Er lijkt een sneeuwbaleffect te zijn ontstaan op het verbod van pariteitsclausules. Na Duitsland, Frankrijk, Italië, België en Oostenrijk he...
Logis Hotels viert haar vijfjarig bestaan in Nederland. De van origine Franse keten van onafhankelijke hotel-restaurants beschikt in Nederland over 18...
Bilderberg Hotel De Keizerskroon in Apeldoorn heeft als eerste hotel in ons land het officiële sterrenschild in ontvangst genomen met de titel 4-St...
De bed & breakfast markt groeit en professionaliseert zienderogen. Wist u dat er in 1995 ongeveer 500 B&B’s in Nederland waren, en dat e...
Maandag 10 januari heeft Koninklijke Horeca Nederland het bestuur van de Sector Restaurants tijdens een reguliere Algemene Ledenvergadering op de Hore...
Hans van der Kooij is inmiddels 12,5 jaar werkzaam als sectormanager bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN). De meest schokkende gebeurtenis in deze p...
De Sector Hotels van Koninklijke Horeca Nederland hield maandag 28 september in Hotel Restaurant Overbosch in Garderen de themadag Uitbesteden of zel...
Alle hoteliers in Nederland kijken momenteel weer kritisch naar hun bedrijfs-processen. Na jaren van groei ervaren ze sinds eind vorig jaar een terugg...
Maandag 29 juni is het zover, dan wordt bij Van der Valk Hotel Houten de congresmiddag ÂBedrijfsoverdracht binnen de familie georganiseerd door Kon...
Op 7 mei jongstleden hebben wij het vijfde Food and Beverage Debat mogen organiseren in het prachtige Hilton Royal Parc Soestduinen. De samenwerking m...
Gisteren hebben we in Valkenburg een themamiddag gehouden over de legionellawetgeving en de daaraan verbonden verplichtingen voor de hotelier. Tijdens...
Quality Lodgings; sinds ruim een jaar is het een naam die steeds vaker opduikt in de hotelbranche. Maar wat is Quality Lodgings, kortweg QL? Welnu, he...
Vanaf eind jaren negentig klinkt er een steeds luidere roep vanuit de hotellerie om meer flexibiliteit binnen de hotelclassificatie. De Benelux-Hotelc...
Het jaar 2003 zal voor de hotellerie niet de boeken ingaan als een prettig jaar. De conjuncturele neergang, de oorlog in Irak, terroristische acties e...
Sinds kort siert een Gouden Medizon Hart de gevel van dorpscafé Odeon in het Groningse Oldehove. Het Gouden Hart geeft aan dat de eerstehulpver...
Een jaar geleden werd de hôteliers, in een onderzoek over de gastvrijheid binnen de hotellerie, een spiegel voorgehouden. Via Hospitality Manage...
Onder de hoteliers heersten er al langere tijd veel vragen over het huidige Benelux Hotel classificatiesysteem en was er de wens om tot een moderner e...
Onlangs kwam de overheid met de kwartaalrapportage over criminaliteit. Opvallend in dit stuk is de sterke stijging van het aantal overvallen in hotels...
De laatste weken worden we veelvuldig gebeld door leden die de rekening van hun kabelmaatschappij hebben ontvangen. Die rekening zorgt wel voor ...
Op donderdag 10 oktober gaat de witte vlag uit, want dan is het weer Feast for Peace. Op deze dag doneert een groot aantal horecabedrijven door heel N...
De Benelux Hotel Classificatie bestaat vanaf het begin van de jaren zeventig en wordt sindsdien uitgevoerd door het Bedrijfschap Horeca en Catering. A...
Nu het aantal reserveringen via internet gestaag toeneemt, zien steeds meer kleine hotels het nut in van geautomatiseerde systemen. Niet alleen met he...
De sector hotels van Koninklijk Horeca Nederland heeft een kleine 1800 leden en 170 deelnemers. Deelnemers zijn bijvoorbeeld bedrijven waar de hotelom...
In het tweede Hotel Continu Onderzoek werd aan honderd hôteliers gevraagd hoe ze over het horecabeleid in hun eigen gemeente denken. Aangezien t...
De congresmarkt in Nederland is volop in beweging. De omzet in dit marktsegment stijgt meer dan de traditionele segmenten, hoewel er natuurlijk veel k...
In de vorige editie van Hospitality Management heeft u al één en ander kunnen lezen over de activiteiten van Koninklijk Horeca Nederland...
Bedrijven met een vermogen van meer dan 3 * 80 ampère zijn met ingang van 2002 vrij in hun keuze van een energiebedrijf. Als u vanaf dat moment...
‘Na mij de zondvloed,’ zei Lodewijk XV. Hij kreeg gelijk: de woelige baren van de revolutie overspoelden niet hem, maar zijn zoon. Toen Lo...
Het televergaderen staat weer midden in de belangstelling. In een Telfort-reclame van alweer enige tijd geleden werd een vooroordeel met betrekking to...
Als er één schaap over de dam is, volgen er meer. Dat oude spreekwoord heeft nog niets aan waarde ingeboet. Tijdens de laatste weken van...
Alweer een verenigingsjaar voorbij. Het lijkt wel of de tijd sneller en sneller gaat. Ik kan me nog goed herinneren dat ik de mijn eerste column moest...
Het facet 'veiligheid' is in (en voor) Nederlandse hotels meestal geen kwestie van levensbelang; het is veel meer een kwestie van geld. Met...
Onze vereniging groeit gestaag. De groei is naar rato over de zes sectoren (hotels, restaurants, ijsfrica, discotheek‑ zaalbedrijven, café‑bar...
Het 'Preventieteam van de Provincie Utrecht' is in 1997 gestart met een project Praktische Uitvoering Milieuzorg Conferentiecentra. Voor het p...
In de vorige editie van Hospitality Management heeft u een interview kunnen lezen met de heer Wilco de Jong van de Vereniging Nederlandse Congresbelan...
Van onze leden kregen wij de laatste maanden steeds vaker de wens te horen, dat een overlegorgaan dat zich specifiek bezighoudt met het reilen en ze...
De titel van dit verhaal is zo oud als de weg naar Kralingen, maar hij heeft nog steeds ontzettend veel waarde. Op landelijk niveau beleven wij dat al...
Op 10 november jongstleden heeft in het nieuwe Sheraton Amsterdam Airport de Algemene Ledenvergadering plaatsgevonden van de sector Hotels. De opkomst...
In het kader van de herstructurering van Koninklijk Horeca Nederland heeft het bestuur van de Sector Hotels de deuren naar vernieuwing wijd open gezet...