De hotellerie is een internationale business. In de rubriek ‘De Correspondenten’ vertellen vijf Nederlandse hoteliers – werkzaam in...
Van Hessen is een begrip in de markt en een belangrijke speler binnen de hotelautomatisering. “Het is ons streven om de hotelier zo optimaal mog...
Lang geleden stond er een hotel ergens in een binnenstad. De markante gevel pronkte trots naar de voorbijgangers. Het hotel stond er statig bij, en ee...
De coronacrisis heeft gezorgd voor een nieuwe realiteit, een realiteit die hotelprofessionals en hotelondernemers heeft gedwongen om na te denken over...
Als je 'branding' opzoekt in het woordenboek, blijkt dat het woord 'imago' vaak als synoniem gebruikt wordt. Zoek je verder op 'im...
Het Global Restaurant Investment Forum 2019 (GRIF), de jaarlijkse ontmoetingsplaats voor internationale restaurantinvesteerders - georganiseerd door B...
Peter Postma is niet alleen chef-kok van Kaatje bij de Sluis, hij is ook de eigenaar. Sinds vier jaar is hij zelfs hotelier. Een ondernemer achter het...
Onno Kokmeijer is de man van de koningskrab en de culinaire tovenaar die koken in een hotel binnen Nederland naar een hoger niveau heeft getild....
Met gepaste trots presenteren we je de nieuwste Hotel&Food&Beverage. In deze special staat Eindhoven centraal en vind je maar liefst vier interviews...
In december 2011 bezocht Hospitality Management het Postillion Utrecht Bunnik. Onlangs heeft het hotel een verbouwing ondergaan, maar zelfs al in 20...
Bij de termen authentiek, vers en seizoenproducten denken we niet direct aan ‘convenience’. Dat hedendaagse eettrends eigenlijk prima naas...
De hotel minibar, geliefd en vervloekt door vele wanhopige nachtelijke snackers en drinkers is op zijn retour. Hilton Hotel Hong Kong installeerde ooi...
HANOS Nederland vergroot haar belang in Distrivers en Van der Zee Slagerijen door alle aandelen van deze bedrijven over te nemen. De directies van de...
Gemaksproducten en -apparaten zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse bedrijfsvoering van een modern horecabedrijf. In de hotellerie is dit ni...
Serendipiteit, anders ondernemen, durven te vragen, 'nose to tail' en nieuwe culinaire stromingen stonden centraal tijdens de Food Inspiration Days 20...
De leermeesters en leerlingen van diverse horecabedrijven strijden op dinsdag 10 januari om het NK Leermeester-leerling. Het winnende team gaat er van...
Het is lang geleden dat we een 'snelweghotel' in de schijnwerpers, dan wel koplampen gezet hebben. Snelweghotels zijn nu eenmaal... Nou ja, he...
Het is lang geleden dat we een 'snelweghotel' in de schijnwerpers, dan wel koplampen gezet hebben. Snelweghotels zijn nu eenmaal... Nou ja, het zijn s...
Koks gebruiken steeds minder convenience-producten en steeds vaker verse ingrediënten. Dat onderzocht Het Nederlands Kokspanel in samenwerking met Fo...
Een groot deel van de horeca kan niet zonder gemaks-producten. Een gehoorde kanttekening is dat bij sommige producten het duidelijk is te zien dat ze...
Zoveel hotels, zoveel hotelbars. Wim Klaasen, van Klaasen Hekker hospitality interiors, en Frank Rijnen, van RMR Interieurbouw, zijn er zeker van dat...
‘Ik ben zo blij dat we tijdens de crisis hebben verbouwd,’ zegt general manager Ronny Maier met opluchting in zijn stem. Het Amsterdam Mar...
Unilever Foodsolutions heeft flink uitgepakt voor de introductie van haar samenwerking met topchefs Onno Kokmeijer (Executive Chef bij restaurant Ciel...
Er zijn tal van manieren om de term convenience uit te leggen. Maar wat is nu de juiste? Niet altijd dekt het woord de lading en ook niet altijd wordt...
‘Vending machines’. Japanners en Amerikanen zijn er gek op. Van kranten en pizza’s tot designerkleding en auto’s. Alles verdwi...
Volgens sommigen is het einde van convenience mogelijk aanstaande. Bij de termen biologisch, duurzaam, streekgebonden en zelfvoorzienend denkt menigee...
Eten en drinken doet de mens om een viertal redenen. Het lichaam vraagt om voedings- en brandstoffen, eten en drinken past in een bepaald dieet, het i...
Eten en drinken moet bijzonder zijn. Vernieuwend, gewaagd en verrassend. Eten en drinken moet veilig zijn. Vertrouwd, puur en gezond. En boven alles m...
Je hebt gevers en nemers. Hotel-restaurantchefs zijn duidelijk gevers. Op de eerste plaats geven ze de hotelgast een goede maaltijd, maar sommige chef...
Messen, ovens, koffiezetapparaten, koelkasten, soeplepels, pannen, fornuizen, vriezers ... De benodigdheden of 'ingrediënten' zijn geen g...
Wie ooit tussen Zwolle en Meppel heeft gereden, zal ongetwijfeld weten welke watertoren Hennie Van der Most onder handen heeft genomen. Hij heeft er e...
Een chef-kok die zelf afwast en ook nog bedient; een hotelmanager die behalve de boekhouding ook de reparaties doet. In een stadsherberg met twintig k...
Hôteliers denken te veel met hun hart en te weinig met hun hoofd. Als zij hun ratio vrij spel zouden geven, zouden zij meer geld verdienen in...