Je hebt gezocht op: Randstad

Strenge voorschriften en hoge bezettingsgraden: “Wij zitten op 92 procent”
Met douches en toiletten op iedere kamer en voorzieningen als restaurants en bars, zijn veel hotels al op dagelijkse basis bezig met hun waterverbruik...
De waarde van hotelvastgoed
Binnen commercieel vastgoed, neemt hotelvastgoed een speciale plek in. Waar het gros van commercieel vastgoed met een vast leasebedrag werkt, is dit v...

“Housekeeping is té belangrijk om erbij te doen voor een hotel”
Voordat Samir Haidari schoonmaakbedrijf Asenso startte, maakte hij in het weekend hotelkamers schoon. Zo leerde hij dat er geen haartje in de badkamer...

Van Oys Maastricht Retreat sluit aan bij Leading Hotels of the World
Minder dan een jaar voor de officiële opening wordt Van Oys Maastricht Retreat lid van Leading Hotels of the World. De hotelorganisatie zegt &lsq...
Van Oys Maastricht ontvangt predicaat ‘Growing a 5 star Superior Retreat’
Hotelsterren, bevoegd voor het toekennen van de officiële hotelclassificatie in Nederland, heeft het predicaat ‘Growing a 5 star Superior R...

“Hilton noemt de eigenaar van een ander merk een prohibited person, net als dictators en andere boeven”
Verspreid over de Randstad liggen zes hotels die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. Neem een Renaissance bij Schiphol-Oost. Een Moxy in...

“Wij zijn blij dat het vastgoed niet van ons is”
Alco en Evelyn van Berkel runden onder de vlag van hun bedrijf Van Berkel Hospitality al Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven en nog twee locat...

Dit leest u in de decemberuitgave van Hospitality Management: Fletcher, Van Berkel Hospitality en IHCP
Aankomende week valt bij iedere hotelier weer de gloednieuwe decemberuitgave van Hospitality Management op de deurmat. Met deze keer op de cover: Alco...

Stage in hotel lijkt minder haalbaar: nieuwe cao achteruitgang voor stagelopende hbo-student
12 procent meer salaris voor het horecapersoneel per 1 januari en stagiairs krijgen een stagevergoeding. Klinkt goed zou u denken maar Marco ten Hoor,...

“In Nederland mogen we wel wat trotser zijn op hospitality”
Grand Hotel Huis ter Duin is niet de enige plek in Nederland waar dagelijks, zoals men het zelf omschrijft, Champions League wordt gespeeld. Het hotel...
Hotel Broeck: sociaal betrokken, commercieel gedreven
De jonge hotelondernemers Jamie de Jong en Don Janmaat hoefden niet lang na te denken toen ze het idee opvatten om het enige hotel in Oudewater nieuw...

Zien Group benoemt nieuwe Head of Operations en CFO
Zien Group, de moedermaatschappij van Eden Hotels, kondigt twee aanstellingen in het leadership team aan: Jens Gmiat (links op de foto) als Head of Op...

Roderick van Muyden; innoverende CEO van Saillant Collection
Ondernemer en hotelier Roderick van Muyden nam in 2019 hotelketen Saillant Collection over. Een groep van vier boutique hotels in Zuid-Limburg. Bij ov...

Column: Onderbuikgevoel
Bij het woord innovatie denkt men al snel aan de nieuwste technologische ontwikkelingen. Slimme hotelsloten, de nieuwste PMS-systemen die daadwer...
Toerisme in transitie
Met een bijdrage van 32 miljard euro aan de Nederlandse economie in 2019 doet de vrijetijdseconomie het beter dan de landbouwsector. Toch krijgt de to...
"Onze koks denken vegetarisch"
Eigenlijk vinden chef-kok Ronald Bor en maître-sommelier Jan Ansink van Landgoed De Wilmersberg dat alle producten waar ze mee werken, uit de re...

Kasteelhoteliers: "Het potentieel benutten is de grootste uitdaging"
Kasteelhotels kenden paradoxale jaren. Events, congressen en bruiloften bleven grotendeels uit, terwijl de kastelen wel profiteerden van de binnenland...

Voormalig COO Fletcher Hotels neemt belang in Hospitality Hiring Europe
Marcel van de Vin, voormalig COO van Fletcher Hotels en sinds begin deze maand directielid van de Sittardse hotelgroep Black Label Hospitality, heeft...

COO Fletcher Hotels maakt overstap naar Black Label Hospitality
Marcel van de Vin (56, rechts op de foto) heeft afscheid genomen als operationeel directeur (COO) van Fletcher Hotels en is per 1 maart aan de sl...

Learning for Life bereidt gemotiveerde Amsterdammers voor op een carrière als bartender
Vanaf vandaag starten 12 jongeren met een gespecialiseerde opleiding tot hoogopgeleide bartender en barista. Dit is een initiatief van Diageo, toonaan...

Regional Director BWH Hotel Group Stefan Dubbeling; leiding geven in crisistijd
Stefan Dubbeling is bij de BWH Hotel Group, dat ontstond uit de samenvoeging van het bekende Best Western Hotels & Resorts, Worldhotels Collection...

Het erfgoedmonument dat familiehotel heet
‘Elk weet waar ‘t Almensch kerkje staat’, schreef de ongekroonde dichter van de Achterhoek A.C.W. Staring een slordige twee eeu...

Opening DoubleTree by Hilton Sittard gaat gewoon door
Vanaf woensdag 15 december ontvangt het eerste Nederlandse Hilton Hotel buiten de Randstad, DoubleTree by Hilton Sittard, de eerste off...

Van der Valk: horecafamilie beweegt moeiteloos mee met de tijdgeest
In een jubileumeditie van Hospitality Management mag de grootste hotelketen van Nederland niet ontbreken. Net als bij uw vakblad, is er bij Van der Va...

HOSTA 2021: hotelmarkt hoopt op herstel na desastreus coronajaar
De hotelmarkt in Nederland heeft nog altijd zwaar te lijden onder de coronacrisis. Dit blijkt uit het nieuwe HOSTA rapport van Horwath HTL, dat vandaa...

Hoogleraar Zef Hemel over overtoerisme: ''Toeristenprobleem? Vooral een woningbouwprobleem''
Jarenlang was Amsterdam in de ban van ‘overtoerisme’. Vanwege corona bleven de toeristen weg, maar inmiddels leeft de vrees voor overtoeri...

De 'workation' biedt perspectief voor hotels buiten de Randstad
Ruim 40 procent van werkend Nederland zou zijn of haar werk het liefst in een meer natuurrijke omgeving doen en als het aan twee op de drie werke...

Daniëlle Jongenburger wordt Hotel Manager van DoubleTree by Hilton Sittard
Vanaf 1 september 2021, zal Daniëlle Jongenburger aan de slag gaan als Hotel Manager van DoubleTree by Hilton Sittard. Na het behalen van haar Ba...

10 jaar Lumen Hotel & Events: de kop is eraf!
Toen 10 jaar geleden het logo op het dak werd gehesen en de eerste gasten door de draaideur het hotel binnenkwamen was iedereen positief gespannen wat...

''F&B is de meest bruisende kant van de horeca''
In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van Hospitality Management vooraanstaande personen in en rondom de horecabr...

Aantal opgeheven horecavestigingen in 2020 hoger dan ooit
In de Randstad zijn in 2020 relatief veel vestigingen van bedrijven opgeheven. In de regio’s Haarlem en Groot-Amsterdam ging het om ruim 6,5 pro...

Buitenplaats Slangevegt in handen van de Axivate Horeca Group
De Axivate Horeca Group heeft per januari 2021 de exploitatie van Buitenplaats Slangevegt (gevestigd in het monumentale pand Slangevegt) in Breukelen...

Familiebedrijven goed voor kwart omzet BV Nederland
De Nederlandse economie draait voor een groot deel op familiebedrijven. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat Nederland ruim 270.000 familiebedrijven t...

Hoe moet het verder met het hotelvastgoed?
Van der Vorm Vastgoed bestaat inmiddels 100 jaar en is sinds vier jaar ook actief in hotelvastgoed. Judith van Eijk en René ...

Zussen wonen tussen de gasten
In het Nationaal Park Veluwezoom openden de zussen Judith en Irene Stoevelaar het afgelopen voorjaar Boutique Hotel Beekhuizen. Op 1 mei gingen de deu...

Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 3
Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Man...

Hotels buiten de Randstad lopen vol tijdens de herfstvakantie
Waar de hotels in de Randstad vanwege de gedeeltelijke lockdown en de sluiting van de horeca een flinke domper te verwerken kregen, blijken de hotels...

Barbara Baarsma: "Amsterdamse hotels moeten serieus nadenken over transformatie"
Barbara Baarsma is econome en directievoorzitter van Rabobank Amsterdam. Bovendien is zij hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam. Naast...

Horeca eerder dicht? ''Buitenproportioneel!''
Koninklijke Horeca Nederland vindt het voornemen van het kabinet om horeca in de Randstad (in zes veiligheidsregio's waar het aantal besmettingen...

KHN: Gevolgen van het coronavirus voor hotels zijn ongekend
Het coronavirus heeft de hotelsector hard getroffen. Hotels hebben hun deuren niet hoeven sluiten, maar tijdens de lockdown kwamen er nauwelijks gaste...