Je hebt gezocht op: Social media

De OTA als businesspartner: meer omzet en rendement
20 november 2024Nieuws

De OTA als businesspartner: meer omzet en rendement

Als een hotelier of vakantieparkeigenaar zegt dat hij 80 procent direct boekt en (bijna) geen OTA’s nodig heeft, moet ik altijd glimlachen en de...

Ewout Hoogendoorn: Vier generaties in één hotelier
29 oktober 2024Nieuws

Ewout Hoogendoorn: Vier generaties in één hotelier

Ron Pohl is de baas van Best Western Hotels, dat onlangs ook Worldhotels heeft overgenomen. Hij zit kennelijk al een hele tijd in de hotellerie, want...

Mehrsa Ghadiri: Insta-recruiting
8 oktober 2024Nieuws

Mehrsa Ghadiri: Insta-recruiting

Er wordt dagelijks gesproken over gen Z en hoe zij de Food & Beverage-industrie beïnvloeden. Maar blijft het daarbij? Als ondernemer heb je o...

Technologie transformeert de hotelbeleving
8 augustus 2024Nieuws

Technologie transformeert de hotelbeleving

Digitale transformatie is niet meer weg te denken uit de hotellerie, de sector die traditioneel draait om menselijke interactie en gepersonaliseerde e...

Sociale media en de hotellerie: de sleutelrol van beeldgebruik
11 juli 2024Nieuws

Sociale media en de hotellerie: de sleutelrol van beeldgebruik

De opkomst van sociale mediaplatforms heeft de manier waarop we communiceren veranderd. Gelet op het succes van visuele platforms zoals Instagram en h...

Becurious viert 25-jarig jubileum en lanceert nieuwe contentafdeling
1 juli 2024Nieuws

Becurious viert 25-jarig jubileum en lanceert nieuwe contentafdeling

Vandaag viert Becurious, een digital marketingbureau voor de hotelbranche, haar 25-jarig bestaan. Dit jubileum markeert een kwart eeuw van innovatie e...

“Horecaondernemers houden elkaar voor de gek”
31 mei 2024Nieuws

“Horecaondernemers houden elkaar voor de gek”

Tot voor kort genoot Caroline Berends vooral bekendheid als de vrouw van sterrenkok Wilco Berends van De Nederlanden in Vreeland. Maar sinds Gault&...

Europese Commissie legt Booking.com strengere regels op
14 mei 2024Nieuws

Europese Commissie legt Booking.com strengere regels op

De Europese Commissie heeft Booking.com aangewezen als technologische ‘poortwachter’, waardoor het boekingsplatform zich aan strengere reg...

‘Swiftonomics’: waarom Taylor Swift wereldwijd een enorme impact op de hotellerie heeft
19 april 2024Nieuws

‘Swiftonomics’: waarom Taylor Swift wereldwijd een enorme impact op de hotellerie heeft

Taylor Swift doet op donderdag 4, vrijdag 5 en zaterdag 6 juli in het kader van haar ‘The Eras Tour’ de Johan Cruijff ArenA aan en ook in...

Amsterdams hotel springt in op behoefte GenZ-personeel
20 maart 2024Nieuws

Amsterdams hotel springt in op behoefte GenZ-personeel

Generatie Z, ook wel GenZ, wil op werk ontwikkeld en gestimuleerd worden, zodat zij meer verbinding voelen en langer voor dat bedrijf willen werken. D...

Steeds groener, maar niet erg sociaal: de ‘duurzaamheidsparadox’ van fine dining
11 maart 2024Nieuws

Steeds groener, maar niet erg sociaal: de ‘duurzaamheidsparadox’ van fine dining

Een Michelinster levert prestige op, en misschien ook wel een commercieel voordeel. Een paar jaar geleden signaleerde Hospitality Management de trend...

Hoteltrends: oplossingen voor personeelstekort
6 februari 2024Nieuws

Hoteltrends: oplossingen voor personeelstekort

In aanloop naar de Independent Hotel Show Amsterdam werpt trend-forecaster Vincent van Dijk vast licht op enkele ontwikkelingen binnen de hospitality-...

Accountmanager bij Uitgeverij PS: 16-24 uur per week
15 december 2023Nieuws

Accountmanager bij Uitgeverij PS: 16-24 uur per week

Wil jij deel uitmaken van een dynamisch team en ben je gedreven om commerciële doelstellingen te behalen? Uitgeverij PS: zoekt een enthousiaste a...

De Librije en Librije’s Hotel voerden vierdaagse werkweek in: "Personeel staat weer te knallen"
31 oktober 2023Nieuws

De Librije en Librije’s Hotel voerden vierdaagse werkweek in: "Personeel staat weer te knallen"

Bij driesterrenrestaurant De Librije eten en drinken gasten niet alleen op topniveau, een meerderheid van de dinergasten overnacht ook in de Librijewe...

“Gasten die via Relais & Châteaux komen houden ons scherp”
27 september 2023Nieuws

“Gasten die via Relais & Châteaux komen houden ons scherp”

Hun horecabedrijf bestond al ruim tien jaar, maar een fine dining restaurant en een hotel hadden Sharon en Lennart van Gastel nog niet. Toch startten...

Vacature van de week: Teamleider Marketing & Communicatie
19 juli 2023Nieuws

Vacature van de week: Teamleider Marketing & Communicatie

Ben jij een ervaren Marketing & Communicatie professional die blij wordt van het ontwikkelen van online en offline strategieën en het leuk vi...

Column Sander Allegro: Daar komen de Alpha's
10 juli 2023Nieuws

Column Sander Allegro: Daar komen de Alpha's

Beginnen we net een beetje gewend te raken aan de eerste groep zelfbewuste, anti-autoritaire, bijdehante Gen Z-ers, rammelt er alweer een nieuwe gener...

Rabobank: Hotels op goede locaties met een hoge reviewscore winstgevender
11 mei 2023Nieuws

Rabobank: Hotels op goede locaties met een hoge reviewscore winstgevender

De Nederlandse hotelsector heeft een goed 2022 gehad. De vooruitzichten zijn ook positief, al blijven uitdagingen zoals hogere kosten en personeelstek...

Column Mehrsa Ghadiri: Wat oud is, is weer nieuw!
26 april 2023Nieuws

Column Mehrsa Ghadiri: Wat oud is, is weer nieuw!

Sommige culinaire trends komen en gaan, terwijl andere een vaste waarde worden. Een concept dat al eeuwenlang deel uitmaakte van onze industrie, maakt...

Hotel Broeck: sociaal betrokken, commercieel gedreven
20 april 2023Nieuws

Hotel Broeck: sociaal betrokken, commercieel gedreven

De jonge hotelondernemers Jamie de Jong en Don Janmaat hoefden niet lang na te denken toen ze het idee opvatten om het enige hotel in Oudewater nieuw...

Vacature van de Week: Blycolin zoekt Medewerker Marketing en Communicatie
22 maart 2023Nieuws

Vacature van de Week: Blycolin zoekt Medewerker Marketing en Communicatie

Blycolin verzorgt al meer dan 50 jaar stralend en schoon linnen voor hotelkamers, restaurants en wellness. Met een bevlogen team zoeken we altijd de b...

Column Mehrsa Ghadiri: Reserveren 2.0
11 januari 2023Nieuws

Column Mehrsa Ghadiri: Reserveren 2.0

Wil je een reservering maken voor vrijdagavond? Het restaurant heeft waarschijnlijk inmiddels een wachtlijst van honderden gasten. De vraag naar uit e...

Thema Travel Congress op 10 januari 'Adapting to change'
4 januari 2023Nieuws

Thema Travel Congress op 10 januari 'Adapting to change'

Op dinsdag 10 januari vindt het Travel Congress plaats in congrescentrum Supernova in Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht. Na twee online edities is elka...

Ruim 80 procent van de Nederlandse hoteliers kijkt positief terug op afgelopen halfjaar
8 december 2022Nieuws

Ruim 80 procent van de Nederlandse hoteliers kijkt positief terug op afgelopen halfjaar

Na twee tegenvallende jaren door de pandemie vertoont de reissector eindelijk tekenen van herstel. Vergeleken met Europese hoteliers zijn Nederlandse...

Drie reden waarom hotels hun aanbod moeten vergroten
10 oktober 2022Nieuws

Drie reden waarom hotels hun aanbod moeten vergroten

De laatste jaren is er een nieuwe reiziger ontstaan. Reizen is al heel lang niet alleen maar bestemd voor de hogere klasse. Dankzij social media worde...

SVH organiseert unieke Meestertour voor horecastudenten in Week van de Horeca
14 september 2022Nieuws

SVH organiseert unieke Meestertour voor horecastudenten in Week van de Horeca

Inspiratie opdoen en ondertussen genieten van fantastische smaken bij restaurant De Librije van SVH Meesters Jonnie Boer en Thérèse Boer...

''Onze groei is kwalitatief, niet kwantitatief''
22 augustus 2022Nieuws

''Onze groei is kwalitatief, niet kwantitatief''

In 2003 lanceerde Hein van Beek het concept Quality Lodgings (QL); een selecte groep hotels die uitblinken in kwaliteit en authenticiteit. Nu, bijna t...

Ludieke wervingsactie Leonardo Hotels
12 augustus 2022Nieuws

Ludieke wervingsactie Leonardo Hotels

Samen met een vriend of vriendin genieten van de lekkerste lunches en drankjes, topdiners, sauna’s en verwarmde zwembaden. En dit terwijl je dri...

Live Chats en Chatbots: de juridische aspecten uitgelegd
26 juli 2022Nieuws

Live Chats en Chatbots: de juridische aspecten uitgelegd

Online aanbieders van vakantieaccommodaties, hotelkamers, of online reserveringstools willen dat gasten zo snel en eenvoudig mogelijk een reservering...

Finalisten Gaia Green Awards 2022 bekendgemaakt
19 juli 2022Nieuws

Finalisten Gaia Green Awards 2022 bekendgemaakt

De vakjury van de Gaia Green Awards heeft de 3 finalisten per categorie bekendgemaakt. De volgende horecabedrijven zijn doorgedrongen tot de finale va...

Erfgoedlocaties en F&B: Red de gast van je tantes boezem en beroer de zintuigen!
10 juni 2022Nieuws

Erfgoedlocaties en F&B: Red de gast van je tantes boezem en beroer de zintuigen!

Zodra je aan de slag gaat met kasteelhotels en F&B, raak je nieuwsgierig naar de belevingswereld van ervaren erfgoedexploitanten die zich binnen m...

"Een congres organiseren is meer dan vierkante meters verhuren"
6 mei 2022Nieuws

"Een congres organiseren is meer dan vierkante meters verhuren"

Joost Callaars, eigenaar en oprichter van het Event Management Platform Yellenge, zag in aanloop naar de coronacrisis de event- en congreswereld al ve...

NHL Stenden wint Europese Mise en Place Cup 2022
29 april 2022Nieuws

NHL Stenden wint Europese Mise en Place Cup 2022

De veertiende editie van de European Mise en Place Cup (EMCup) vond plaats op zondag 24 april en maandag 25 april in Maastricht. Deze editie draaide o...

Aukje van Dongen nieuwe voorzitter AF&BM
16 maart 2022Nieuws

Aukje van Dongen nieuwe voorzitter AF&BM

De Association of Food & Beverage Management (AF&BM) heeft een fonkelnieuwe voorzitter. De F&B Director van het NH Collection Amsterd...

Arbeidsmarkt in brand; zo vind en behoud je de hotelprofessional
2 maart 2022Nieuws

Arbeidsmarkt in brand; zo vind en behoud je de hotelprofessional

Er is al veel over geschreven: de horecabranche kampt met een groot personeelstekort. De exodus uit het hospitality-vak werd door de coronapandemie ve...

Vacature van de week: Vondel Hotels zoekt marketingmanager
1 december 2021Nieuws

Vacature van de week: Vondel Hotels zoekt marketingmanager

Vondel Hotels is per direct op zoek naar een Marketing & Communication Manager om de ingeslagen weg voort te zetten en verder mee te bouwen aan de...

Bart Dijkstra: "Ik speel hetzelfde spelletje twee keer"
29 oktober 2021Nieuws

Bart Dijkstra: "Ik speel hetzelfde spelletje twee keer"

Een hotel openen in coronatijd lijkt een hachelijke onderneming, maar heeft ook voordelen, merkte hotelier Bart Dijkstra. Hij hield er tijdens de verb...

De hotelier en de OTA, een liefdesgeschiedenis?
18 oktober 2021Nieuws

De hotelier en de OTA, een liefdesgeschiedenis?

Het is zo’n 25 jaar geleden dat de eerste gasten een hotelkamer boekten via een boekingssite. Een weids perspectief opent zich voor hoteliers. B...

“Digitale sloten komen hier ook wel, als wíj er klaar voor zijn”
15 juli 2021Nieuws

“Digitale sloten komen hier ook wel, als wíj er klaar voor zijn”

Het witte hotel met de groen-witte markiezen bepaalt het beeld aan de brede doorgaande straat van Hoogezand, vroeger het Winschoterdiep. Sinds 1901 is...

Hoe wil jij je verder ontwikkelen als horecaondernemer?
9 juli 2021Nieuws

Hoe wil jij je verder ontwikkelen als horecaondernemer?

Het is een bewogen jaar geweest. Zeker voor de horeca. Reden te meer om goed na te denken over je bedrijfsmodel en het kennisniveau van jezelf en je m...