Soms kom je in de hotellerie een naam tegen die zo verrassend is dat je hem een paar keer moet lezen. Voor mij was dat onlangs Francis Ford Coppola, r...
De lente is het seizoen met de meeste officiële feestdagen in Nederland. Goede Vrijdag, Pasen, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaart en Pinkster...
Alweer het vierde artikel in deze reeks over ESG (Environmental, Social, Governance). In deze bijdrage gaan we specifiek in op de ‘S’ van...
Net als ieder jaar waren er ook dit jaar restaurants die hun Michelinster(ren) moesten inleveren. Hieronder een overzicht van de vervallen sterren. P...
En u bent niet de eerste hotelier die dit overkomt. De algemene opvatting is dat hackers vooral in internationale hotelketens een aantrekkelijke prooi...
Hotels zijn een aantrekkelijk doelwit voor cybercriminelen. Hotels bezitten immers gegevens die zich goed voor misbruik lenen, zoals namen, (e-mail)ad...
Een beknopt overzicht van termen die gebruikt worden in de hospitalitybranche. Onmisbaar voor hoteliers en studenten aan hotelscholen. Download h...
Het aantal starters in juni 2022 is vrijwel gelijk aan dat in dezelfde maand vorig jaar. Met 21.873 starters is de toename 2%. Dit blijkt uit het KVK...
Op 30 mei werden de Michelinsterren bekendgemaakt in Amsterdam. In dit overzicht staan alle restaurants met één, twee en drie Michelinst...
De jury van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs heeft zes kandidaten geselecteerd voor de finale van deze prestigieuze wedstrijd voor gastvrijhei...
De gastvrijheidsindustrie heeft een lange weg afgelegd op het gebied van innovatie. De sleutel is in veel hotels vervangen door geavanceerde toegangst...
De Nederlandse hotellerie levert al decennia hoteldirecteuren en general managers af aan het buitenland. Internationaal carrière maken is voor...
Tijdens een feestelijke avond in het Muntgebouw in Utrecht, ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van de AF&BM (hét netwerk voor F&...
The Londoner lanceert in september 2021 zes unieke horecavoorzieningen die de erfenis van West End eren en opnieuw vormgeven. Gecreëerd voor...
Functioneel design en een unieke merkbeleving op het hoogste niveau: bij de gezamenlijke ondertekening van het contract in het Steigenberger Icon Hote...
Het aantal startende bedrijven in de horeca kwam de afgelopen drie maanden terug op het niveau van voor de coronacrisis. Met name in maart was een pie...
Urban lifestyle hotel INNSIDE by Meliá Amsterdam, onderdeel van de Spaanse hotelgroep en het familiebedrijf Melía, opent de deuren van h...
Een ouderwetse uitspraak die past bij een 60+ adviseur en één waarvan u uiteraard denkt: 'wat heeft dit met mij als hoteleigenaar te...
In dit liveblog hebben we al die enthousiaste horecaondernemers die woensdag 28 april de terrassen heropenden, en eindelijk weer kunnen ondernemen, ge...
Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum en trainingsbureau Nobbe Mieras openen op 28 april de deuren voor zakelijke bezoekers in het kader van de p...
Op maandag 29 maart presenteerde Michelin de Michelingids Nederland voor het jaar 2021. In dit overzicht vind je alle restaurants met éé...
Ieder jaar gaat de AF&BM, hèt netwerk voor F&B professionals, op zoek naar de F&B Professional of the Year. Dit is die hospitality...
Het zijn b(iz)arre tijden voor de hospitality branche en voor de Food & Beverage management professionals die werkzaam zijn in deze mooie en dynam...
Kamerprijs dumpen is dom. Waarom doen we het dan steeds weer? Volgens Arne Sorenson, CEO van Marriott, zijn de effecten van de coronacrisis op de kort...
Louvre Hotels Group zet zijn ontwikkelingsstrategie voort door uit te breiden op belangrijke locaties. Deze keer richten zij zich in Montpellier speci...
Eden Hotels gaat als eerste hotelketen van Nederland het ontbijt verduurzamen op basis van de uitgangspunten van Dutch Cuisine. Vanochtend tekende Ede...
Gisteren trok de nieuwste buur van de Amsterdamse Houthaven in op Revaleiland 500. Het is hotel BOAT&CO. Geen thuis ver van huis, maar het ‘...
Sinds 2017 bouwt Amsterdamse hotelgroep City ID aan de nieuwe buur van de Houthavens. Het is BOAT&CO. Geen thuis ver van huis, maar het ‘weg...
Logis, 2200 hotels-restaurants - met een marktaandel van 10% van de Franse hotelmarkt, voornamelijk gevestigd op het landelijke gebied - en Citot...
Maatschappelijk verantwoord ondernemen; al jaren een thema waarin vele organisaties investeren. Niet alleen draagt het bij aan een betere wereld, ook...
Roberto Payer. Wellicht de bekendste hotelier van Nederland, een boegbeeld van de hotellerie. Naar eigen zeggen wordt hij snel vergeten als hij stopt....
In mijn laatste column deelde ik een aantal gedachten over de kansen en de uitdagingen van augmented en virtual reality-technologie in onze branche. I...
Maria Ghebresselasie (Sana, Jemen - 1978) is de nieuwe hotelmanager van Hilton Amsterdam. Zij neemt de dagelijkse leiding van het hotel aan de Ap...
Driekwart van de Nederlanders vindt dat elke winkel en horecagelegenheid beveiligingscamera’s moet hebben, blijkt uit onderzoek onder 1.489 Nede...
De Spaanse hotelgroep Melía gaat een eerste hotel openen in Nederland. Dat schrijft het Parool. Het hotel komt in het voormalig hoofdkantoor va...
Een alfabetische lijst met veelgebruikte termen en begrippen uit de hotellerie. Aangeboden door Hospitality Management. Ideaal voor managers, hotelsch...
Veel hotels en restaurants zijn familiebedrijven. Gerund door families, gesticht door families, onder toezicht van families of opererend in vastgoed v...
Best Western Plus Orange Hôtel in La Louvière (België) en Kasteel de Vanenburg – BW Premier Collection in Putten (Nederland) h...
Toen Van der Most het voormalige Prinses Irene Ziekenhuis in 1987 aankocht met het idee om er een all-inclusive hotel van te maken, had hij niet kunne...
Amsterdam krijgt er een paar Michelinsterren bij dit jaar. Zoals verwacht ontving Rijks de eerste ster, maar ook Mos en Bolenius verdienden voor de ho...