Invast Hotels heeft in 2024 het jaarlijkse hotelvastgoedonderzoek gedaan. Hierbij worden alle hotelvastgoedtransacties geanalyseerd die bij het kadast...
De lente is het seizoen met de meeste officiële feestdagen in Nederland. Goede Vrijdag, Pasen, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaart en Pinkster...
Ook in 2023 heeft Invast Hotels weer alle transacties van hotelvastgoed geanalyseerd die bij het kadaster geregistreerd staan. Het betreft de 18e edit...
Begin februari 2023 is Duncan Goedhart gestart als nieuwe General Manager van Holiday Inn hotel Den Haag-Voorburg. Hij heeft een grote hoeveelheid&nbs...
December: de maand van lijstjes, terugblikken en voorspellingen doen. Niemand weet wat 2023 gaat brengen, maar wat de redactie wel weet is welke artik...
Keulen en Aken zijn niet op één dag gebouwd, zo ook niet Van der Valk Hotel Delft A4. Hotelondernemer Rob van der Valk opent zijn hotel...
De Amsterdamse ondernemer Ramez Ramzy (29) gaat de skylounge op de 21e verdieping van het Ruby Emma Hotel, het voormalige QO Hotel in Amsterdam-Oost,...
Het Ruby Emma Hotel met 291 kamers, opent haar deuren in het up-and-coming Amstelkwartier in Amsterdam. Voor het eerst combineert Ruby Group twee van...
De Londense vastgoedinvesteerder Tristan Capital Partners heeft het voormalige QO Hotel in het Amsterdamse Amstelkwartier gekocht voor 92 miljoen euro...
Ruby zet zijn uitbreiding in Europa voort en opent in mei zijn eerste hotel in Amsterdam met 288 kamers op 21 verdiepingen. Voor de Ruby Groep onder l...
WorldHotels maakt vandaag bekend dat Kasteel De Vanenburg in Putten zich heeft aangesloten bij de hotelcollectie van WorldHotels Collection. Na een up...
De afgelopen zomermaanden was ik veel te vinden in diverse hotels, op verschillende campings, in vakantieparken en op Schiphol. Niet om te genieten va...
Ik realiseer mij dat 30 jaar Hospitality Management ook een jubileum voor mijzelf betekent. In 1989 koos ik onvoorwaardelijk voor de hospitalitybranch...
Met meer dan dertig ontworpen hotels in binnen- en buitenland heeft architect Robert Mulder met zijn team de hotellerie de afgelopen dertig jaar aanzi...
Sinds ik zes maanden geleden het decor van de hotellerie verruild heb voor het podium van het mbo-onderwijs is ‘een leven lang leren’ mijn...
De horeca heeft het zwaar en moet op de uitgaven letten. De energierekening verlagen is dan zeer wenselijk, maar liefst staat daar op korte termijn ge...
Mijn column zou deze maand over de aanstaande heropening van de horeca gaan en over Pasen. Wat mij betreft het startschot voor een lang en succesvol &...
Hotel Ads van Google toont al jaren tegen betaling prijzen en beschikbaarheden in de zoekresultaten. Deze week kwam het nieuws dat hotels en Online Tr...
Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van Hospitality M...
Door de coronacrisis is het aantal luchtvaartpassagiers van en naar Nederland in 2020 met meer dan 70% gedaald. Dit heeft logischerwijs een direct wee...
Soms kan ik het bijna niet geloven, maar het is al bijna een jaar geleden dat wij afscheid hebben genomen van het ‘oude normaal’. Ook tijd...
Hoewel de potentiële meerwaarde van kunstmatige intelligentie (AI) voor de horeca niet ter discussie staat, zijn er nog maar weinig bedrijven die...
Ieder jaar gaat de AF&BM, hèt netwerk voor F&B professionals, op zoek naar de F&B Professional of the Year. Dit is die hospitality...
Veel horecamanagers erkennen de potentie van kunstmatige intelligentie voor hun bedrijfstak, maar zijn terughoudend bij het daadwerkelijk implementere...
Robots kunnen steeds meer horecataken uitvoeren, zo schreef Marthijn van Oostveen in september 2019 op deze website. Anderhalf jaar daarvoor drukte St...
Begin 2020 was onze zorg en grootste uitdaging voor het jaar: het personeelstekort. In maart werden we ruw geconfronteerd met een nieuwe werkelijkheid...
Het zijn b(iz)arre tijden voor de hospitality branche en voor de Food & Beverage management professionals die werkzaam zijn in deze mooie en dynam...
Geen gasten, geen uitdaging meer, verveling en uitzichtloosheid; dat lijken de belangrijkste factoren voor een nieuw fenomeen onder hotelmedewerkers:...
De coronacrisis overviel iedereen, ook Dirk Beljaarts. De algemeen directeur van KHN spreekt in een openhartig vraaggesprek over het meest bewogen jaa...
Rond deze tijd stond ik de afgelopen jaren de vier meter hoge kerstboom te versieren midden in het restaurant van ons hotel. Deze kerstboom hebbe...
Het is inmiddels bijna zes maanden geleden dat ik samen met mijn compagnon de deur van ons urban boutique hotel moest sluiten. Het uitspreken van het...
In deze rubriek presenteert Hospitality Management de bekendere hotelketens. Een historisch overzicht met actuele cijfers. In deze uitgave behandelen...
Het kon niet op: hotels puilden uit, de groei van het wereldwijd toerisme tot 2030 werd begroot op ruim 4 procent per jaar. 2020 zelf zou hét j...
Linnenverhuurder Blycolin en linnenleverancier Beirholm werken al lang samen. Op inhoudelijk vlak, maar ook in het realiseren van een duurzame toekoms...
Van Hessen is een begrip in de markt en een belangrijke speler binnen de hotelautomatisering. “Het is ons streven om de hotelier zo optimaal mog...
Drinkwaterhygiëne is één van de terreinen waar Viega over een schat aan kennis en ervaring beschikt. De uitgebreide kennis wordt ge...
Bart van der Ven, locatiemanager bij WoonZorgcentra Haaglanden (WZH), is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het woonzorgcentrum WZH Schoor...
Precies een jaar geleden zei mijn grote held Eliud Kipchoge letterlijk: “Ik wil mensen inspireren, er zijn geen grenzen!” De Keniaanse atl...
Wereldwijd wordt veel nagedacht en geredeneerd over wat de coronacrisis voor invloed heeft op de waarde van vastgoed. Binnen Horwath HTL focussen we o...
Op dinsdag 27 oktober heeft het kabinet een besluit genomen over hoe de aanvullende steunmaatregelen er voor de horeca uit moeten komen te zien. KHN p...