Je hebt gezocht op: Michelinsterren

Ciel Bleu behoudt Michelinsterren en blijft schitteren aan de culinaire top
7 oktober 2024Nieuws

Ciel Bleu behoudt Michelinsterren en blijft schitteren aan de culinaire top

Ciel Bleu Restaurant, gelegen op de 23e verdieping van Hotel Okura Amsterdam, mag zich ook komend jaar weer tot de absolute top van de Nederlandse gas...

Overzicht Michelin 2024: Inter Scaldes bekroond met twee sterren
7 oktober 2024Nieuws

Overzicht Michelin 2024: Inter Scaldes bekroond met twee sterren

Het Maastrichtse MECC was vandaag het decor van de MICHELIN Gids Ceremonie Nederland waar de langverwachte selectie voor 2024 bekend werd gemaakt. Het...

Sander Allegro: Topsport
23 september 2024Nieuws

Sander Allegro: Topsport

“Het Franse eten is heel goed, maar dan moet het er wel zijn" aldus André Cats, directeur topsport bij NOC*NSF, de sportkoepel die met tr...

Michelin voegt weer 10 namen toe aan hotelselectie
7 augustus 2024Nieuws

Michelin voegt weer 10 namen toe aan hotelselectie

Michelin stond al bekend vanwege de sterren die aan restaurant werden uitgedeeld, toen bekend werd gemaakt dat het Franse bedrijf een uitbreiding zou...

Soenil Bahadoer helpt Voltaire* in Parc Broekhuizen uit de brand na vertrek chef-kok
24 juli 2024Nieuws

Soenil Bahadoer helpt Voltaire* in Parc Broekhuizen uit de brand na vertrek chef-kok

Chef-kok Arturo Dalhuisen heeft restaurant Voltaire* in Culinair Landgoed Parc Broekhuizen enkele weken geleden verlaten. Zijn werk is vanaf dat momen...

Lof Restaurant, van Pillows Grand Boutique Hotel Reylof, verwelkomt nieuwe chef de cuisine
29 april 2024Nieuws

Lof Restaurant, van Pillows Grand Boutique Hotel Reylof, verwelkomt nieuwe chef de cuisine

Lof, het fine-dining restaurant in Pillows Grand Boutique Hotel Reylof, verwelkomt Paul de Groote als chef de cuisine. Met de komst van de Zeeuwse che...

“Het succes van de stage is de verantwoordelijkheid van de stagiair”
16 april 2024Nieuws

“Het succes van de stage is de verantwoordelijkheid van de stagiair”

De hotellerie is een internationale business. In de rubriek ‘De Correspondenten’ vertellen Nederlandse hoteliers – werkzaam in het b...

Steeds groener, maar niet erg sociaal: de ‘duurzaamheidsparadox’ van fine dining
11 maart 2024Nieuws

Steeds groener, maar niet erg sociaal: de ‘duurzaamheidsparadox’ van fine dining

Een Michelinster levert prestige op, en misschien ook wel een commercieel voordeel. Een paar jaar geleden signaleerde Hospitality Management de trend...

Restaurant Flore** in Hotel De L’Europe start het nieuwe jaar met nieuwe maître d’
2 februari 2024Nieuws

Restaurant Flore** in Hotel De L’Europe start het nieuwe jaar met nieuwe maître d’

Vanaf 1 februari zal Roos Stevens het team van restaurant Flore(**) versterken in haar nieuwe rol als maître d’. Zij zal onder andere vera...

Michelin gaat naast sterren ook sleutels aan hotels uitdelen
9 oktober 2023Nieuws

Michelin gaat naast sterren ook sleutels aan hotels uitdelen

Michelin staat bekend om de sterren die ieder jaar aan restaurants uit worden gedeeld en vanaf volgend jaar breidt het Franse bedrijf ook uit naar de...

Hotelketen uitgelicht: Mandarin Oriental
25 september 2023Nieuws

Hotelketen uitgelicht: Mandarin Oriental

Mandarin Oriental kent zijn oorsprong, zoals het bedrijf er nu uitziet, in de jaren zestig van de vorige eeuw, maar het eigenlijke verhaal van de hote...

Programma Euro-Toques tijdens BBB Maastricht bekendgemaakt
25 september 2023Nieuws

Programma Euro-Toques tijdens BBB Maastricht bekendgemaakt

Het is bijna zover. 9 t/m 11 Oktober zal Euro-Toques Nederland de traditie weer oppakken en aanwezig zijn tijdens de BBB - Folie Culinaire in MECC Maa...

Food & Beverage in beweging: drie managers in gesprek
16 juni 2023Nieuws

Food & Beverage in beweging: drie managers in gesprek

Naomi Bormans, Sander van Zandbergen en Sam Hilkens. Drie jonge en ambitieuze F&B-managers ontmoeten elkaar in het Park Plaza Hotel in Utrecht. De...

Man van de wereld Robert-Jan Woltering terug in zijn geliefde geboortestad
8 juni 2023Nieuws

Man van de wereld Robert-Jan Woltering terug in zijn geliefde geboortestad

Hij werkte op vijf continenten, in veertien verschillende landen, was namens Accor eindverantwoordelijk voor de luxe merken van de hotelgigant in Mexi...

Hotelketen uitgelicht: Romantik Hotels
12 mei 2023Nieuws

Hotelketen uitgelicht: Romantik Hotels

In 1972 besloten zeven onafhankelijk Duitse hoteliers tot een nieuwe samenwerking onder de naam Romantik Hotels. Dat initiatief groeide uit tot een he...

Leon Mazairac over eerste Michelinster: “Zonder dat geforceerde, kook je lekkerder”
24 april 2023Nieuws

Leon Mazairac over eerste Michelinster: “Zonder dat geforceerde, kook je lekkerder”

Chef Leon Mazairac van Grand Hotel Karel V in Utrecht heeft jarenlang gewacht om het podium te mogen betreden tijdens de Michelinsterrenregen. Maandag...

Michelingids 2023: 17 nieuwe restaurants met één ster, Vinkeles pakt tweede ster en vier nieuwe Groene Sterren
24 april 2023Nieuws

Michelingids 2023: 17 nieuwe restaurants met één ster, Vinkeles pakt tweede ster en vier nieuwe Groene Sterren

De Michelingids 2023 is gepresenteerd. Er zijn 17 nieuwe restaurants die een ster hebben ontvangen, één restaurant heeft een tweede Mich...

Deze restaurants moesten hun Michelinster(ren) inleveren
24 april 2023Nieuws

Deze restaurants moesten hun Michelinster(ren) inleveren

Net als ieder jaar waren er ook dit jaar restaurants die hun Michelinster(ren) moesten inleveren. Hieronder een overzicht van de vervallen sterren. P...

Dit zijn de 17 nieuwe restaurants met één Michelinster
24 april 2023Nieuws

Dit zijn de 17 nieuwe restaurants met één Michelinster

De Michelingids Nederland 2023 verwelkomt maar liefst 17 (zie lijst onderaan) nieuwe sterren. Zo worden in Maastricht twee historische restaurants opn...

Meer dan 50 Michelinsterren schitteren bij Chefs at the Parc
18 april 2023Nieuws

Meer dan 50 Michelinsterren schitteren bij Chefs at the Parc

Van zaterdag 13 tot en met dinsdag 16 mei 2023 organiseert Culinair Landgoed Parc Broekhuizen de 2de editie van het ‘Internationale Gourmet Fest...

Op deze dagen komt Chefs at the Parc terug
3 maart 2023Nieuws

Op deze dagen komt Chefs at the Parc terug

In mei 2019 presenteerde Culinair Landgoed Parc Broekhuizen de eerste editie van het ‘International Gourmet Festival Chefs at the Parc’. G...

Inter Scaldes verkocht: Pillows Hotels neemt vastgoed over en strikt Jannis Brevet als adviseur
19 januari 2023Nieuws

Inter Scaldes verkocht: Pillows Hotels neemt vastgoed over en strikt Jannis Brevet als adviseur

Driesterrenrestaurant Inter Scaldes en het luxe bijbehorend boutique hotel maken sinds 1 januari onderdeel uit van Pillows Hotels. Chef Jannis Brevet...

Hotel De De L'Europe biedt arrangement van 1,25 miljoen euro aan
18 november 2022Nieuws

Hotel De De L'Europe biedt arrangement van 1,25 miljoen euro aan

Ter ere van haar 125e verjaardag biedt het iconische De L'Europe Amsterdam 's werelds meest luxueuze hotelovernachting aan, aan é&eacut...

50 jaar Romantik Hotels & Restaurants
24 oktober 2022Nieuws

50 jaar Romantik Hotels & Restaurants

Het internationale samenwerkingsverband Romantik Hotels & Restaurants viert dit jaar zijn 50e verjaardag. Deze feestelijke gelegenheid wordt het...

Michelinsterren Nederland 2022: het complete overzicht
2 juni 2022Nieuws

Michelinsterren Nederland 2022: het complete overzicht

Op 30 mei werden de Michelinsterren bekendgemaakt in Amsterdam. In dit overzicht staan alle restaurants met één, twee en drie Michelinst...

Hotel Okura viert jubileum met co-creatie Yamazato en Ciel Bleu
16 februari 2022Nieuws

Hotel Okura viert jubileum met co-creatie Yamazato en Ciel Bleu

Van 3 tot en met 19 maart creëren de executive chefs van restaurant Yamazato en Ciel Bleu gezamenlijk een Omakase menu met 16...

Na bijna twintig jaar stopt Onno Kokmeijer als chef bij Hotel Okura Amsterdam
30 december 2021Nieuws

Na bijna twintig jaar stopt Onno Kokmeijer als chef bij Hotel Okura Amsterdam

Onno Kokmeijer gaat per 1 januari 2022 het tweesterrenrestautrant Ciel Bleu verlaten. Arjan Speelman, die met Kokmeijer jarenlang een ambitieus en suc...

Restaurant Lokaal van Hotel Villa Ruimzicht is restaurant van het jaar
30 november 2021Nieuws

Restaurant Lokaal van Hotel Villa Ruimzicht is restaurant van het jaar

Ellen Kinkartz van restaurant Atelier in Gulpen is dinsdag 30 november door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Gastvrouw van het jaar...

Relais & Châteaux verwelkomt negen nieuwe leden
15 november 2021Nieuws

Relais & Châteaux verwelkomt negen nieuwe leden

Dyvig Badehotel, Nordborg- Nordburg, Denemarken Het Dyvig Badehotel ligt tussen een weelderig landschap en de Baltische Zee in op het eiland g...

Portugese culinaire visie in art'otel Amsterdam
6 juli 2021Nieuws

Portugese culinaire visie in art'otel Amsterdam

Dit najaar brengt Henrique Sá Pessoa, de met twee Michelinsterren bekroonde Portugese chef-kok, zijn visie naar Amsterdam. Hij is verantwoordel...

Blurring in the beverages: wijn versus bier
23 juni 2021Nieuws

Blurring in the beverages: wijn versus bier

Zowel bier als wijn wordt door de mens al duizenden jaren gebrouwen en verbouwd. De kennis over deze oer-producten lijkt in de dynamiek nooit verzadig...

Restaurant Intens haalt sterrenkwaliteit in huis
12 mei 2021Nieuws

Restaurant Intens haalt sterrenkwaliteit in huis

Positieve energie doorgeven en in verbinding blijven met je medewerkers en je gasten. Dát is in coronatijd, als je hotel en restaurant gesloten...

“Je moet in beweging blijven”
15 april 2021Nieuws

“Je moet in beweging blijven”

Tweesterrenchef Syrco Bakker (Pure C), operationeel directeur Luuk Rijnders (De Kazerne, rechts op de foto) en Mehrsa Ghadiri (F&B-Manager INNSiDE...

Château Neercanne kondigt nieuwe Chef de Cuisine en Maître d'Hôtel aan
31 maart 2021Nieuws

Château Neercanne kondigt nieuwe Chef de Cuisine en Maître d'Hôtel aan

Na een intensieve selectieprocedure voor de functie van Chef de Cuisine en Maître d’Hôtel presenteert Château Neercanne met ve...

Alle Michelinsterren in één overzicht
29 maart 2021Nieuws

Alle Michelinsterren in één overzicht

Op maandag 29 maart presenteerde Michelin de Michelingids Nederland voor het jaar 2021. In dit overzicht vind je alle restaurants met éé...

Marcel van Aelst: een halve eeuw hotelier
3 februari 2021Nieuws

Marcel van Aelst: een halve eeuw hotelier

Marcel van Aelst; een monument binnen de hotellerie. Vijftig jaar geleden pakte hij het vliegtuig naar Tokio, om via vele internationale omzwervingen...

Accor opent nieuw hotel Mercure Han-sur-Lesse
30 oktober 2020Nieuws

Accor opent nieuw hotel Mercure Han-sur-Lesse

Accor, ’s werelds meest toonaangevende hotelgroep, opent vandaag het nieuwe hotel Mercure Han-sur-Lesse in de idyllische gelijknamige plaat...

Portret Adrian Zarzo; puristische sterrenchef
9 oktober 2020Nieuws

Portret Adrian Zarzo; puristische sterrenchef

Típico Zarzo. De slogan van het met een Michelinster bekroonde restaurant in Eindhoven verraadt de authentieke visie van de eigenaar, naamdrage...

NoMad Londen opent in december
3 juli 2020Nieuws

NoMad Londen opent in december

Het in New York gevestigde horecabedrijf Sydell Group is opgericht door hotelier Andrew Zobler, en in Londen opende Zobler The Ned in samenwerking met...

Tweesterrenchef Syrco Bakker: "Kijken wat wél mogelijk is"
18 juni 2020Nieuws

Tweesterrenchef Syrco Bakker: "Kijken wat wél mogelijk is"

Dit interview is onderdeel van het drieluik ‘Hotellerie aan de Noordzeekust geportretteerd’. Lees hier de andere interviews Van...