Nieuwe systemen en technologieën hebben in de afgelopen tijd een grote rol ingenomen binnen de hotellerie en er zijn maar weinig rollen zo ingrij...
Dat Tom Hafkamp (33) in de hotellerie terecht zou komen, was op jongere leeftijd geen uitgemaakte zaak. Zijn ouders runden namelijk een stripboekenwin...
De opening van Hotel The Diamond, gevestigd in het gelijknamige gebouw aan het Leidseplein in Amsterdam, komt in zicht. Dit langverwachte vijf-sterren...
Het nieuwe buzz-word is tegenwoordig AI. Als je in je bedrijfs- of productnaam geen AI-toevoeging hebt, dan tel je eigenlijk al niet mee. Echter, AI h...
Voor het verwerken van betalingen is een gecertificeerde beveiliging een absolute noodzaak. Maar wat als een medewerker vervolgens ingaat op een phish...
Je kunt op verschillende manieren tegen de hotellerie aankijken. Je kunt zeggen: de hotellerie is de afgelopen paar honderd jaar niet veranderd. De es...
Van hotels met beperkte service tot luxe resorts: hoteliers ontdekken nieuwe manieren om meer te doen met minder moeite, zoals het optimaliseren van e...
De horeca- en hotelleriesector staat voor een grote uitdaging: het aantrekken en behouden van jong talent uit Generatie Z. Deze generatie, geboren tus...
Digitale transformatie is niet meer weg te denken uit de hotellerie, de sector die traditioneel draait om menselijke interactie en gepersonaliseerde e...
De vooruitzichten voor de Nederlandse hotelbranche zien er rooskleurig uit. Zowel voor dit jaar als 2025 wordt een groei in het aantal hotelovernachti...
Kunstmatige intelligentie (KI) is het helemaal tegenwoordig, ook in de horeca. Op zich terecht, je kan zo ongeveer alles automatiseren wat je kunt ver...
De hotelsector zoekt naar oplossingen voor personeelstekort. Automatisering en robotisering worden vaak genoemd. De redenering is dat robots gebruikt...
Stardekk, een toonaangevende speler op het gebied van channelmanagement- en distributiesoftware voor de logiessector, heeft vandaag aangekondigd dat h...
Stel je het ideale hotel voor: een warme sfeer, persoonlijke service, empathische horecamedewerkers en tevreden gasten. Maar wat is de werkelijkheid?...
YAYS, een exploitant van serviced apartments in Europa, is overgenomen door NUMA Group, Europa’s snelst groeiende en vooraanstaande aanbieder va...
Bastion Hotels is al meer dan 30 jaar een gevestigde naam in de hotelwereld. Marianne van der Sterren, HR & ICT Manager, vertelde tijdens het ev...
Leonardo Hotels Benelux richt zich de komende jaren op uitbreiding van haar hotelportfolio en het versterken van haar positie in de regio. Met de beno...
Sinds twee jaar werkt Hotelschool The Hague nauw samen met de TU Delft in het onderzoek naar hospitality robotics. Voor TU Delft is dit interessant om...
Voor hotels en andere horecaorganisaties begint het handhaven van groei en winstgevendheid vaak met een effectieve prijsstrategie. Maar om in het hele...
Horecaondernemer Patrick van Zuiden heeft 50 procent van zijn aandelen verkocht aan hotelmanager Stephanie Nunes Querido. Daarmee heeft Restaurant Hot...
Ondernemer en hotelier Roderick van Muyden nam in 2019 hotelketen Saillant Collection over. Een groep van vier boutique hotels in Zuid-Limburg. Bij ov...
Ondanks dat het afgelopen jaar nog steeds veel uitdagingen bracht voor hoteliers, zoals onder meer de hoge gasprijzen en het personeelstekort in de ma...
Revenue Management speelt een essentiële rol in het operationele en commerciële succes van elk hotel of resort. Maar het overhalen van alle...
Ondanks de inflatie gaven consumenten volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in het tweede kwartaal van dit jaar 0,9 procent meer uit da...
Boron, de investeringsmaatschappij en family office van de familie J.A. Fentener van Vlissingen (foto), neemt een belang in één van de s...
Chen Arets heeft ‘hospitality’ in het dna. Daarnaast is hij een tech-liefhebber. Niet zo verwonderlijk dat die eigenschappen samenvloeien...
Patrick Vaatstra is directeur van Van Staalduinen Automatisering, dat al decennia een naam hooghoudt als het gaat om hotelautomatisering. Het bedrijf...
Het is tijd voor een reset in sales, terug naar de essentie, naar hechte relaties en interactie tussen mensen. Veel hotels hebben de afgelopen jaren i...
Wanneer u 'Revenue Science' toepast op de dynamische prijsstellingstactieken van uw hotel of resort, zijn er drie gebieden die geschikt z...
Het is tijd voor een reset in sales, terug naar de essentie, naar hechte relaties en interactie tussen mensen. Veel bedrijven hebben de afgelopen j...
De horecasector is onvoldoend beschermt tegen cyberaanvallen. De horeca scoort beneden gemiddeld als het gaat om het nemen van ICT-veiligheidsmaatrege...
Mark Struik is per januari 2022 aangetreden als CEO van tech start-up Please ask m. Het Rotterdamse bedrijf ontwikkelt software voor de zakelijke...
Van Hessen wil het imago afstoffen en deze transformeren naar een frisse, eigentijdse huisstijl met nieuw elan. De website en communicatie z...
Een hotel openen in coronatijd lijkt een hachelijke onderneming, maar heeft ook voordelen, merkte hotelier Bart Dijkstra. Hij hield er tijdens de verb...
44 procent van de Nederlandse horeca werkt met minder personeel dan ze eigenlijk nodig hebben. Dit komt naar voren in een wereldwijd onderzoek van&nbs...
De ontwikkelingen op het gebied van robotisering en automatisering binnen de hospitalitybranche volgen elkaar snel op. Experts en onderzoekers adviser...
De MICE-markt heeft vanwege de coronacrisis harde klappen gekregen. De storm die nu wordt getrotseerd roept veel vragen op, zoals de vraag of de markt...
Het water staat bijna rimpelloos in de vijver voor Preston Palace. Waar gewoonlijk 365 dagen per jaar de verlichte fontein spuit, waar families en vri...
Michael Eman is oprichter van EME Hospitality Projects, een bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van F&B-concepten voor de hotellerie &eacut...
Laten we er geen doekjes om winden. COVID-19 is een wereldwijde ramp, en deze pandemie heeft de hotelsector volledig op de knieën gekregen. Maar...