Je hebt gezocht op: Jonnie Boer

Overzicht Michelin 2024: Inter Scaldes bekroond met twee sterren
7 oktober 2024Nieuws

Overzicht Michelin 2024: Inter Scaldes bekroond met twee sterren

Het Maastrichtse MECC was vandaag het decor van de MICHELIN Gids Ceremonie Nederland waar de langverwachte selectie voor 2024 bekend werd gemaakt. Het...

De Librije en Librije’s Hotel voerden vierdaagse werkweek in: "Personeel staat weer te knallen"
31 oktober 2023Nieuws

De Librije en Librije’s Hotel voerden vierdaagse werkweek in: "Personeel staat weer te knallen"

Bij driesterrenrestaurant De Librije eten en drinken gasten niet alleen op topniveau, een meerderheid van de dinergasten overnacht ook in de Librijewe...

Column: Helden
3 mei 2023Nieuws

Column: Helden

De Amerikanen hebben helden nodig. Captain America, G.I Joe, Indiana Jones… Dat soort types. Met een wapperende Amerikaanse vlag erachter en ee...

Michelingids 2023: 17 nieuwe restaurants met één ster, Vinkeles pakt tweede ster en vier nieuwe Groene Sterren
24 april 2023Nieuws

Michelingids 2023: 17 nieuwe restaurants met één ster, Vinkeles pakt tweede ster en vier nieuwe Groene Sterren

De Michelingids 2023 is gepresenteerd. Er zijn 17 nieuwe restaurants die een ster hebben ontvangen, één restaurant heeft een tweede Mich...

SVH organiseert unieke Meestertour voor horecastudenten in Week van de Horeca
14 september 2022Nieuws

SVH organiseert unieke Meestertour voor horecastudenten in Week van de Horeca

Inspiratie opdoen en ondertussen genieten van fantastische smaken bij restaurant De Librije van SVH Meesters Jonnie Boer en Thérèse Boer...

Lekker500: Gastronomische top-vijf van Jonnie Boer tot Syrco Bakker
29 november 2021Nieuws

Lekker500: Gastronomische top-vijf van Jonnie Boer tot Syrco Bakker

Jonnie Boer is terug op de eerste plaats van de Lekker Top-100. De Zwolse superchef die al ruim dertig jaar scoort met zijn restaurant De Librije, ver...

Portret Adrian Zarzo; puristische sterrenchef
9 oktober 2020Nieuws

Portret Adrian Zarzo; puristische sterrenchef

Típico Zarzo. De slogan van het met een Michelinster bekroonde restaurant in Eindhoven verraadt de authentieke visie van de eigenaar, naamdrage...

Lendl Mijnhijmer is de beste sommelier van Nederland
15 mei 2018Nieuws

Lendl Mijnhijmer is de beste sommelier van Nederland

Lendl Mijnhijmer is de beste sommelier van Nederland. De sommelier van Restaurant Twenty Seven in Amsterdam ontving op het Leerhotel het Klooster...

Inter Scaldes haalt derde Michelinster binnen
11 december 2017Nieuws

Inter Scaldes haalt derde Michelinster binnen

Michelin maakt met veel genoegen de nieuwe selectie van de MICHELIN gids Nederland bekend, waarin 704 restaurants en 261 hotels worden ondersc...

Groei horecasector ook zichtbaar op Gastvrij Rotterdam
13 september 2017Nieuws

Groei horecasector ook zichtbaar op Gastvrij Rotterdam

Na maandenlange voorbereiding inclusief een grootschalige renovatie van de beurshallen staat Gastvrij Rotterdam op het punt van beginnen. Op maandag 1...

Peter Postma, Kaatje bij de Sluis: "Een hotel is gemakkelijker dan een restaurant"
30 mei 2017Nieuws

Peter Postma, Kaatje bij de Sluis: "Een hotel is gemakkelijker dan een restaurant"

Peter Postma is niet alleen chef-kok van Kaatje bij de Sluis, hij is ook de eigenaar. Sinds vier jaar is hij zelfs hotelier. Een ondernemer achter het...

Video: dit zijn de 50 beste restaurants ter wereld
6 april 2017Nieuws

Video: dit zijn de 50 beste restaurants ter wereld

Naar de bekendmaking van de jaarlijkse ranglijst van de beste restaurants ter wereld wordt ieder jaar reikhalzend uitgekeken. Gelukkig vinden we De Li...

Nederlands team eindigt als elfde bij Bocuse d'Or
26 januari 2017Nieuws

Nederlands team eindigt als elfde bij Bocuse d'Or

De 11e plek voor team Bocuse d’Or Nederland betekent voor het team onder leiding van Jan Smink een einde aan een intensief traject van twee jaar...

Nederlands Bocuse d'Or team geplaatst voor wereldfinale
11 mei 2016Nieuws

Nederlands Bocuse d'Or team geplaatst voor wereldfinale

Het Nederlandse Bocuse d’Or team met chef Jan Smink en commis Sander Verhaaf heeft tijdens de Europese finale in het Hongaarse Boedapest een zeven...

Jubilerend QL Hotels & Restaurants lanceert magazine
18 maart 2016Nieuws

Jubilerend QL Hotels & Restaurants lanceert magazine

QL Hotels & Restaurants bestaat 12,5 jaar, lanceert een magazine en breidt uit naar 128 hotels. Het koperen jubileum is volgens het bedrijf het bewi...

Alain Rosica gastchef Hilton Garden Inn
10 november 2015Nieuws

Alain Rosica gastchef Hilton Garden Inn

De 37-jarige Italiaanse chef Alain Rosica is aanstaande vrijdag gastchef in het restaurant van Hilton Garden Inn Leiden. De gasten kunnen deze avond...

Jacob Jan Boerma gaat voor KLM koken
20 oktober 2015Nieuws

Jacob Jan Boerma gaat voor KLM koken

De Nederlandse driesterrenchef "Jacob Jan Boerma":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=boerma&x=zoeken gaat vanaf aanstaande zondag koken voor de luchtv...

Topchefs in jury Nederlandse finale Bocuse d'Or
4 mei 2015Nieuws

Topchefs in jury Nederlandse finale Bocuse d'Or

SVH Meesterkoks André van Doorn, Marc van Gulick, Onno Kokmeijer en Dick Middelweerd vormen samen met SVH Meesterkok Jonnie Boer de jury van de Nede...

Nederland 9e in Bocuse d'Or Finale
28 januari 2015Nieuws

Nederland 9e in Bocuse d'Or Finale

Het Nederlandse team heeft de wereldfinale van de Bocuse d'Or 2015 afgesloten met een negende plaats. Een ongekende prestatie, aangezien dit het beste...

En ze heet? Librije's Zusje Amsterdam
30 april 2014Nieuws

En ze heet? Librije's Zusje Amsterdam

In Waldorf Astoria Amsterdam opent 1 mei 2014 restaurant Librije's Zusje Amsterdam. Met deze hoofdstedelijke vestiging is voor eigenaren Jonnie en Thé...

Ekkebus slaagt voor Meesterproef
1 juli 2013Nieuws

Ekkebus slaagt voor Meesterproef

Richard Ekkebus van Restaurant Amber in The Landmark Mandarin Oriental Hong Kong is door Robert Kranenborg geïnaugureerd als SVH Meesterkok. Nadat Ri...

Meesterproef Ekkebus op 10 km hoogte
26 juni 2013Nieuws

Meesterproef Ekkebus op 10 km hoogte

Passagiers van KLM aan boord van de KL0889 naar Hongkong werden op meer dan 10 kilometer hoogte verrast op een speciaal menu van de Nederlandse chef-k...

Johan Kragtwijk 30e SVH Wijnmeester
24 oktober 2012Nieuws

Johan Kragtwijk 30e SVH Wijnmeester

Johan Kragtwijk, maître-sommelier van Grand Restaurant Karel V in Utrecht, is geïnaugureerd als SVH Wijnmeester. Het is zijn tweede meestertitel, Kr...

Sterrendemo Wagyu bij Taste of Okura
14 juni 2012Nieuws

Sterrendemo Wagyu bij Taste of Okura

Deze week leidde Akira Oshima een kookworkshop voor collega-chefs met Wagyu-vlees. Onder de aanwezigen waren onder meer Jonnie Boer, Erik van Loo en J...

Chefs(R)Evolution in Zwolle in beeld
4 juni 2012Nieuws

Chefs(R)Evolution in Zwolle in beeld

Zwolle is twee dagen lang het gastronomisch epicentrum geweest tijdens de eerste editie van "Chefs®Evolution.":http://www.chefsrevolution.com/ In The...

Eerste editie Chefs (R)evolution komt eraan
14 mei 2012Nieuws

Eerste editie Chefs (R)evolution komt eraan

Op 3 en 4 juni vindt de eerste editie plaats van Chefs (R)Evolution. Het Nederlandse Avantgarde Cuisine Festival is een initiatief van Jonnie en Thér...

Koks uitgedaagd om beste vega-gerecht
27 maart 2012Nieuws

Koks uitgedaagd om beste vega-gerecht

Variatie op de Kaart daagt net als vorig jaar chef-koks van Nederland uit om middels een professionele kookwedstrijd bijzondere en creatieve vegetaris...

Food Inspiration Days in beeld
26 oktober 2011Nieuws

Food Inspiration Days in beeld

Op maandag 24 en dinsdag 25 oktober vonden de jaarlijkse Food Inspiration Days plaats. Een foto zegt meer dan duizend woorden. Frank Lindner maakte ee...

Heeft het hotelrestaurant de toekomst?
19 mei 2011Nieuws

Heeft het hotelrestaurant de toekomst?

Waar moet en gaat dat heen met de hotelkeuken en het -restaurant? We vroegen diverse (food)trendwatchers naar hun kijk op de gastronomie binnen de hot...

Warme ecologische oplossingen
23 februari 2011Nieuws

Warme ecologische oplossingen

Niemand heeft het graag te warm, laat staan te koud. Klimaatbeheersing is dan ook een belangrijk thema in de hotellerie. Maar wat te doen met overtoll...

Librije meest vega-vriendelijke toprestaurant
23 november 2010Nieuws

Librije meest vega-vriendelijke toprestaurant

Restaurant De Librije te Zwolle is door Wakker Dier uitgeroepen tot het vegetariërvriendelijkste sterrenrestaurant van Nederland. De jury koos unanie...

Uitreiking van de Lekker awards 2011
15 november 2010Nieuws

Uitreiking van de Lekker awards 2011

Broeierig warm was het op donderdag 15 november in één van de zalen van het schip De Rotterdam. En al was er toch het een en ander uitgelekt bij Chi...

Nederlandse restaurants bij top 50 wereld
27 april 2010Nieuws

Nederlandse restaurants bij top 50 wereld

Nederland heeft dit jaar twee restaurants op de ranglijst van de top 50 beste restaurants van de wereld staan. Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis staat op...

Nooit een dag geen zin
5 april 2010Nieuws

Nooit een dag geen zin

Thérèse Boer behoeft geen introductie; behoudens het overbekende feit dat zij de echtgenote is van de alom geroemde sterrenkok Jonnie Bo...

Herberg de Waard van Ternaard: designhotel timmert stevig aan de weg
13 oktober 2008Nieuws

Herberg de Waard van Ternaard: designhotel timmert stevig aan de weg

Herberg de Waard van Ternaard is veel meer dan een intiem designhotel aan het dorpsplein van Ternaard, een rustig dorp in het noordoosten van Frieslan...

Column Hans van Spronsen: de drie B's
2 april 2005Nieuws

Column Hans van Spronsen: de drie B's

Als je de trends en ontwikkelingen volgt in binnen- en buitenland, dan lijkt alles in het bedrijfsleven te draaien om BBB. 'Branding', beleven...

BBB en EFFF vullen elkaar perfect aan.'
27 januari 2005Nieuws

BBB en EFFF vullen elkaar perfect aan.'

MECC Maastricht stond de afgelopen week in het teken van de jubilerende horecavakbeurzen BBB en de European Fine Food Fair (EFFF). De EFFF was alweer...

Jonnie Boer wil eigen tophotel beginnen
28 april 2003Nieuws

Jonnie Boer wil eigen tophotel beginnen

Topkok Jonnie Boer wil een tweede restaurant beginnen in Zwolle. Maar dat is nog niet alles. Als het aan de eigenaar van De Librije ligt verrijst naas...