Dit is het laatste artikel in de reeks ‘Erfgoed: Onbetaalbare charme of nieuw verdienmodel?’ Eerder verschenen artikelen over religieus, m...
De wereld om ons heen verandert razendsnel. Zo ook in de hotelbranche. Hoe speel je als hotelier in op deze veranderingen? We spreken Gabrielle Esselb...
Alle normen zijn ruimschoots gehaald. Preston Palace is officieel gecertificeerd door de Europese Hotelclassificatie met drie sterren én de bon...
Het jaar 2016 is het overgangsjaar naar de nieuwe Europese Hotelclassificatie. Hotelsterren voert voor Koninklijke Horeca Nederland de officiële...
Zeeland is de provincie met procentgewijs de meeste horecazaken. Zeeuws-Vlaanderen telt per 10.000 inwoners 57,7 café’s, restaurants en h...
Hospitality Management bestaat 25 jaar. Tijd om terug te blikken op interviews en artikelen die de aandacht trokken. In 2008 werd de B&B-branche d...
De wereld verandert snel en de hotellerie verandert mee. Iets minder snel dan we soms zouden wensen, want stilstand is achteruitgang. Ook hier op...
In 1995 ging Hospitality Management op bezoek bij het Hotel van de Toekomst; destijds een zeer innovatief en baanbrekend project. Een verhaal over e...
De initiatiefnemers van de website "KHNgaattever.nl":http://khn-gaat-te-ver.nl/ (Nederlands Horeca Gilde, Vereniging Chinese Horeca Ondernemers, Natte...
Overnachten bij locals wint al jaren aan populariteit. Niet alleen bed & breakfasts profiteren van deze ontwikkeling, maar ook particulieren die accom...
Vanaf 2015 gaat het Horeca-bedrijvenregister over naar een nieuwe organisatie, onder een nieuwe naam: HorecaDNA. Horecaondernemers ontvangen van het...
"Koninklijke Horeca Nederland":https://www.khn.nl (KHN) neemt vanaf volgend jaar de hotelclassificatie over van het bedrijfschap Horeca en Catering, d...
Met het vroege aanbreken van de lente kennen de strandpaviljoens dit jaar een seizoenstart om van te dromen. Of dit een voorbode is voor een goed jaar...
Net als voorgaande jaren stijgen de opbrengsten uit precario het hardst van alle gemeentelijke opbrengsten uit lokale heffingen. Voor onder meer het h...
Wie in de horeca werkt, loopt het meeste risico op een arbeidsongeval. De branche is volgens recente cijfers van het CBS wederom koploper wat betreft...
Het bestuur van Stichting Vakbekwaamheid Horeca heeft John Meuffels aangesteld als interim directeur. Hij moet vaststellen welke producten en diensten...
Uit het hotelrapport HOSTA 2013 van Horwath HTL blijkt dat de crisis en de toevoeging van nieuwe hotels aan het bestaande aanbod geen harde dempende w...
Nu Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft aangegeven niet mee te zullen doen met de collectieve financiering van arbeidsmarktprojecten, en zich teru...
Werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) trekt zich per 2014 terug uit Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH). KHN neemt ook niet meer...
In België zijn vorig jaar een recordaantal bedrijven in de horeca bankroet gegaan. Ten opzichte van vijf jaar geleden is er sprake van een toename va...
Rond de troonswisseling heeft een kwart van de door het ministerie van SZW gecontroleerde 53 hotels zich schuldig gemaakt aan overtredingen. Dat blijk...
De Nederlandse hotelmarkt heeft in 2012 opnieuw een omzetdaling moeten verwerken. Uit onderzoek van Horwath HTL blijkt dat de zowel de bezettingsgraad...
U wilt er waarschijnlijk niet aan denken, maar het kan zomaar gebeuren: een overval of ongeval. Veiligheid is een zeer belangrijke voorwaarde voor hot...
De horeca wordt in de berichtgeving over het verhogen van de minimumleeftijd van tabak naar 18 jaar afgeschilderd als een walhalla voor rokers. Beste...
Deze week is "Hotelsterren.nl":http://www.hotelsterren.nl live gegaan, een website waar consumenten rechtstreeks bij een hotel kunnen boeken. Op de si...
Hotelgasten kennen het rode 'classificatieschildje' naast de entree van een hotel; vanaf 1 november kunnen zij op de website "Hotelsterren.nl":http:/...
In samenwerking met Thérèse Boer bevordert SVH de vakbekwaamheid in de horeca op het gebied van gastvrijheid. Boer deelt haar kennis en vaardigheden...
Uit onderzoek van KHN blijkt dat bijna 80 procent van de cafés met kelder- of fustbier een bijzondere binding met een brouwerij heeft. Slechts 15 pro...
In de periode 2008 - 2011 is 47 procent van alle startende bedrijven in de horeca op de fles gegaan. Reden: starters zien een carrière in de branche...
In Nederland hebben hotels in de categorieën met één ster en twee sterren het zwaar. Het aantal hotels met één ster is in vier jaar tijd met 31 p...
Knallen in de Horeca. Het nieuwe RTL 4-programma over de zwarte brigade staat op het punt te beginnen. Op dinsdag 28 februari zitten we hopelijk massa...
'Reimers Helpt' is een nieuw programma, vanaf 28 februari te zien op RTL4, waarin de zwarte brigade centraal staat. Horeca-expert Willem Reimers gaat...
Vanwege de eenvoud en zijn creativiteit in de smaakbeleving wint George Walta dit jaar het Lekkerste Broodje in de categorie Horeca. Joop Braakhekke r...
De Horeca Starterskrant, gericht op de beginnende ondernemer in de horeca, heeft een nieuwe gedaante gekregen. De informatiebron over bedrijfsvoering,...
Voor het Bedrijfschap Horeca & Catering is het een hard gelag wanneer je de uitslag van de moties in de Tweede Kamer hoort. Het bedrijfschap is slacht...
Als het aan de Tweede Kamer ligt moeten de diverse product- en bedrijfschappen, waaronder het bedrijfschap Horeca & Catering, verdwijnen. Een motie va...
Het bevorderen van de mate van professionaliteit in de horeca. Dat is al meer dan een halve eeuw het doel van het bedrijfschap Horeca en Catering. Jui...
Onderzoek van het bedrijfschap Horeca en Catering liet zien dat ruim 200.000 Nederlanders van plan zijn om het kerstdiner te nuttigen in de horeca. Re...
Frank Veldhof, werkzaam bij het bedrijfschap Horeca en Catering in Zoetermeer, pleit voor een collectieve deelname aan de Bedrijfsvergelijking Horeca....
Horeca-ondernemers dragen hun bedrijf het liefst over binnen de familie. Bij bijna een kwart van de horeca-ondernemers staat de overdracht van de leid...