Je hebt gezocht op: banqueting

Een vijfde van lunches bij banqueting gaat de prullenbak in
10 september 2024Nieuws

Een vijfde van lunches bij banqueting gaat de prullenbak in

Bij banqueting (vooraf bestelde catering voor vergaderingen en evenementen) wordt 21 procent van het eten bij lunches niet gegeten. Bij koffiebijeenko...

75 procent van de hotelomzet uit F&B: “Ik zou niet zonder ons restaurant kunnen”
9 augustus 2024Nieuws

75 procent van de hotelomzet uit F&B: “Ik zou niet zonder ons restaurant kunnen”

F&B en het restaurant kunnen verschillende rollen innemen binnen de hoteloperatie. Brouwhotel Parkzicht in Veendam en Golden Tulip Keyser Breda zi...

F&B Professional of the Year Mark Visschedijk maakte F&B weer winstgevend
21 juni 2024Nieuws

F&B Professional of the Year Mark Visschedijk maakte F&B weer winstgevend

Netwerkvereniging Association of Food & Beverage Management (AF&BM) organiseert jaarlijks de verkiezing voor F&B Professional of the Year...

MICE bij Amrâth en Van der Valk: ‘beleving’ versus voordelen van modern congreshotel
30 januari 2024Nieuws

MICE bij Amrâth en Van der Valk: ‘beleving’ versus voordelen van modern congreshotel

Focus op de MICE-markt kan een interessante en waardevolle toevoeging zijn voor een hotel. Joeri Nuijten trad in augustus aan als general manager van...

Martijn Brinksma is freelance general manager: “We begonnen met opnieuw opbouwen van het bedrijf”
23 januari 2024Nieuws

Martijn Brinksma is freelance general manager: “We begonnen met opnieuw opbouwen van het bedrijf”

Martijn Brinksma (31) besloot vorig jaar, na ruim tien jaar ervaring in de hotellerie, voor zichzelf te beginnen. Als freelance hospitality manager is...

Vacature van de week: Hotelschool The Hague zoekt food and beverage instructor – service
13 december 2023Nieuws

Vacature van de week: Hotelschool The Hague zoekt food and beverage instructor – service

Heb jij een passie voor hospitality? Heb je een goede kijk op eigentijdse en innovatieve restaurantconcepten? Zou je het meer dan leuk vinden om stude...

Marriott Amsterdam verwelkomt Janeth Rodriguez als nieuwe Executive Chef
18 juli 2023Nieuws

Marriott Amsterdam verwelkomt Janeth Rodriguez als nieuwe Executive Chef

Janeth Rodriguez verruilt de Bahamas voor Nederland, waar zij binnen het Amsterdam Marriott Hotel verantwoordelijk is voor de culinaire ervaringen van...

Food & Beverage in beweging: drie managers in gesprek
16 juni 2023Nieuws

Food & Beverage in beweging: drie managers in gesprek

Naomi Bormans, Sander van Zandbergen en Sam Hilkens. Drie jonge en ambitieuze F&B-managers ontmoeten elkaar in het Park Plaza Hotel in Utrecht. De...

Jurriaan Theloosen nieuwe GM Bilderberg Europa Hotel Scheveningen
31 mei 2023Nieuws

Jurriaan Theloosen nieuwe GM Bilderberg Europa Hotel Scheveningen

Jurriaan Theloosen is de nieuwe general manager van het Bilderberg Europa Hotel in Scheveningen. Hier geeft hij leiding aan de grootschalige renovatie...

Amstel Hotel benoemt Thomas Kuiper tot F&B Director
23 mei 2023Nieuws

Amstel Hotel benoemt Thomas Kuiper tot F&B Director

De 36-jarige Thomas Kuiper is aangesteld als F&B Director van het Amstel Hotel. Hij is verantwoordelijk voor alle horeca- en F&B-activiteiten...

Lievergoed Collectie breidt uit met Kasteel Bijstervelt in Oirschot
18 januari 2023Nieuws

Lievergoed Collectie breidt uit met Kasteel Bijstervelt in Oirschot

De Lievergoed Collectie is per januari 2023 uitgebreid met Kapel Montfort en Brasserie Jacob V, beide gelegen op Landgoed Groot Bijstervelt in Oirscho...

Roderick van Muyden; innoverende CEO van Saillant Collection
30 december 2022Nieuws

Roderick van Muyden; innoverende CEO van Saillant Collection

Ondernemer en hotelier Roderick van Muyden nam in 2019 hotelketen Saillant Collection over. Een groep van vier boutique hotels in Zuid-Limburg. Bij ov...

Verslag HotelSummit 2022
31 oktober 2022Nieuws

Verslag HotelSummit 2022

Op maandag 31 oktober vond HotelSummit 2022 plaats. Hét jaarlijkse hotelcongres met ieder jaar een ijzersterk programma. De rode draad dit...

"Ondernemen op emotie is veel mooier"
22 oktober 2022Nieuws

"Ondernemen op emotie is veel mooier"

Floris van Vliet werd in 2017 de jongste hoteleigenaar van Nederland. Op z’n 21ste nam hij de exploitatie in handen van het hagelnieuwe Hotel Ma...

'Amerikaanse hotelmarkt op niveau 2019'
5 augustus 2022Nieuws

'Amerikaanse hotelmarkt op niveau 2019'

De brutobedrijfswinst per beschikbare kamer (GOPPAR) van de hotelmarkt in de VS bereikte het hoogste niveau sinds oktober 2019, volgens de P&L-geg...

Lilly en Marcel Berendsen; ruim een kwart eeuw hotelondernemers
20 mei 2022Nieuws

Lilly en Marcel Berendsen; ruim een kwart eeuw hotelondernemers

Ondernemen is kansen zien waar anderen terugdeinzen, keuzes maken gestoeld op kennis en sturen op gevoel. Het echtpaar Berendsen doet sinds 1995 niet...

Haal meer uit het ontbijt
7 oktober 2021Nieuws

Haal meer uit het ontbijt

All-day-breakfast is een trend waarmee je gasten een gezondere beleving kunt bieden die ook efficiënt past in de mise en place. Blijvend popul...

Erfgoedexploitatie - HotSpots dankzij SpotOn programma's en verdienmodellen
3 augustus 2021Nieuws

Erfgoedexploitatie - HotSpots dankzij SpotOn programma's en verdienmodellen

Dit is het laatste artikel in de reeks ‘Erfgoed: Onbetaalbare charme of nieuw verdienmodel?’ Eerder verschenen artikelen over religieus, m...

EHM Group neemt Apollo Hotel De Beyaerd over
1 april 2021Nieuws

EHM Group neemt Apollo Hotel De Beyaerd over

Het bekende leisure & conferentiehotel De Beyaerd zal per 1 juni worden overgenomen door EHM Group. Met de acquisitie kunnen de ondernemers de dra...

Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid
13 januari 2021Nieuws

Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een...

Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 1
16 oktober 2020Nieuws

Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 1

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de...

Wereldreiziger William Berkhoff landt in Hotel De L'Europe
16 oktober 2020Nieuws

Wereldreiziger William Berkhoff landt in Hotel De L'Europe

De hotellerie is net als iedere andere branche. Veteranen vertrekken en jong ambitieus talent staat te trappelen om hun ontwikkelde visie uit te rolle...

Johannes Jacobs: Zuid-Afrikaanse hoteldirecteur in Groningen
12 juni 2020Nieuws

Johannes Jacobs: Zuid-Afrikaanse hoteldirecteur in Groningen

Op de dag dat de eerste hotelgasten na een wekenlange sluiting weer worden ontvangen, bezoekt Hospitality Management Hotel Prinsenhof in de stad Groni...

Column: Het post-corona tijdperk
8 april 2020Nieuws

Column: Het post-corona tijdperk

Hoe ziet de wereld eruit in een post-corona tijdperk? Dat is een vraag die mij de laatste tijd erg bezighoudt. Vliegen we nog net zoveel als twee maan...

"Zoek de samenwerking om het eigen bereik te vergroten"
11 maart 2020Nieuws

"Zoek de samenwerking om het eigen bereik te vergroten"

Het fonkelnieuwe nhow Amsterdam RAI belichaamt het huidige hotellandschap. Nieuw, energiek, indrukwekkend en dynamisch. In die dynamiek is de F&B...

De veranderende rol van HR 
24 december 2019Nieuws

De veranderende rol van HR 

Zoals de lezers van Hospitality Management inmiddels wellicht bekend is, zijn onderzoekers van Hotelschool The Hague actief op twee brede terreinen:...

Interview: Martin Hendricks, Black Label Hotels
13 december 2019Nieuws

Interview: Martin Hendricks, Black Label Hotels

Martin Hendricks, een ‘Sittardenaar’ in hart en nieren, ging in 2018 zijn eigen weg, nadat hij brak met zijn zakenpartner, met wie hij ond...

Interview: De F&B-manager van de toekomst
6 november 2019Nieuws

Interview: De F&B-manager van de toekomst

Yuri Dries, Agnes Raggers en Luuk Rijnders. Drie jonge en ambitieuze F&B-managers ontmoeten elkaar in Hotel Arena, Amsterdam. Dezelfde functie, an...

"In tegenstelling tot sommige ketens is Golden Tulip niet hiërarchisch"
25 oktober 2019Nieuws

"In tegenstelling tot sommige ketens is Golden Tulip niet hiërarchisch"

Direct na de rotonde rechts, maar door de hoogbouw rondom wordt het hotel aan het zicht onttrokken, vanaf de doorgaande weg. “Achter het Chinese...

Van der Valk-telgen zetten nieuw hotelmerk in de markt
9 oktober 2019Nieuws

Van der Valk-telgen zetten nieuw hotelmerk in de markt

Met vier opererende hotels, drie die in afzienbare tijd worden geopend en de ambitie om 20 hotels  te hebben, heeft Nederland er een serieuze hot...

Meer tijd voor gasten met minder leveranciers
13 augustus 2019Nieuws

Meer tijd voor gasten met minder leveranciers

Met nieuwe technologie en smart data kun je rechtstreeks boeken bevorderen, doeltreffend upsellen en service op maat bieden. Maar als je al die mogeli...

Jan-Paul Kroese, Amstel Hotel: "De concurrentie is heviger dan toen"
5 juni 2019Nieuws

Jan-Paul Kroese, Amstel Hotel: "De concurrentie is heviger dan toen"

Jan-Paul Kroese is de kersverse general manager van het InterContinental Amstel Amsterdam, in de volksmond natuurlijk gewoon het Amstel hotel genoemd....

Best Western City Hotel de Jonge kiest voor PMS van Guestline
20 mei 2019Nieuws

Best Western City Hotel de Jonge kiest voor PMS van Guestline

Het Best Western City Hotel de Jonge is sinds 1874 een begrip in de hoofdstad van Drenthe en beschikt over 72 hotelkamers, restaurant en 8 vergaderzal...

Transfers binnen Hotel Okura
17 mei 2019Nieuws

Transfers binnen Hotel Okura

Met het aantreden van Michiel Roelfsema als general manager van Hotel Okura Amsterdam vinden er verschuivingen binnen het managementteam plaats. Michi...

Deze PMS-leverancier timmert aan de weg
9 april 2019Nieuws

Deze PMS-leverancier timmert aan de weg

Overstappen naar een andere PMS-leverancier. Gemiddeld doet een hotelier dat eens in de zeven jaar. Tegenwoordig zal je als hotelier in de eerste plaa...

Teaching Hotel Château Bethlehem: een unieke leeromgeving
11 februari 2019Nieuws

Teaching Hotel Château Bethlehem: een unieke leeromgeving

‘Wakker worden in een unieke praktische trainingsomgeving’, wat betekent dat? Teaching Hotel Château Bethlehem wordt gerund door stu...

Ian van Vessem nieuwe chef-kok van Landgoed Huize Bergen
9 november 2018Nieuws

Ian van Vessem nieuwe chef-kok van Landgoed Huize Bergen

Een authentieke basis met uitstapjes naar het onbekende, dat is waar Ian van Vessem (30) heen wil met het nieuwe foodconcept van Landgoed Huize Bergen...

Drie experts over banquet sales: "Volop kansen"
17 augustus 2018Nieuws

Drie experts over banquet sales: "Volop kansen"

In de crisis werd er niet naar omgekeken, maar in tijden van economische voorspoed is het onomstreden: de banquetingafdeling is in beweging. En hoe. D...

Een dag meelopen in Leerhotel Het Klooster, Amersfoort
11 juli 2018Nieuws

Een dag meelopen in Leerhotel Het Klooster, Amersfoort

De toekomst van de hospitalitysector ligt in handen van de jongeren. De nieuwe generatie rammelt aan de poort, staat te trappelen om een frisse wind d...

Vondel Hotels stelt Kevin Scherpenzeel aan als Hotelmanager van Hotel De Hallen
13 april 2018Nieuws

Vondel Hotels stelt Kevin Scherpenzeel aan als Hotelmanager van Hotel De Hallen

Vondel Hotels verwelkomt Kevin Scherpenzeel als Hotelmanager van Hotel De Hallen in Amsterdam. Na het doorlopen van de Middelbare Hotelschool te...