Je hebt gezocht op: Social media

AI in loyaltyprogramma’s: de holy grail voor iedere marketeer?
Artificial Intelligence (AI) belooft de hospitalitybranche een revolutie voor loyaltyprogramma’s: hypergepersonaliseerde aanbiedingen, verbeterd...
“Als het verkeerd gaat, is deze zaak in je eentje bijna niet meer recht te trekken”
De een, Rick Polman (51), is al zo’n 25 jaar directeur van Van der Valk Hotel Eindhoven. De ander, Britt Polman (28), werd letterlijk in het hot...

Vacature van de week: Blycolin zoekt Medewerker Marketing en Communicatie
"Een baan waarin geen dag hetzelfde is!" Bij Blycolin hebben wij dé uitdaging voor jou: een veelzijdige rol als Medewerker Marketing en Commun...

De OTA als businesspartner: meer omzet en rendement
Als een hotelier of vakantieparkeigenaar zegt dat hij 80 procent direct boekt en (bijna) geen OTA’s nodig heeft, moet ik altijd glimlachen en de...

Ewout Hoogendoorn: Vier generaties in één hotelier
Ron Pohl is de baas van Best Western Hotels, dat onlangs ook Worldhotels heeft overgenomen. Hij zit kennelijk al een hele tijd in de hotellerie, want...

Mehrsa Ghadiri: Insta-recruiting
Er wordt dagelijks gesproken over gen Z en hoe zij de Food & Beverage-industrie beïnvloeden. Maar blijft het daarbij? Als ondernemer heb je o...

Technologie transformeert de hotelbeleving
Digitale transformatie is niet meer weg te denken uit de hotellerie, de sector die traditioneel draait om menselijke interactie en gepersonaliseerde e...

Sociale media en de hotellerie: de sleutelrol van beeldgebruik
De opkomst van sociale mediaplatforms heeft de manier waarop we communiceren veranderd. Gelet op het succes van visuele platforms zoals Instagram en h...

Becurious viert 25-jarig jubileum en lanceert nieuwe contentafdeling
Vandaag viert Becurious, een digital marketingbureau voor de hotelbranche, haar 25-jarig bestaan. Dit jubileum markeert een kwart eeuw van innovatie e...

“Horecaondernemers houden elkaar voor de gek”
Tot voor kort genoot Caroline Berends vooral bekendheid als de vrouw van sterrenkok Wilco Berends van De Nederlanden in Vreeland. Maar sinds Gault&...

Europese Commissie legt Booking.com strengere regels op
De Europese Commissie heeft Booking.com aangewezen als technologische ‘poortwachter’, waardoor het boekingsplatform zich aan strengere reg...

‘Swiftonomics’: waarom Taylor Swift wereldwijd een enorme impact op de hotellerie heeft
Taylor Swift doet op donderdag 4, vrijdag 5 en zaterdag 6 juli in het kader van haar ‘The Eras Tour’ de Johan Cruijff ArenA aan en ook in...
Amsterdams hotel springt in op behoefte GenZ-personeel
Generatie Z, ook wel GenZ, wil op werk ontwikkeld en gestimuleerd worden, zodat zij meer verbinding voelen en langer voor dat bedrijf willen werken. D...

Steeds groener, maar niet erg sociaal: de ‘duurzaamheidsparadox’ van fine dining
Een Michelinster levert prestige op, en misschien ook wel een commercieel voordeel. Een paar jaar geleden signaleerde Hospitality Management de trend...

Hoteltrends: oplossingen voor personeelstekort
In aanloop naar de Independent Hotel Show Amsterdam werpt trend-forecaster Vincent van Dijk vast licht op enkele ontwikkelingen binnen de hospitality-...

Accountmanager bij Uitgeverij PS: 16-24 uur per week
Wil jij deel uitmaken van een dynamisch team en ben je gedreven om commerciële doelstellingen te behalen? Uitgeverij PS: zoekt een enthousiaste a...

De Librije en Librije’s Hotel voerden vierdaagse werkweek in: "Personeel staat weer te knallen"
Bij driesterrenrestaurant De Librije eten en drinken gasten niet alleen op topniveau, een meerderheid van de dinergasten overnacht ook in de Librijewe...

“Gasten die via Relais & Châteaux komen houden ons scherp”
Hun horecabedrijf bestond al ruim tien jaar, maar een fine dining restaurant en een hotel hadden Sharon en Lennart van Gastel nog niet. Toch startten...

Vacature van de week: Teamleider Marketing & Communicatie
Ben jij een ervaren Marketing & Communicatie professional die blij wordt van het ontwikkelen van online en offline strategieën en het leuk vi...

Column Sander Allegro: Daar komen de Alpha's
Beginnen we net een beetje gewend te raken aan de eerste groep zelfbewuste, anti-autoritaire, bijdehante Gen Z-ers, rammelt er alweer een nieuwe gener...
Rabobank: Hotels op goede locaties met een hoge reviewscore winstgevender
De Nederlandse hotelsector heeft een goed 2022 gehad. De vooruitzichten zijn ook positief, al blijven uitdagingen zoals hogere kosten en personeelstek...

Column Mehrsa Ghadiri: Wat oud is, is weer nieuw!
Sommige culinaire trends komen en gaan, terwijl andere een vaste waarde worden. Een concept dat al eeuwenlang deel uitmaakte van onze industrie, maakt...
Hotel Broeck: sociaal betrokken, commercieel gedreven
De jonge hotelondernemers Jamie de Jong en Don Janmaat hoefden niet lang na te denken toen ze het idee opvatten om het enige hotel in Oudewater nieuw...

Vacature van de Week: Blycolin zoekt Medewerker Marketing en Communicatie
Blycolin verzorgt al meer dan 50 jaar stralend en schoon linnen voor hotelkamers, restaurants en wellness. Met een bevlogen team zoeken we altijd de b...

Column Mehrsa Ghadiri: Reserveren 2.0
Wil je een reservering maken voor vrijdagavond? Het restaurant heeft waarschijnlijk inmiddels een wachtlijst van honderden gasten. De vraag naar uit e...

Thema Travel Congress op 10 januari 'Adapting to change'
Op dinsdag 10 januari vindt het Travel Congress plaats in congrescentrum Supernova in Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht. Na twee online edities is elka...

Ruim 80 procent van de Nederlandse hoteliers kijkt positief terug op afgelopen halfjaar
Na twee tegenvallende jaren door de pandemie vertoont de reissector eindelijk tekenen van herstel. Vergeleken met Europese hoteliers zijn Nederlandse...

Drie reden waarom hotels hun aanbod moeten vergroten
De laatste jaren is er een nieuwe reiziger ontstaan. Reizen is al heel lang niet alleen maar bestemd voor de hogere klasse. Dankzij social media worde...

SVH organiseert unieke Meestertour voor horecastudenten in Week van de Horeca
Inspiratie opdoen en ondertussen genieten van fantastische smaken bij restaurant De Librije van SVH Meesters Jonnie Boer en Thérèse Boer...

''Onze groei is kwalitatief, niet kwantitatief''
In 2003 lanceerde Hein van Beek het concept Quality Lodgings (QL); een selecte groep hotels die uitblinken in kwaliteit en authenticiteit. Nu, bijna t...
Ludieke wervingsactie Leonardo Hotels
Samen met een vriend of vriendin genieten van de lekkerste lunches en drankjes, topdiners, sauna’s en verwarmde zwembaden. En dit terwijl je dri...
Live Chats en Chatbots: de juridische aspecten uitgelegd
Online aanbieders van vakantieaccommodaties, hotelkamers, of online reserveringstools willen dat gasten zo snel en eenvoudig mogelijk een reservering...

Finalisten Gaia Green Awards 2022 bekendgemaakt
De vakjury van de Gaia Green Awards heeft de 3 finalisten per categorie bekendgemaakt. De volgende horecabedrijven zijn doorgedrongen tot de finale va...

Erfgoedlocaties en F&B: Red de gast van je tantes boezem en beroer de zintuigen!
Zodra je aan de slag gaat met kasteelhotels en F&B, raak je nieuwsgierig naar de belevingswereld van ervaren erfgoedexploitanten die zich binnen m...
"Een congres organiseren is meer dan vierkante meters verhuren"
Joost Callaars, eigenaar en oprichter van het Event Management Platform Yellenge, zag in aanloop naar de coronacrisis de event- en congreswereld al ve...

NHL Stenden wint Europese Mise en Place Cup 2022
De veertiende editie van de European Mise en Place Cup (EMCup) vond plaats op zondag 24 april en maandag 25 april in Maastricht. Deze editie draaide o...

Aukje van Dongen nieuwe voorzitter AF&BM
De Association of Food & Beverage Management (AF&BM) heeft een fonkelnieuwe voorzitter. De F&B Director van het NH Collection Amsterd...

Arbeidsmarkt in brand; zo vind en behoud je de hotelprofessional
Er is al veel over geschreven: de horecabranche kampt met een groot personeelstekort. De exodus uit het hospitality-vak werd door de coronapandemie ve...

Vacature van de week: Vondel Hotels zoekt marketingmanager
Vondel Hotels is per direct op zoek naar een Marketing & Communication Manager om de ingeslagen weg voort te zetten en verder mee te bouwen aan de...
Bart Dijkstra: "Ik speel hetzelfde spelletje twee keer"
Een hotel openen in coronatijd lijkt een hachelijke onderneming, maar heeft ook voordelen, merkte hotelier Bart Dijkstra. Hij hield er tijdens de verb...