Je hebt gezocht op: Stenden University
Food & Beverage in beweging: drie managers in gesprek
Naomi Bormans, Sander van Zandbergen en Sam Hilkens. Drie jonge en ambitieuze F&B-managers ontmoeten elkaar in het Park Plaza Hotel in Utrecht. De...

"De kans om het samen te doen komt maar één keer langs"
De Nederlandse familiehotels kampen met overnameproblematiek, maar daar is in Emmen weinig van te merken. Drie jaar geleden namen de broers Jasper (li...

Leeuwarden pioniert in hotelonderwijs
In september 2020 nam de Hotel Management School Leeuwarden afscheid van het voormalige Problem Based Learning-onderwijs en omarmde de opleiding het D...

Impact Corona op Flevolandse gastvrijheidssector steeds groter
Onderzoek naar de gevolgen van het coronavirus op de vrijetijdssector in Flevoland laat zien dat de sector in Flevoland flink geraakt is. In juli en d...

Postillion organiseert het eerste anderhalve-meter-congres van Nederland
Postillion Hotels organiseert op dinsdag 2 juni het eerste anderhalve-meter-congres van Nederland: 'NXTMICE - State of the Industry'. Experts...

HR-specialisten over personeelskrapte, millennials en de WAB
Je zal maar HR-manager zijn in deze tijden van krapte op de arbeidsmarkt en een overheid die de regels voor flexwerk aanscherpt. Dan heb je niet allee...

Exclusief interview Roberto Payer: "Dit is geen afscheidsinterview"
Roberto Payer. Wellicht de bekendste hotelier van Nederland, een boegbeeld van de hotellerie. Naar eigen zeggen wordt hij snel vergeten als hij stopt....

Nieuw UNWTO-rapport biedt steden hulp bij beheersen impact overtoerisme
Een nieuw rapport van de World Tourism Organization (UNWTO) biedt ondersteuning bij het beheersen van de groeiende toeristenstromen in stedelijke gebi...

Vijf genomineerden voor Innovation Award 2017
Op 30 november aanstaande wordt in Hotel Casa Amsterdam de Innovation Award 2017 uitgereikt door de Association Dutch Hotel Management Schools (ADHM)....

HotelloTOP verbindt Future Hotello’s en de branche
Op woensdag 11 januari vindt de 4e editie van Future Hotello plaats tijdens de Horecava in RAI Amsterdam. Ruim 200 studenten nemen deel aan dit netwer...

Wie wordt Hotello of the Year 2017?
Traditiegetrouw wordt tijdens het HotelloTOP Year Event, dat plaatsvindt op woensdag 11 januari 2017 tijdens de Horecava in RAI Amsterdam, de Hotello...

Tio wint European Mise en Place Cup
Gisteren vond alweer de achtste editie van de European Mise en Place Cup (EMCup) plaats. Maar liefst 30 internationale hotelscholen uit 14 verschillen...

Judith van der Borch Talent of the Year
Tijdens Future Hotello, hét netwerkevenement voor studerende Hotello's dat gisteren plaatsvond in de Amsterdam RAI, is Judith van der Borch tot Ver...

Blycolin geeft les bij Stenden
Onlangs was Blycolin weer welkom bij Stenden University Hotel in Leeuwarden om een gastcollege te geven. De studenten die we dit college mochten gev...

Lynn van Rennes wint Thesis Award
Student Lynn van Rennes van de Hotel Management School Maastricht heeft vandaag "de Thesis Award":http://www.hospitality-management.nl/nieuws/hoteller...

Hotellerie staat niet centraal bij Thesis Award
Volgende week donderdag vindt de uitreiking van de Thesis Award plaats. Vijf kandidaten maken kans op deze felbegeerde award, die in het leven is ger...

"Ik wil Hofftrammm op de kaart zetten"
In het Tobacco Theater in Amsterdam werd tijdens het jaargala van de AF&BM eind januari bekend wie zich F&B Professional of the Year 2015 mag...

Stenden wint Mise en Place Cup
Gisteren vond de zevende editie van de European Mise en Place Cup (EMCup) plaats. Voor de eerste keer werd de internationale competitie georganiseerd...

Even voorstellen: de vijf kanshebbers
Voordat je gaat stemmen binnenkort, is het natuurlijk handig om de 5 genomineerden voor de titel F&B Professional of the Year wat beter te leren ken...

AF&BM: de vijf genomineerden
Tijdens de bijeenkomst Food For Thought van de AF&BM bij Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten zijn de 5 genomineerden bekend gemaakt voor de str...

De 5 genomineerden zijn bekend!
Wie volgt Yuri Dries op en mag zich een jaar lang F&B Professional of the Year noemen? ?De genomineerden voor de titel 'F&B Professional of the Year...

Marijn Weekers heeft beste hotelscriptie
Marijn Weekers van de Hotel Management School Maastricht heeft de beste hotelscriptie van Nederland. Dat werd op donderdag 13 maart bekend gemaakt tij...

Wie heeft de beste hotelscriptie?
Het antwoord op bovenstaande vraag wordt op 13 maart gegeven door bekend te maken wie de Thesis Award 2013 van de Association Dutch Hotel Management S...

Jord Althuizen Hotello of the Year
Tijdens de HotelloTOP 2014 is Jord Althuizen (HDH'08) gekozen tot Hotello of the Year. Hij ging de verkiezing aan met Maarten Wessels (HHL/Stenden Uni...

Finalisten Hotello of the Year bekend
De drie finalisten van de Hotello of the Year Award zijn bekend. Maarten Wessels (HHL/Stenden University 98), Jord Althuizen (HDH 08) en Wenda Kiels...

Stenden opent duurzaam hotel in Zuid-Afrika
Op vrijdag 18 november heropende Stenden South Africa het hotel en leerbedrijf My Pond, in het Zuid-Afrikaanse Port Alfred. Het management van dit mod...

Borrel Hotelschool Leeuwarden in Dubai
Behalve het "Alumni Event Hotelschool Leeuwarden":http://alumni.stendenmeetingu.nl/ op 20 mei in Utrecht is er binnenkort nog een hotelborrel voor oud...

Post-Plaza wint Gastfrij Frysk Award
Het Grand Hotel Post-Plaza in Leeuwarden heeft de Gastfrij Frysk Award in de categorie hotels gewonnen. Op de Bedrijven Contactdagen in het WTC van Le...

De Havixhorst is Kasteel van het Jaar
Voor de derde keer op rij is Châteauhotel- en restaurant De Havixhorst in De Schiphorst uitgeroepen tot Kasteel van het Jaar. Dit is bekend gemaakt t...

Van het krijtbord naar de praktijk
Een veelgehoorde klacht is, dat de kloof tussen de theorie en de praktijk te groot is geworden. Waar gerenommeerde internationale universiteiten en in...
Column Sander Allegro: Hoteldebotel?
Meer dan tienduizend! Dat is het aantal opleidingsplaatsen hoger hotelonderwijs in Nederland. Met strategische posities in Leeuwarden, Amsterdam (vest...

Anders denken is de trend
Eten en drinken moet bijzonder zijn. Vernieuwend, gewaagd en verrassend. Eten en drinken moet veilig zijn. Vertrouwd, puur en gezond. En boven alles m...

Nieuw luxehotel met hotelschool op Bonaire
Afgelopen week hebben Ki-developments en de Hospitality Support Group uit Nederland een document getekend samen met het Economisch Platform Bonaire, d...

Finalisten Keeping Up 2008 bekendgemaakt
De laatste tien hotels die strijden om de titel 'Beste Housekeeping Afdeling van Nederland' zijn bekend. De jury heeft de genomineerden geselecteerd u...