rechterhand. Beiden zijn momenteel souschef onder Jero...

Jeroen Robberegt weg bij Karel V
28 maart 2013Nieuws

Jeroen Robberegt weg bij Karel V

Jeroen Robberegt van Grand Hotel Karel V in Utrecht wordt per 1 juni de executive chef van het Miele Culinary Institute in Vianen. Robberegts opvolger...

World Travel Award voor Grand Hotel Karel V
22 november 2012Nieuws

World Travel Award voor Grand Hotel Karel V

Grand Hotel Karel V in Utrecht, sinds de opening in 1999 lid van Worldhotels, is tijdens de World Travel Award 2012 uitgeroepen tot Netherland’s Leadi...

Chef-kok Hotel Paping is Mosselchef
7 september 2012Nieuws

Chef-kok Hotel Paping is Mosselchef

Johan Drenth mag zich de Mosselchef van 2012 noemen. De chef-kok van Hampshire Paping Hotel & Spa ging de strijd aan met andere koks in het Miele Culi...

Koken met een legerrantsoen
31 mei 2012Nieuws

Koken met een legerrantsoen

De wereld staat in brand. Onze ‘jongens en meisjes’ van Defensie worden volgens de internationale afspraken naar de diverse brandhaarden o...

Karel V ontvangt trouwkeurmerk
24 april 2012Nieuws

Karel V ontvangt trouwkeurmerk

Grand Hotel Karel V Utrecht is onlangs in het bezit gekomen van het Keurmerk Trouwen. Het hotel kwam door de test waarbij naar diverse kwaliteitsaspec...

GaultMillau 2012: Sergio pakt weer 20 punten
1 november 2011Nieuws

GaultMillau 2012: Sergio pakt weer 20 punten

De bekendmaking van de nieuwe GaultMillau gids en de daarbij behorende 13 awards vond plaats op maandagavond 31 oktober in het Circustheater in Scheve...

Alles over het hotelontbijt weten?
4 oktober 2011Nieuws

Alles over het hotelontbijt weten?

U hoort het op dinsdag 11 oktober aanstaande! Van 07.30 tot 10.30 uur houdt de AF&BM samen met haar Founding Partners bij het Postillion Hotel Utrecht...

Anneke Ammerlaan spreker Breakfastclub
24 augustus 2011Nieuws

Anneke Ammerlaan spreker Breakfastclub

De Association of Food & Beverage Management (AF&BM) organiseert op dinsdag 11 oktober een Breakfastclub over trends bij het hotelontbijt. Voor deze...

Vincent van Dijk panellid bij Breakfastclub
17 augustus 2011Nieuws

Vincent van Dijk panellid bij Breakfastclub

Tijdens de AF&BM Breakfastclub op 11 oktober zal hotelwatcher Vincent van Dijk een bijdrage leveren als panellid. Van Dijk sliep een jaar lang iedere...

Houd 24 oktober vrij voor de Hotel & ICT dag
15 augustus 2011Nieuws

Houd 24 oktober vrij voor de Hotel & ICT dag

*Waarom?* Koninklijke Horeca Nederland en Hospitality Management nodigen u dan van harte uit bij Grand Hotel Karel V in Utrecht vanaf 13.00 uur voor...

Geslaagd diner topkoks voor Alpe d'HuZes
22 april 2011Nieuws

Geslaagd diner topkoks voor Alpe d'HuZes

Zondag 17 april hebben een aantal topchefs van Nederland de handen ineen geslagen om voor de actie Alpe d’HuZes een diner van zeven gangen te servere...

F&B: Hotelrestaurant: Brasseriedenken loont
20 april 2011Nieuws

F&B: Hotelrestaurant: Brasseriedenken loont

Eten en drinken volgens het aloude brasserieconcept is helemaal terug, ook in de hotellerie. Wat maakt deze F&B-vorm zo aantrekkelijk voor gasten?...

Topkoks organiseren diner voor goed doel
13 april 2011Nieuws

Topkoks organiseren diner voor goed doel

Zeven topkoks maken op 17 april aanstaande samen een benefietdiner waarvan de opbrengst naar de actie Alpe d’HuZes van KWF gaat. Paul Fagel, Rogér Ras...

Ollie Schuiling wint NK Horeca leerlingkoks
26 maart 2011Nieuws

Ollie Schuiling wint NK Horeca leerlingkoks

Ollie Schuiling, leerlingkok bij Restaurant de Leest in Vaassen, is tot winnaar uitgeroepen bij de wedstrijd voor leerlingkoks tijdens het SVH Nationa...

Nederland drie vijfsterrenhotels rijker
10 augustus 2010Nieuws

Nederland drie vijfsterrenhotels rijker

Nederland is drie vijfsterrenhotels rijker. Volgens een laatste overzicht van de Nederlandse Hotel Classificatie (NHC) mogen het Hilton Den Haag, het...

Subsidie voor opleiding ROC en tophotels
30 juni 2010Nieuws

Subsidie voor opleiding ROC en tophotels

De niveau 4 opleiding Hotel- Congres en Evenementen Management heeft een aanzienlijk subsidiebedrag toegewezen gekregen uit de regeling van het Beroep...