Je hebt gezocht op: QO

Independent Hotel Show 2025 biedt maar liefst 50 procent nieuwe merken
Maar liefst 50 procent van de bedrijven die hun producten of services laten zien op de Independent Hotel Show volgende week, op 11 en 12 maart in RAI...

CBS: Omzet horeca + 4,9 procent, maar sentiment is negatief
De omzet van de horeca groeide in het derde kwartaal van 2024 met 4,9 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 2023, meldt het CBS. De omzet...

Zuid-Hollands hotelvastgoed voert Nederlandse ranglijst aan
Invast Hotels heeft in 2024 het jaarlijkse hotelvastgoedonderzoek gedaan. Hierbij worden alle hotelvastgoedtransacties geanalyseerd die bij het kadast...

Rabobank onderzoekt: wat leveren feestdagen horecaondernemers op?
De lente is het seizoen met de meeste officiële feestdagen in Nederland. Goede Vrijdag, Pasen, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaart en Pinkster...
De hotelvastgoedtransacties in 2022
Ook in 2023 heeft Invast Hotels weer alle transacties van hotelvastgoed geanalyseerd die bij het kadaster geregistreerd staan. Het betreft de 18e edit...

Duncan Goedhart nieuwe GM van Holiday Inn Den Haag-Voorburg
Begin februari 2023 is Duncan Goedhart gestart als nieuwe General Manager van Holiday Inn hotel Den Haag-Voorburg. Hij heeft een grote hoeveelheid&nbs...

Hospitality Management jaaroverzicht 2022
December: de maand van lijstjes, terugblikken en voorspellingen doen. Niemand weet wat 2023 gaat brengen, maar wat de redactie wel weet is welke artik...

Rondetafelgesprek: de valkuilen van Rob van der Valk
Keulen en Aken zijn niet op één dag gebouwd, zo ook niet Van der Valk Hotel Delft A4. Hotelondernemer Rob van der Valk opent zijn hotel...

Ramez Ramzy neemt skylounge van Ruby Emma Hotel over
De Amsterdamse ondernemer Ramez Ramzy (29) gaat de skylounge op de 21e verdieping van het Ruby Emma Hotel, het voormalige QO Hotel in Amsterdam-Oost,...

Ruby's eerste hotel in Amsterdam combineert hotel met workspaces
Het Ruby Emma Hotel met 291 kamers, opent haar deuren in het up-and-coming Amstelkwartier in Amsterdam. Voor het eerst combineert Ruby Group twee van...

Voormalig QO Hotel verkocht voor 92 miljoen
De Londense vastgoedinvesteerder Tristan Capital Partners heeft het voormalige QO Hotel in het Amsterdamse Amstelkwartier gekocht voor 92 miljoen euro...

Ruby opent eerste hotel in Nederland
Ruby zet zijn uitbreiding in Europa voort en opent in mei zijn eerste hotel in Amsterdam met 288 kamers op 21 verdiepingen. Voor de Ruby Groep onder l...

WorldHotels verwelkomt Kasteel De Vanenburg
WorldHotels maakt vandaag bekend dat Kasteel De Vanenburg in Putten zich heeft aangesloten bij de hotelcollectie van WorldHotels Collection. Na een up...

Column Jantiene Berg: de belevingseconomie
De afgelopen zomermaanden was ik veel te vinden in diverse hotels, op verschillende campings, in vakantieparken en op Schiphol. Niet om te genieten va...

Column Jantiene Berg: Er is in die tijd niets veranderd
Ik realiseer mij dat 30 jaar Hospitality Management ook een jubileum voor mijzelf betekent. In 1989 koos ik onvoorwaardelijk voor de hospitalitybranch...

Het hotel als multifunctionele hub
Met meer dan dertig ontworpen hotels in binnen- en buitenland heeft architect Robert Mulder met zijn team de hotellerie de afgelopen dertig jaar aanzi...

Column Jantiene Berg: Een leven lang leren
Sinds ik zes maanden geleden het decor van de hotellerie verruild heb voor het podium van het mbo-onderwijs is ‘een leven lang leren’ mijn...

12 tips om energie te besparen in het hotel
De horeca heeft het zwaar en moet op de uitgaven letten. De energierekening verlagen is dan zeer wenselijk, maar liefst staat daar op korte termijn ge...

Column Jantiene Berg: Van hoop naar puinhoop
Mijn column zou deze maand over de aanstaande heropening van de horeca gaan en over Pasen. Wat mij betreft het startschot voor een lang en succesvol &...

Hotelprijzen in Google, een gamechanger?
Hotel Ads van Google toont al jaren tegen betaling prijzen en beschikbaarheden in de zoekresultaten. Deze week kwam het nieuws dat hotels en Online Tr...

Horeca naar de stembus deel drie: PVV
Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van Hospitality M...

Creatief gebruik van je hotel tijdens Corona
Door de coronacrisis is het aantal luchtvaartpassagiers van en naar Nederland in 2020 met meer dan 70% gedaald. Dit heeft logischerwijs een direct wee...

Column Jantiene Berg: Over tijd
Soms kan ik het bijna niet geloven, maar het is al bijna een jaar geleden dat wij afscheid hebben genomen van het ‘oude normaal’. Ook tijd...

Kunstmatige intelligentie in de hotellerie (deel 3)
Hoewel de potentiële meerwaarde van kunstmatige intelligentie (AI) voor de horeca niet ter discussie staat, zijn er nog maar weinig bedrijven die...

Finalisten F&B Professional of the Year verkiezing bekend
Ieder jaar gaat de AF&BM, hèt netwerk voor F&B professionals, op zoek naar de F&B Professional of the Year. Dit is die hospitality...

Kunstmatige intelligentie in de hotellerie (deel 2)
Veel horecamanagers erkennen de potentie van kunstmatige intelligentie voor hun bedrijfstak, maar zijn terughoudend bij het daadwerkelijk implementere...

Kunstmatige intelligentie in de hotellerie (deel 1)
Robots kunnen steeds meer horecataken uitvoeren, zo schreef Marthijn van Oostveen in september 2019 op deze website. Anderhalf jaar daarvoor drukte St...

Column Hans van Spronsen: 2020; Het jaar van personeelstekort tot gastentekort
Begin 2020 was onze zorg en grootste uitdaging voor het jaar: het personeelstekort. In maart werden we ruw geconfronteerd met een nieuwe werkelijkheid...

Wie wint de F&B-professional of the Year '21 award?
Het zijn b(iz)arre tijden voor de hospitality branche en voor de Food & Beverage management professionals die werkzaam zijn in deze mooie en dynam...

Column Sander Allegro: Stop de leegloop!
Geen gasten, geen uitdaging meer, verveling en uitzichtloosheid; dat lijken de belangrijkste factoren voor een nieuw fenomeen onder hotelmedewerkers:...

Het jaar van Dirk Beljaarts
De coronacrisis overviel iedereen, ook Dirk Beljaarts. De algemeen directeur van KHN spreekt in een openhartig vraaggesprek over het meest bewogen jaa...

Column Jantiene Berg: van openbare veiling naar je naam van de gevel
Rond deze tijd stond ik de afgelopen jaren de vier meter hoge kerstboom te versieren midden in het restaurant van ons hotel. Deze kerstboom hebbe...

Column Jantiene Berg: #OpenToWork
Het is inmiddels bijna zes maanden geleden dat ik samen met mijn compagnon de deur van ons urban boutique hotel moest sluiten. Het uitspreken van het...

Hotelketen: Motel 6
In deze rubriek presenteert Hospitality Management de bekendere hotelketens. Een historisch overzicht met actuele cijfers. In deze uitgave behandelen...

Column Sander Allegro: Herstel
Het kon niet op: hotels puilden uit, de groei van het wereldwijd toerisme tot 2030 werd begroot op ruim 4 procent per jaar. 2020 zelf zou hét j...

'GreenDeal' hotellinnen een feit
Linnenverhuurder Blycolin en linnenleverancier Beirholm werken al lang samen. Op inhoudelijk vlak, maar ook in het realiseren van een duurzame toekoms...

Het is voor hotels van groot belang dat de guest journey gladjes verloopt
Van Hessen is een begrip in de markt en een belangrijke speler binnen de hotelautomatisering. “Het is ons streven om de hotelier zo optimaal mog...

Veilig drinkwater in het hotel
Drinkwaterhygiëne is één van de terreinen waar Viega over een schat aan kennis en ervaring beschikt. De uitgebreide kennis wordt ge...

Hotelmanagers welkom in de zorg: "Oprecht contact maakt voor mij het verschil"
Bart van der Ven, locatiemanager bij WoonZorgcentra Haaglanden (WZH), is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het woonzorgcentrum WZH Schoor...

Column Tanja Seegers: Er zijn geen grenzen
Precies een jaar geleden zei mijn grote held Eliud Kipchoge letterlijk: “Ik wil mensen inspireren, er zijn geen grenzen!” De Keniaanse atl...