De hotellerie is een internationale business. In de rubriek ‘De Correspondenten’ vertellen vijf Nederlandse hoteliers – werkzaam in...
“Hotel wil niet dat gasten Thuisbezorgd laten komen” kopt het Algemeen Dagblad. De hotelketen in kwestie wil niet dat gasten maaltijden be...
De horeca- en hotelleriesector staat voor een grote uitdaging: het aantrekken en behouden van jong talent uit Generatie Z. Deze generatie, geboren tus...
Digitale transformatie is niet meer weg te denken uit de hotellerie, de sector die traditioneel draait om menselijke interactie en gepersonaliseerde e...
Invast Hotels heeft in 2024 het jaarlijkse hotelvastgoedonderzoek gedaan. Hierbij worden alle hotelvastgoedtransacties geanalyseerd die bij het kadast...
Kunstmatige intelligentie (KI) is het helemaal tegenwoordig, ook in de horeca. Op zich terecht, je kan zo ongeveer alles automatiseren wat je kunt ver...
We zijn verheugd om een belangrijke verbetering aan te kondigen van onze met HTNG TechOvation bekroonde Nonius Cast-oplossing! We hebben ondersteuning...
Er zijn veel mythes over revenue management, maar er zijn er vijf die ik het vaakst hoor. Mythe #1: Revenue management is alleen belangrijk als de za...
Het thema duurzaamheid blijft zich voort ontwikkelen binnen het vastgoed. In dat kader bespraken wij in juli 2021 de energielabel C verplichting...
Beginnen we net een beetje gewend te raken aan de eerste groep zelfbewuste, anti-autoritaire, bijdehante Gen Z-ers, rammelt er alweer een nieuwe gener...
De Nederlandse hotelsector heeft een goed 2022 gehad. De vooruitzichten zijn ook positief, al blijven uitdagingen zoals hogere kosten en personeelstek...
Na de magere jaren met reisbeperkingen is het online bereik van de reisbranchemerken in februari 2023 hoger dan pre-corona; ruim 8,6 miljoen unieke pe...
Gebruik ons dashboard om erachter te komen of uw gasten fan zijn van Netflix, YouTube, Disney+ en nog veel meer. Om de service te verbeteren en erv...
Woensdag 23 november stond ik in de rij bij de Tweede Kamer voor het debat over de digitale euro, oftewel de CBDC (Central Bank Digital Currency). Na...
Chen Arets heeft ‘hospitality’ in het dna. Daarnaast is hij een tech-liefhebber. Niet zo verwonderlijk dat die eigenschappen samenvloeien...
Met de ‘the internet of things’ (IoT) en ‘artificial intelligence’ (A.I.) haal je heel veel gemak in huis. Die apps op je tele...
In deze mini-documentaire van Hospitality Management | Hét vakblad voor de hotellerie vertelt Olaf Stoelinga van Philips professional displays...
“Toen ik met Hopper in gesprek kwam werd ik meteen enthousiast. Dit US-based boekingsplatform vertelt je wanneer je het beste je reis kunt boeke...
Er lijkt geen einde te komen aan het personeelstekort in de horeca. Met de verlenging van de avondlockdown, lijkt het nog moeilijker om gekwalificeerd...
Het is zo’n 25 jaar geleden dat de eerste gasten een hotelkamer boekten via een boekingssite. Een weids perspectief opent zich voor hoteliers. B...
De gastvrijheidsindustrie heeft een lange weg afgelegd op het gebied van innovatie. De sleutel is in veel hotels vervangen door geavanceerde toegangst...
Staat corona de innovatie binnen de hotellerie in de weg? Niet volgens Dolf Mulder, eigenaar van Hotek Hospitality Group. “Wij hebben bijvoorbee...
De horeca klimt uit het dal, de blik is gericht op de horizon. Natuurlijk zijn er zaken, al dan niet blijvend, veranderd. Hoe kijkt Michael Levie, med...
“Goedenavond meneer, nee we kunnen helaas geen reserveringen aannemen van mensen die niet in het hotel slapen. Ook aanloop kunnen we helaas geen...
Ieder hotel heeft een PMS-systeem nodig. Het aantal aanbieders wordt steeds groter en cloud-oplossingen winnen aan populariteit. D...
Het Van der Valk Hotel in Vianen heeft een primeur te pakken. In dit hotel kunnen de hotelgasten, op dit moment op 12 kamers, alle content vanaf hun e...
De wereldwijde toerisme-industrie is een van de zwaarst getroffen industrieën wat betreft het effect van de COVID-19-pandemie. Volgens de gegeven...
De uitbraak van het coronavirus heeft elke sector over de hele wereld getroffen, maar de hotelindustrie behoort tot de zwaarst getroffen sectoren. Hoe...
Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hot...
Philips Professional Display Solutions is trots om als eerste fabrikant aan te kondigen dat Netflix - 's werelds toonaangevende streaming-entertai...
De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse onderne...
Waar menselijk talent in de jaren ‘90 werd gezien als een verrijking om te managen onder het concept van talentmanagement, neemt het koesteren v...
Door het gebruik van machine learning krijgen reizigers aanbevelingen die het makkelijker maken om de steden te verkennen. Met als missie het voor ied...
In hun jaaroverzicht blikken de onderzoekers van Hotelschool The Hague terug op hun belangrijkste projecten en publicaties. Internationale keynotes, h...
Dolf Mulder, de onbetwiste slotenkoning van Nederland, steekt zijn nek uit. Waar zijn bedrijf Hotek Hospitality Group bij vrijwel iedere hotelier beke...
De hoogste normen handhaven op het gebied van hygiëne en netheid is een belangrijk aandachtspunt voor elke horecazaak. De gezondheid en veilighei...
Yuri Dries, Agnes Raggers en Luuk Rijnders. Drie jonge en ambitieuze F&B-managers ontmoeten elkaar in Hotel Arena, Amsterdam. Dezelfde functie, an...
Hotelbanen zie je zelden in de populaire lijstjes van uitstervende functies die bedoeld zijn om de lezer een afschrikwekkend kijkje in de toekomst te...
De horecasector kent, mede door het grote aandeel jonge arbeidskrachten, traditioneel een grote arbeidsdynamiek. De branche wordt door het grote perso...