1. WERKGEVER a) Plaats van tewerkstelling Hotel restaurant 38 kamers Franstalig Ardennen (Wallonië) circa 300 kilometer vanaf Eindhoven. b) Om...
Tim Vissers, Managing Director van Hospecs, heeft de hotellerie de afgelopen tien jaar behoorlijk zien veranderen. De verschillende expertises binnen...
Hoewel kitwerk nog steeds een expertise is van het bedrijf, is de dienstverlening van Akkermans Kitwerken Groep uit Zwijndrecht in ruim vijfentwintig...
De horeca klimt uit het dal, de blik is gericht op de horizon. Natuurlijk zijn er zaken, al dan niet blijvend, veranderd. Hoe kijkt Marnix Grift, eige...
Het is een missie waar hij steeds radicaler in wordt. Chef-kok Bjorn Massop van Hotel Villa Ruimzicht streek in 2017 neer in de ongekroonde hoofd...
De huidige pandemie verwacht veel aanpassingsvermogen van iedereen. Ook veel bedrijven hebben te maken gekregen met nieuwe uitdagingen dankzij de uitb...
Op 8 oktober is het 150e lid van de grootste restaurantvereniging van Nederland Euro-toques Nederland officieel geïnaugureerd: Resort Sanadome in...
De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit houdt toezicht op de voedselveiligheid bij horecabedrijven, brouwerijen en andere horecaleveranciers. Als on...
De hotellerie beperkt zich niet tot het vaste land. Verstopt achter het reusachtige Mövenpick Hotel aan het Amsterdamse IJ doemt een gigantisch c...
Planet21 is het programma van Accor dat duurzaamheid moet bevorderen. Het heeft onder andere als doelstelling om de voedselverspilling met dertig proc...
Met regelmaat krijg ik een vraag van een werkgever wat hij kan doen met een medewerker als er iets niet meer lekker loopt in de arbeidsrelatie. Dat ka...
Voor die opportunistische enkeling die nog denkt dat je 'even' een hotel begint, heb ik slecht nieuws. Het enthousiaste idee is er sneller dan...
De nieuwe Hygiënecode voor de horeca geldt vanaf 1 april. De Hygiënecode is vanaf deze week al verkrijgbaar via de webshop van KHN. Met deze nieuwe...
Afgelopen dinsdagavond 29 september mochten de eerste studenten van de opleiding Hotel-, Congres- & Evenementen Management (HCEM) hun welverdiende d...
Tot twee weken geleden zagen we door de slechte start van de zomer aanzienlijk minder wespen op het terras dan vorig jaar. Ongediertebestrijder "Rento...
Schouwburg Kunstmin, gevestigd in het historische centrum van Dordrecht is met 160 voorstellingen per seizoen één van de belangrijkste podia van de Dr...
Door de economische crisis is er een toename van goedkopere, minder ervaren en laagopgeleide flexwerkers in de horeca. Ook wordt er steeds minder vaak...
Begin december namen studenten van Hogeschool Tio Amsterdam en Utrecht het Stayokay in Sneek over. Tijdens een projectweek leerden zij hoe het is om e...
Messen, ovens, koffiezetapparaten, koelkasten, soeplepels, pannen, fornuizen, vriezers ... De benodigdheden of 'ingrediënten' zijn geen g...
Ik beschreef het u eerder in 2000. Hoe ik een jaar of vijftien geleden voor het eerst een klein kaartje in de badkamer van mijn hotel aantrof waarop d...
De hotellerie is een conjunctuurgevoelige sector. De omzet zakte tegen het einde van 2002 als eerste bij de hotels, pas later bij de restaurants, fast...
‘Dit onderzoek naar het gebruik van internet in de hotellerie is het eerste in een reeks van onderzoeken die in 2001 zullen worden uitgevoerd: h...
De veiligheid in de Nederlandse hotels laat nog wel wat te wensen over. Hoewel een grote meerderheid van de hôteliers zich keurig netjes houdt a...
Dankzij het vijfde Hotel Continu Onderzoek kunnen we goed nieuws brengen: hôteliers hebben voldoende aandacht voor kwaliteitscontrole. De gastge...
Sinds enige jaren zijn bedrijven verplicht een voedselveiligheidsplan te gebruiken. Volgens de warenwetregeling Hygiëne van Levensmiddelen moet e...
Zes jaar geleden zag ik het voor het eerst: een klein kaartje in de badkamer van het hotel (in het buitenland) waarop de vriendelijke oproep stond om...
De meeste Nederlandse gasten boeken bijna uit gewoonte een kamer met ontbijt. Voor hôteliers is dat een aangename gewoonte, want het ontbijt i...
Hôteliers denken te veel met hun hart en te weinig met hun hoofd. Als zij hun ratio vrij spel zouden geven, zouden zij meer geld verdienen in...
Op volle kracht vooruit. Dat is de opdracht die Jan Hendrik Peters, sinds maart directeur van het Bedrijfschap Horeca & Catering, bij zijn aantred...
Nederland zit in de lift als congres- en vergaderland. In 1995 werden er 509 internationale congressen gehouden. Dat is een stijging van 27,6% ten o...
Management in de keuken is meer dan alleen maar zorgen dat het personeel gemotiveerd aan de slag gaat. Door de HACCP-eisen; door de technische mogelij...
De ontwikkeling van de vernieuwde Hygiënecode voor de horeca bevindt zich in de afrondende fase. Naar verwachting zal de code in juni 1996 beschi...
Het ontwerpen en inrichten van een professionele keuken is een vak apart. Hospitality Management ging op zoek naar de belangrijkste aandachtspunten vo...