HotelSummit kende op 4 november 2024 in Postillion Hotel Utrecht Bunnik een zeer geslaagde negende editie. Hét jaarcongres voor hotelmanagement...
In de nieuwe visie van de Rabobank op de vrijetijdssector wordt duidelijk dat de kijk op de sector moet veranderen. Hoewel het economisch belang in Ne...
Met gepaste trots kondigen wij aan dat Horwath HTL Nederland en Forvalue vastgoed specialisten een strategisch partnerschap zijn aangegaan. Dit markee...
"Voor veel horeca- en recreatiebedrijven valt 2024 tot nu toe letterlijk en figuurlijk in het water. Door de aanhoudende regen konden campings niet al...
De lente is het seizoen met de meeste officiële feestdagen in Nederland. Goede Vrijdag, Pasen, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaart en Pinkster...
Rabobank keert een MKB Duurzaamheidsbijdrage van 10.000 euro uit aan Parkhotel Tjaarda in Oranjewoud. De bijdrage komt uit een budget van 50 miljoen e...
The Social Hub (TSH) heeft een herfinanciering van 566 miljoen euro afgesloten met Aareal Bank en twee andere kredietverstrekkers, waaronder Rabobank....
HotelSummit op 30 oktober 2023 was een inspirerende dag gewijd aan ‘de toekomst van de hotellerie’. Boeiende sprekers als Thijs Launspach,...
Reinier Smulders is Lead Sales Rabobank Identity Services, een nieuw initiatief van Rabobank Embedded Services. Hij vertelt op HotelSummit 2023 hoe Id...
Rabobank heeft zich als hoofdsponsor verbonden aan HotelSummit, hét jaarcongres voor hotelondernemers en het hoge hotelmanagement. HotelSummit...
De Nederlandse hotelsector heeft een goed 2022 gehad. De vooruitzichten zijn ook positief, al blijven uitdagingen zoals hogere kosten en personeelstek...
Op maandag 31 oktober vond HotelSummit 2022 plaats. Hét jaarlijkse hotelcongres met ieder jaar een ijzersterk programma. De rode draad dit...
De horecasector kende een uitstekend tweede kwartaal dit jaar, blijkt uit de kwartaalupdate van de Rabobank. In totaal kwam de omzet zelfs b...
Jos Klerx, Sectorspecialist Horeca & Recreatie van de Rabobank, spreekt tijdens HotelSummit 2022 tijdens zijn Business Insight over hotelfinancier...
De hotellerie zit tussen herstel en vrees. Deze zomer draaien veel hotels goede bezettingsgraden en hoge omzetten. Aan de animo van de leisure ga...
Nieuwe tijden vragen om nieuw leiderschap. Ook in de hotellerie. Met transitie als rode draad in deze speciale uitgave van Hospitality Management, is...
De coronauitdagingen lijken naar de achterkant geschoven en het herstel in de sector is duidelijk zichtbaar. Omzetten herstellen zich snel, maar met d...
Sinds 25 februari zijn de meeste coronamaatregelen verdwenen en is er eindelijk perspectief voor de sector om normaal te ondernemen. De uitdagingen...
2022 schoot uit de startblokken met het openen van bierputten. Schandalen, leugens, onbegrijpelijke politieke keuzes, mensen die in opspraak kwamen; h...
De avondlockdown die sinds 28 november van kracht is zorgt ervoor dat de horeca minder snel herstelt dan verwacht. Daarbovenop zorgt deze lockdown erv...
Hotels in de regio Den Haag verspilden in de afgelopen periode 44,5 procent minder voedsel. Dit is het resultaat van hun deelname aan de Food Waste Ci...
HotelSummit is hét jaarcongres voor het hoge hotelmanagement met een inhoudelijk, informatief en inspirerend programma. Het congres heeft ie...
De horeca gaat nog altijd gebukt onder de gevolgen van de lockdown, zowel mentaal als financieel. Jos Klerx, sectorspecialist Horeca, Recreatie en Toe...
De Nederlandse economie en huizenmarkt doen het beter dan eerder verwacht. De tweede coronagolf zorgt weliswaar voor een nieuwe dip, maar deze is bedu...
Na een bewogen en bevlogen zomer is de angst voor een tweede golf werkelijkheid. Tafelheer Sander Allegro (QL Hotels) bespreekt de stand van zaken bin...
Barbara Baarsma is econome en directievoorzitter van Rabobank Amsterdam. Bovendien is zij hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam. Naast...
Door de dreiging van coronabesmettingen en vanwege beperkende maatregelen kan de Nederlandse economie nog niet op volle kracht opereren. De aanhoudend...
De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en de...
Dit interview is onderdeel van het drieluik ‘Hotellerie aan de Noordzeekust geportretteerd’. Lees hier de andere interviews....
In elke Nederlandse regio zal de economie dit jaar krimpen, maar de mate waarin verschilt flink per gebied. Waarschijnlijk zullen de grootstedelijke r...
De Nederlandse economie stevent af op een historische terugval. Zij krimpt dit jaar naar verwachting met bijna zes procent. Weliswaar verlichten de gr...
Sinds februari 2020 waren de eersten tekenen al zichtbaar van een invloed van de coronacrisis op ook de Nederlandse hotellerie. Uiteindelijk zijn...
Roberto Payer (1950) is bij de jaarlijkse lintjesregen, voorafgaand aan Koningsdag, benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. De cl...
De maatregelen om verspreiding van het coronavirus in te dammen leiden tot sterk lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland. Raboba...
Aangenomen dat de coronabeperkende maatregelen pas vanaf 1 juni worden versoepeld, krimpt de Nederlandse economie dit jaar naar verwachting met 5 proc...
Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hot...
Het fonkelnieuwe nhow Amsterdam RAI belichaamt het huidige hotellandschap. Nieuw, energiek, indrukwekkend en dynamisch. In die dynamiek is de F&B...
Binnen de horeca kan enorm bespaard worden op voedselverspilling. Rabobank is de Food Waste Challenge gestart en heeft met 170 ondernemers a...
Op de drempel van een nieuw decennium bespreken twee bankiers de staat van de hotellerie. Lianne Zondervan, Sector directeur Leisure van de ABN AMRO e...
Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit...