Woensdag 23 november stond ik in de rij bij de Tweede Kamer voor het debat over de digitale euro, oftewel de CBDC (Central Bank Digital Currency). Na...
Onlangs droomde ik dat alles weer was zoals in 2019. Ik werd wakker met een heerlijk zorgeloos gevoel. Wat maakten wij ons toen nog druk om niets. Som...
Yes! Zomertijd! Ein-de-lijk! De zon heerlijk in het gezicht, het leven dat ons weer toelacht. De mens zit vol plannen en trekt er massaal op uit. Goed...
Met de ‘the internet of things’ (IoT) en ‘artificial intelligence’ (A.I.) haal je heel veel gemak in huis. Die apps op je tele...
2022 schoot uit de startblokken met het openen van bierputten. Schandalen, leugens, onbegrijpelijke politieke keuzes, mensen die in opspraak kwamen; h...
11 september 2001. Ik werkte als director of Sales & Marketing in de Amsterdamse hotellerie en sloot net mijn Excel-sheet af. Het omzetbudget voor...
Beste hotelier; wat is jouw grote harige aaibare ding? Hoe komt het dat de ene hotelier succesvol is en wordt aangestaard en aangeprezen? En hoe ko...
Je ligt al een tijdje op een oor. Je draait op je linkerzij, je draait terug naar rechts en vervolgens op je rug. Je maalt. Het ganglicht sluipt onder...
Een zucht van verlichting gaat door de hotelbranche. De zomer is gearriveerd, de horeca eindelijk ontsloten. De bedrijvigheid neemt toe en veel hotels...
Het is 05.30 uur. Ik zit te werken in een stil huis. Ik kan niet slapen, in mijn brein borrelt iets en dat moet eruit. Buiten is het nog donker, al zi...
Bij het vele thuis zijn tijdens deze pandemie, geeft het luisteren naar muziek je nog enige afleiding en plezier, zeker als je zelf een sober sociaal...
Beste hotelier, Ga tijdens deze loodzware tijden vooral niet bij de pakken neerzitten! Deze tijd vraagt veel van onze psyche. We maken ons zorge...
Je horecabedrijf is steeds slechter zichtbaar op Facebook. Het gratis promoten van je bedrijf is aan banden gelegd. Reacties uitlokken, winacties doen...
Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Juist voor hotels en hotelrestaurant...
Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, z...
Je bedrijf gratis promoten en verkopen op Facebook is aan banden gelegd. Pitchen, promoten, reacties uitlokken, win acties en zelfs vra...
Als je een hotel hebt, kom je regelmatig met regels, wetten en voorschriften in aanraking. Ze zijn ontstaan met een bepaald doel voor ogen en zijn er...
Monique van Gevelt schrijft al enige tijd columns voor onze website, waarbij ondernemen centraal staat. De horeca is immers een business die niet voor...
“Marketing wil je als horecaondernemer het liefst binnenboord houden.” Monique van Gevelt is daar duidelijk in en ze heeft een punt. Want...
Revenue management is zorgen voor de beste prijs voor een kamer op een specifieke dag. Geen eenvoudige opdracht, want OTA’s snoepen mee van de o...
Monique van Gevelt organiseert marketing webinar voor hoteliers "Ik kom jaarlijks bij veel hotels en horecabedrijven over de vloer e...