Nieuwe systemen en technologieën hebben in de afgelopen tijd een grote rol ingenomen binnen de hotellerie en er zijn maar weinig rollen zo ingrij...
Wie of wat is jouw meest uitzonderlijke hospitality-icoon? Deze vraag werd gesteld door Hotelschool The Hague ter gelegenheid van haar 95-jarig jubile...
Als Romeinse veldheren veroverden Ilfa en Selmar de Roo de afgelopen jaren met hun Horecalegioen het ene na het andere horecabedrijf in Nijmegen en om...
‘Business travel komt nooit meer terug op het niveau van voor de COVID-pandemie’ dat was de verwachting van velen, inclusief mijzelf. Somm...
HotelSummit kende op 4 november 2024 in Postillion Hotel Utrecht Bunnik een zeer geslaagde negende editie. Hét jaarcongres voor hotelmanagement...
Duurzaamheid is al jaren een ‘hippe’ term in de samenleving en de gastvrijheidssector vormt hierop geen uitzondering. Veel bedrijven richt...
Over twee weken is het zo ver: op maandag 4 november vindt HotelSummit plaats in Postillion Hotel Utrecht Bunnik. Hét jaarcongres voor hotelman...
Emotionele betrokkenheid, bereidheid om problemen altijd zelf op te lossen en moeilijk afstand kunnen nemen: de factoren die een familiebedrijf zo ste...
Hotelschool The Hague presenteert de bevindingen uit haar eerste Yearly Outlook-rapport, waarin blijkt dat internationale zakenreizen in 2024 volledig...
Maandag 9 september kwamen in Hotel Babylon onderzoekers, hoteliers, politiek en stakeholders op initiatief van Koninklijke Horeca Nederland bijeen om...
Amy Bouman (28) liep tijdens haar studie aan de Hotel Management School Maastricht stage in een Londens hotel. Hoewel zij het daar enorm naar haar zin...
Digitale transformatie is niet meer weg te denken uit de hotellerie, de sector die traditioneel draait om menselijke interactie en gepersonaliseerde e...
Danielle Kloeg heeft meer dan dertig jaar ervaring in de reisbranche en als luxury travel agent laat zij haar klanten over de hele wereld bijzondere p...
De opkomst van sociale mediaplatforms heeft de manier waarop we communiceren veranderd. Gelet op het succes van visuele platforms zoals Instagram en h...
Afgelopen vrijdag stond Hotel Management School Maastricht in het teken van de jurydag van de eerste editie van de Jan Vlasman Award. Jan Vlasman liet...
Liefde voor de hotellerie is bij Fleur Hüsken (25), als dochter van ondernemersechtpaar Rik Hüsken en Nicole Elbers van Hotel Kapellerput, v...
Al 95 jaar biedt Stayokay een betaalbaar verblijf aan voornamelijk jongeren. Nadat het aantal hostels in de vorige eeuw flink is teruggelopen, werkt d...
Greenwashing is overal, tot in de kleinste details van ons dagelijks leven. Voortdurend worden we geconfronteerd met misleidende milieuclaims en dubbe...
De gloednieuwe, april-editie van Hospitality Management valt deze periode weer bij iedere hotelier van Nederland op de deurmat. Met deze keer op de co...
De hotellerie is een internationale business. In de rubriek ‘De Correspondenten’ vertellen Nederlandse hoteliers – werkzaam in het b...
Anne-Sophie van der Pligt (23) is sinds vorig jaar als sales & MICE executive werkzaam bij het vijfsterren superior hotel Botanic Sanctuary Antwer...
De hotelsector zoekt naar oplossingen voor personeelstekort. Automatisering en robotisering worden vaak genoemd. De redenering is dat robots gebruikt...
Het lectorenplatform Hospitality, Tourism, Innovation & Technology Experts Network (verder HTIT-EN) heeft een subsidie van 100.000 euro toegekend...
De Jumeirah Group heeft momenteel 26 luxe hotels en resorts in Europa, het Midden-Oosten en in Azië in het portfolio. Volgens de ambitieuze strat...
Een Michelinster levert prestige op, en misschien ook wel een commercieel voordeel. Een paar jaar geleden signaleerde Hospitality Management de trend...
Stel je het ideale hotel voor: een warme sfeer, persoonlijke service, empathische horecamedewerkers en tevreden gasten. Maar wat is de werkelijkheid?...
Sam Hilkens is gestart als director of operations, en Robbert van Rijsbergen als hotel manager voor The Dylan Amsterdam. Beide werken al geruime tijd...
Martijn Brinksma (31) besloot vorig jaar, na ruim tien jaar ervaring in de hotellerie, voor zichzelf te beginnen. Als freelance hospitality manager is...
Vanaf begin dit jaar is International Hotel Capital Partners (IHCP) partner van HotelloTOP, het netwerk van hotelmanagementscholen in Nederland. Dit h...
Vince Meurders (HMSL'24) is tijdens het HotelloTOP Year Event op de Horecava uitgeroepen tot winnaar van The NXT GM Challenge 2024. Per 1 september 20...
Woensdag vond de negentiende editie van het HotelloTOP Year Event plaats tijdens de Horecava in RAI Amsterdam. Het HotelloTOP Year Event stond in het...
Op vrijdag 2 februari 2024 zullen vier opmerkelijke evenementen voor hotelprofessionals samenkomen in de historische Beurs van Berlage. Hotelvrijmibo...
Voedselverspilling door consumenten is een wereldwijd probleem, niet alleen vanuit financieel oogpunt, maar ook vanuit milieu- en sociaal oogpunt. Toc...
Alco en Evelyn van Berkel runden onder de vlag van hun bedrijf Van Berkel Hospitality al Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven en nog twee locat...
Heb jij een passie voor hospitality? Heb je een goede kijk op eigentijdse en innovatieve restaurantconcepten? Zou je het meer dan leuk vinden om stude...
12 procent meer salaris voor het horecapersoneel per 1 januari en stagiairs krijgen een stagevergoeding. Klinkt goed zou u denken maar Marco ten Hoor,...
In een recent artikel hebben Ashokkumar Manoharan (Flinders University), Christina Scott-Young (RMIT University) en Anthony McDonnell (Cork University...
Het plan om een bed & breakfast te beginnen was er al wel bij Floor van Boxtel en haar partner Gijs van der Grinten, maar dat de locatie van HAERT...
Oranje is geen gebruikelijke huiskleur voor een hotel, maar bij Hotel Papendal is er vrijwel geen ontkomen aan. Dat is niet zonder reden, aangezien he...
Golden Tulip Hotel Central is sinds 1905 een begrip in Den Bosch en inmiddels is de vijfde generatie Rademaker ingestroomd als mededirecteur. Tom Rade...