Je hebt gezocht op: couverts

“Als de eigenaar verweven is met de zaak, zien wij dat als een hoog afbreukrisico”
8 november 2024Nieuws

“Als de eigenaar verweven is met de zaak, zien wij dat als een hoog afbreukrisico”

Als Romeinse veldheren veroverden Ilfa en Selmar de Roo de afgelopen jaren met hun Horecalegioen het ene na het andere horecabedrijf in Nijmegen en om...

75 procent van de hotelomzet uit F&B: “Ik zou niet zonder ons restaurant kunnen”
9 augustus 2024Nieuws

75 procent van de hotelomzet uit F&B: “Ik zou niet zonder ons restaurant kunnen”

F&B en het restaurant kunnen verschillende rollen innemen binnen de hoteloperatie. Brouwhotel Parkzicht in Veendam en Golden Tulip Keyser Breda zi...

F&B Professional of the Year Mark Visschedijk maakte F&B weer winstgevend
21 juni 2024Nieuws

F&B Professional of the Year Mark Visschedijk maakte F&B weer winstgevend

Netwerkvereniging Association of Food & Beverage Management (AF&BM) organiseert jaarlijks de verkiezing voor F&B Professional of the Year...

“Horecaondernemers houden elkaar voor de gek”
31 mei 2024Nieuws

“Horecaondernemers houden elkaar voor de gek”

Tot voor kort genoot Caroline Berends vooral bekendheid als de vrouw van sterrenkok Wilco Berends van De Nederlanden in Vreeland. Maar sinds Gault&...

Relais & Châteaux verwelkomt 12 nieuwe leden
28 maart 2024Nieuws

Relais & Châteaux verwelkomt 12 nieuwe leden

Relais & Châteaux verwelkomt weer twaalf nieuwe leden in de collectie. De nieuwe leden delen hun visie op gastvrijheid, inzet voor authentic...

“Wij zijn blij dat het vastgoed niet van ons is”
27 december 2023Nieuws

“Wij zijn blij dat het vastgoed niet van ons is”

Alco en Evelyn van Berkel runden onder de vlag van hun bedrijf Van Berkel Hospitality al Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven en nog twee locat...

De Librije en Librije’s Hotel voerden vierdaagse werkweek in: "Personeel staat weer te knallen"
31 oktober 2023Nieuws

De Librije en Librije’s Hotel voerden vierdaagse werkweek in: "Personeel staat weer te knallen"

Bij driesterrenrestaurant De Librije eten en drinken gasten niet alleen op topniveau, een meerderheid van de dinergasten overnacht ook in de Librijewe...

Man van de wereld Robert-Jan Woltering terug in zijn geliefde geboortestad
8 juni 2023Nieuws

Man van de wereld Robert-Jan Woltering terug in zijn geliefde geboortestad

Hij werkte op vijf continenten, in veertien verschillende landen, was namens Accor eindverantwoordelijk voor de luxe merken van de hotelgigant in Mexi...

Janiek van den Broeck (25) en Bart Leussink (25) ontwikkelen binnen drie maanden The Church
1 juni 2023Nieuws

Janiek van den Broeck (25) en Bart Leussink (25) ontwikkelen binnen drie maanden The Church

Het was misschien niet helemaal de bedoeling dat de eerste onderneming direct zo een groot project zou zijn. Maar vanaf het eerste moment dat Bart Leu...

Hotel Broeck: sociaal betrokken, commercieel gedreven
20 april 2023Nieuws

Hotel Broeck: sociaal betrokken, commercieel gedreven

De jonge hotelondernemers Jamie de Jong en Don Janmaat hoefden niet lang na te denken toen ze het idee opvatten om het enige hotel in Oudewater nieuw...

"Ondernemen op emotie is veel mooier"
22 oktober 2022Nieuws

"Ondernemen op emotie is veel mooier"

Floris van Vliet werd in 2017 de jongste hoteleigenaar van Nederland. Op z’n 21ste nam hij de exploitatie in handen van het hagelnieuwe Hotel Ma...

Lifestyle-aparthotelmerk Locke opent met WunderLocke in München 'meest ambitieuze project'
22 juli 2022Nieuws

Lifestyle-aparthotelmerk Locke opent met WunderLocke in München 'meest ambitieuze project'

De accommodatie met 360 appartementen in de opkomende buurt Sendling brengt een ‘one-of-a-kind’ hospitalityconcept naar de Beierse hoofdst...

René Wever zet samen met zusje Demelsa familiebedrijf voort
28 maart 2022Nieuws

René Wever zet samen met zusje Demelsa familiebedrijf voort

Op jonge leeftijd een familiehotel runnen, het is niet veel mensen gegeven. Ondernemen is vallen en opstaan, fouten maken en groeien. In de serie Jong...

Hotel The Londoner lanceert nieuwe F&B-concepten
6 augustus 2021Nieuws

Hotel The Londoner lanceert nieuwe F&B-concepten

The Londoner lanceert in september 2021 zes unieke horecavoorzieningen die de erfenis van West End eren en opnieuw vormgeven. Gecreëerd voor...

Carlo Slag: "Preston Palace is klaar voor de toekomst"
18 juni 2021Nieuws

Carlo Slag: "Preston Palace is klaar voor de toekomst"

Het water staat bijna rimpelloos in de vijver voor Preston Palace. Waar gewoonlijk 365 dagen per jaar de verlichte fontein spuit, waar families en vri...

Wereldreiziger William Berkhoff landt in Hotel De L'Europe
16 oktober 2020Nieuws

Wereldreiziger William Berkhoff landt in Hotel De L'Europe

De hotellerie is net als iedere andere branche. Veteranen vertrekken en jong ambitieus talent staat te trappelen om hun ontwikkelde visie uit te rolle...

Creatief ondernemerschap hielp deze hoteliers de zomer door
2 oktober 2020Nieuws

Creatief ondernemerschap hielp deze hoteliers de zomer door

In mei van dit jaar, in het hart van de crisis, voorspelde het NBTC-NIPO dat 1,8 miljoen Nederlanders de vakantie in eigen land zouden vieren. Terwijl...

"Anderhalve meter afstand is in de horecakeuken lastig te realiseren"
19 augustus 2020Nieuws

"Anderhalve meter afstand is in de horecakeuken lastig te realiseren"

FNV Horeca lanceerde op 1 juni het 'meldpunt corona' voor horecamedewerkers die klachten hadden over de werksituatie. We vroegen ons af o...

Britt Drent ziet crisistijd als leerschool
22 juli 2020Nieuws

Britt Drent ziet crisistijd als leerschool

De hotellerie is net als iedere andere branche. Veteranen vertrekken en jong ambitieus talent staat te trappelen om hun ontwikkelde visie uit te rolle...

Las Hotellas: "Kwaliteit zal nu boven komen drijven"
15 juli 2020Nieuws

Las Hotellas: "Kwaliteit zal nu boven komen drijven"

Samenwerken om het eigen bereik te vergroten. Het is een actueel thema binnen de hotellerie. Door kennis te delen, verbinding te zoeken en op manageme...

Ambities bij hotel blooming in Bergen ''Een Bib Gourmand zou geweldig zijn''
3 juli 2020Nieuws

Ambities bij hotel blooming in Bergen ''Een Bib Gourmand zou geweldig zijn''

Dit interview is onderdeel van het drieluik ‘Hotellerie aan de Noordzeekust geportretteerd’. Twee weken geleden publiceerden we deel 1, he...

De overlevingskracht van Hotel Steeds aan Zee
25 juni 2020Nieuws

De overlevingskracht van Hotel Steeds aan Zee

Dit interview is onderdeel van het drieluik ‘Hotellerie aan de Noordzeekust geportretteerd’. Lees hier de andere interviews....

Tweesterrenchef Syrco Bakker: "Kijken wat wél mogelijk is"
18 juni 2020Nieuws

Tweesterrenchef Syrco Bakker: "Kijken wat wél mogelijk is"

Dit interview is onderdeel van het drieluik ‘Hotellerie aan de Noordzeekust geportretteerd’. Lees hier de andere interviews Van...

Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam
24 januari 2020Nieuws

Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we...

Nieuwe chef Park Plaza Victoria Amsterdam
27 november 2019Nieuws

Nieuwe chef Park Plaza Victoria Amsterdam

Sander Bierenbroodspot mag zich de nieuwe Executive Chef noemen van Park Plaza Victoria Amsterdam, waar ook Carstens Brasserie is gevestigd. Met zijn...

Interview: De F&B-manager van de toekomst
6 november 2019Nieuws

Interview: De F&B-manager van de toekomst

Yuri Dries, Agnes Raggers en Luuk Rijnders. Drie jonge en ambitieuze F&B-managers ontmoeten elkaar in Hotel Arena, Amsterdam. Dezelfde functie, an...

Wat zoekt de gast in het hotelontbijt?
23 oktober 2019Nieuws

Wat zoekt de gast in het hotelontbijt?

Het hotelontbijt is in beweging. En hoe. Waar voorheen hotels bijna zonder uitzondering kozen voor het traditionele buffet, zijn veel hoteleigenaren t...

Outsourcing (deel 1): Volledig ontzorgen door outsourcing is een illusie
14 augustus 2019Nieuws

Outsourcing (deel 1): Volledig ontzorgen door outsourcing is een illusie

Hotels kunnen niet zonder outsourcing. Maar waar de één zonder blikken of blozen een externe partij inhuurt voor de F&B, doet de and...

Verslag: een dag meekijken op de Cas Spijkers Academie
27 mei 2019Nieuws

Verslag: een dag meekijken op de Cas Spijkers Academie

De Cas Spijkers Academie is dé springplank voor aanstormend culinair talent. De ambitieuze studenten van de opleiding zijn verzekerd van een mo...

"Ook jij kunt een hogere bezettingsgraad realiseren door e-mailmarketing"
24 april 2019Nieuws

"Ook jij kunt een hogere bezettingsgraad realiseren door e-mailmarketing"

E-mailadressen zijn goud waard, maar hoteliers en B&B-ondernemers doen er tot op heden te weinig mee. “Een gemiddelde hotelier of B&B-on...

Carstens Amsterdam open voor lunch
6 maart 2019Nieuws

Carstens Amsterdam open voor lunch

Na een kleine maand open te zijn voor diner is Carstens Amsterdam vanaf heden ook geopend voor lunch. Met plaats voor 85 couverts is Carstens zeven da...

Rotterdam Marriott Hotel opent restaurant The Millèn
19 juli 2018Nieuws

Rotterdam Marriott Hotel opent restaurant The Millèn

Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opent op 24 juli de deuren van zijn eigen high-end restaurant The Millèn. Op...

Een dag meelopen in Leerhotel Het Klooster, Amersfoort
11 juli 2018Nieuws

Een dag meelopen in Leerhotel Het Klooster, Amersfoort

De toekomst van de hospitalitysector ligt in handen van de jongeren. De nieuwe generatie rammelt aan de poort, staat te trappelen om een frisse wind d...

Kok op vakantie dankzij keukenmanagementsysteem
19 juni 2018Nieuws

Kok op vakantie dankzij keukenmanagementsysteem

De kok kan eindelijk weer eens op vakantie. Niet omdat hij de keuken sluit, maar vanwege de vlekkeloze keukenoperatie, mogelijk gemaakt door een syste...

Interview Bernard Lensink: ''Ik onderneem met andermans geld''
3 maart 2018Nieuws

Interview Bernard Lensink: ''Ik onderneem met andermans geld''

Dat wifi hier geen wachtwoord behoeft, is niet zo vreemd, want wie ‘van buiten’ zou op dit landgoed oneigenlijk gebruik kunnen maken van d...

Interview: Pim van het Reve heeft een prachtige afstudeeropdracht
19 december 2017Nieuws

Interview: Pim van het Reve heeft een prachtige afstudeeropdracht

Onlangs plaatsten we voor Pim van het Reve een oproep op deze website. Pim zocht immers een uitdagende afstudeeropdracht binnen de hospitality. Die op...

Promoties bij Oostwegel Collection: nieuwe Chef de Cuisine
29 mei 2017Nieuws

Promoties bij Oostwegel Collection: nieuwe Chef de Cuisine

Vandaag zijn er twee promoties in het gastronomische team van Château St. Gerlach aangekondigd. Chefkok Otto Nijenhuis wordt Executive Chef...

Hotel Arena opent restaurant PARK
18 juli 2016Nieuws

Hotel Arena opent restaurant PARK

Hotel Arena bereikt met de opening van het nieuwe café-restaurant PARK de eerste mijlpaal in een grootse uitbreiding. Het Oosterpark wordt de n...

Nederlands Bocuse d'Or team geplaatst voor wereldfinale
11 mei 2016Nieuws

Nederlands Bocuse d'Or team geplaatst voor wereldfinale

Het Nederlandse Bocuse d’Or team met chef Jan Smink en commis Sander Verhaaf heeft tijdens de Europese finale in het Hongaarse Boedapest een zeven...

Moederdag is een goede dag voor de horeca
2 mei 2016Nieuws

Moederdag is een goede dag voor de horeca

Op zondag 8 mei 2016 worden Nederlandse moeders massaal in het zonnetje gezet. In aanloop naar Moederdag deed Couverts.nl onderzoek onder ruim 400 N...