Dit is het laatste artikel in de reeks ‘Erfgoed: Onbetaalbare charme of nieuw verdienmodel?’ Eerder verschenen artikelen over religieus, m...
Alle normen zijn ruimschoots gehaald. Preston Palace is officieel gecertificeerd door de Europese Hotelclassificatie met drie sterren én de bon...
Het jaar 2016 is het overgangsjaar naar de nieuwe Europese Hotelclassificatie. Hotelsterren voert voor Koninklijke Horeca Nederland de officiële...
Zeeland is de provincie met procentgewijs de meeste horecazaken. Zeeuws-Vlaanderen telt per 10.000 inwoners 57,7 café’s, restaurants en h...
Hospitality Management bestaat 25 jaar. Tijd om terug te blikken op interviews en artikelen die de aandacht trokken. In 2008 werd de B&B-branche d...
De wereld verandert snel en de hotellerie verandert mee. Iets minder snel dan we soms zouden wensen, want stilstand is achteruitgang. Ook hier op...
De initiatiefnemers van de website "KHNgaattever.nl":http://khn-gaat-te-ver.nl/ (Nederlands Horeca Gilde, Vereniging Chinese Horeca Ondernemers, Natte...
Overnachten bij locals wint al jaren aan populariteit. Niet alleen bed & breakfasts profiteren van deze ontwikkeling, maar ook particulieren die accom...
Vanaf 2015 gaat het Horeca-bedrijvenregister over naar een nieuwe organisatie, onder een nieuwe naam: HorecaDNA. Horecaondernemers ontvangen van het...
"Koninklijke Horeca Nederland":https://www.khn.nl (KHN) neemt vanaf volgend jaar de hotelclassificatie over van het bedrijfschap Horeca en Catering, d...
Net als voorgaande jaren stijgen de opbrengsten uit precario het hardst van alle gemeentelijke opbrengsten uit lokale heffingen. Voor onder meer het h...
Uit het hotelrapport HOSTA 2013 van Horwath HTL blijkt dat de crisis en de toevoeging van nieuwe hotels aan het bestaande aanbod geen harde dempende w...
Nu Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft aangegeven niet mee te zullen doen met de collectieve financiering van arbeidsmarktprojecten, en zich teru...
Werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) trekt zich per 2014 terug uit Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH). KHN neemt ook niet meer...
Rond de troonswisseling heeft een kwart van de door het ministerie van SZW gecontroleerde 53 hotels zich schuldig gemaakt aan overtredingen. Dat blijk...
U wilt er waarschijnlijk niet aan denken, maar het kan zomaar gebeuren: een overval of ongeval. Veiligheid is een zeer belangrijke voorwaarde voor hot...
De horeca wordt in de berichtgeving over het verhogen van de minimumleeftijd van tabak naar 18 jaar afgeschilderd als een walhalla voor rokers. Beste...
Deze week is "Hotelsterren.nl":http://www.hotelsterren.nl live gegaan, een website waar consumenten rechtstreeks bij een hotel kunnen boeken. Op de si...
Hotelgasten kennen het rode 'classificatieschildje' naast de entree van een hotel; vanaf 1 november kunnen zij op de website "Hotelsterren.nl":http:/...
Uit onderzoek van KHN blijkt dat bijna 80 procent van de cafés met kelder- of fustbier een bijzondere binding met een brouwerij heeft. Slechts 15 pro...
In Nederland hebben hotels in de categorieën met één ster en twee sterren het zwaar. Het aantal hotels met één ster is in vier jaar tijd met 31 p...
'Reimers Helpt' is een nieuw programma, vanaf 28 februari te zien op RTL4, waarin de zwarte brigade centraal staat. Horeca-expert Willem Reimers gaat...
Vanwege de eenvoud en zijn creativiteit in de smaakbeleving wint George Walta dit jaar het Lekkerste Broodje in de categorie Horeca. Joop Braakhekke r...
De Horeca Starterskrant, gericht op de beginnende ondernemer in de horeca, heeft een nieuwe gedaante gekregen. De informatiebron over bedrijfsvoering,...
Het bevorderen van de mate van professionaliteit in de horeca. Dat is al meer dan een halve eeuw het doel van het bedrijfschap Horeca en Catering. Jui...
Onderzoek van het bedrijfschap Horeca en Catering liet zien dat ruim 200.000 Nederlanders van plan zijn om het kerstdiner te nuttigen in de horeca. Re...
Frank Veldhof, werkzaam bij het bedrijfschap Horeca en Catering in Zoetermeer, pleit voor een collectieve deelname aan de Bedrijfsvergelijking Horeca....
Horeca-ondernemers dragen hun bedrijf het liefst over binnen de familie. Bij bijna een kwart van de horeca-ondernemers staat de overdracht van de leid...
In horeca-gelegenheden waar klassieke muziek wordt gedraaid wordt meer uitgegeven. Gasten voelen zich door de muziek welvarender en gedragen zich hier...
Vergeet de oliebollenkraam en loempiakeet wanneer je aan een ‘foodtruck’ denkt. In Amerika is dit fenomeen ‘hot’. De trucks ma...
Als ondernemer is het natuurlijk nooit vervelend om te kunnen besparen. Soms is dat best lastig, soms ook niet. Anno 2011 zijn er veel nieuwe mogelijk...
In 2010 zijn er in totaal 96.000 faillissementen uitgesproken in Nederland. Dat is 9 procent minder dan in 2009, zo becijfert het CBS dinsdag. Het lic...
De laatste ondernemer is toegetreden tot het testpanel Mijnhoreca.nl van het bedrijfschap Horeca en Catering. Het nieuwe platform MijnHoreca, speelt i...
De editie van de Horeca Starterskrant voor 2011 is geheel gerestyled. Deze krant voor de startende horecaondernemer staat vol met informatie over bedr...
De komende kerstdagen mag de horeca rekenen op meer bezoeken dan de voorgaande jaren. Van gezellige kerstborrel in het café tot culinaire hoogstandje...
Uit onderzoek van het bedrijfschap Horeca en Catering blijkt dat de gemiddelde omzet in de Nederlandse horeca in het tweede kwartaal van 2010, ten opz...
HF Research, het onderzoeksteam van Hotelierfocus.nl, heeft onderzoek gedaan naar het gebruik van Twitter door Nederlandse hotels. Naar aanleiding van...
De vijf hoge hotelscholen van Nederland, Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en het bedrijfschap Horeca en Catering hebben tijdens de conferentie EuroC...
The Albus Grand Hotel, aan de Vijzelstraat in Amsterdam, heeft de 4-sterren status gekregen. De extra ster is toegekend door de Nederlandse Hotel Clas...
Vandaag heeft de directeur van Koninklijke Horeca Nederland het rapport Gemeentelijke leges 2009 overhandigd aan staatssecretaris Heemskerk. De horeca...