Je hebt gezocht op: gastronomie

Zes nieuwe locaties sluiten zich aan bij Relais & Châteaux
19 november 2024Nieuws

Zes nieuwe locaties sluiten zich aan bij Relais & Châteaux

Relais & Châteaux is verheugd zes nieuwe leden te verwelkomen in haar prestigieuze associatie. Deze uitzonderlijke locaties, elk met een eig...

Nieuwe chef behoudt Michelinster; Restaurant Latour zet door
7 oktober 2024Nieuws

Nieuwe chef behoudt Michelinster; Restaurant Latour zet door

Met trots kondigt Restaurant Latour aan dat het ook dit jaar zijn felbegeerde Michelinster heeft weten te behouden. Voor de 20e keer op rij prijkt de...

Ciel Bleu behoudt Michelinsterren en blijft schitteren aan de culinaire top
7 oktober 2024Nieuws

Ciel Bleu behoudt Michelinsterren en blijft schitteren aan de culinaire top

Ciel Bleu Restaurant, gelegen op de 23e verdieping van Hotel Okura Amsterdam, mag zich ook komend jaar weer tot de absolute top van de Nederlandse gas...

Yamazato’s authentieke Japanse keuken in Hotel Okura bekroond met behoud Michelinster
7 oktober 2024Nieuws

Yamazato’s authentieke Japanse keuken in Hotel Okura bekroond met behoud Michelinster

Yamazato Restaurant, gelegen in Hotel Okura Amsterdam, mag zich ook komend jaar weer tot de absolute top van de Nederlandse gastronomie rekenen. De Mi...

Overzicht Michelin 2024: Inter Scaldes bekroond met twee sterren
7 oktober 2024Nieuws

Overzicht Michelin 2024: Inter Scaldes bekroond met twee sterren

Het Maastrichtse MECC was vandaag het decor van de MICHELIN Gids Ceremonie Nederland waar de langverwachte selectie voor 2024 bekend werd gemaakt. Het...

Relais & Châteaux verwelkomt twee nieuwe leden
18 september 2024Nieuws

Relais & Châteaux verwelkomt twee nieuwe leden

Relais & Châteaux verwelkomt weer twee nieuwe leden in de collectie. Het gaat om een accommodatie in Noord-Italië en de allereerste Rel...

Limburgse hoteloperator Black Label Hospitality doet eerste buitenlandse overname
1 augustus 2024Nieuws

Limburgse hoteloperator Black Label Hospitality doet eerste buitenlandse overname

De Limburgse hoteloperator Black Label Hospitality (BLH) heeft met ingang van 1 augustus 2024 Crowne Plaza Düsseldorf-Neuss overgenomen. Het gehe...

Roompot Hillview Resort Grandvoir opent met 16 hotelkamers en 84 lodges
26 juli 2024Nieuws

Roompot Hillview Resort Grandvoir opent met 16 hotelkamers en 84 lodges

Het gloednieuwe Roompot Hillview Resort Grandvoir is onlangs feestelijk geopend. Dit resort markeert de intrede van Roompot in het prachtige landschap...

Kenny Friederichs volgt Marcel van Lier op bij Latour* in Huis ter Duin
17 juni 2024Nieuws

Kenny Friederichs volgt Marcel van Lier op bij Latour* in Huis ter Duin

Restaurant Latour* in Grand Hotel Huis ter Duin kondigt de benoeming aan van Kenny Friederichs als de nieuwe chef de cuisine. Friederichs, die in febr...

art’otel werkt voor tweede Londense hotel samen met D*Face
14 juni 2024Nieuws

art’otel werkt voor tweede Londense hotel samen met D*Face

art'otel, het eigentijdse lifestyle hotelmerk van PPHE Hotel Group, heeft zijn tweede Britse hotel art’otel London Hoxton geopend om toe te voeg...

Relais & Châteaux chefs slaan alarm voor biodiversiteit van de zee
6 juni 2024Nieuws

Relais & Châteaux chefs slaan alarm voor biodiversiteit van de zee

Relais & Châteaux, een organisatie van 580 exceptionele restaurants en hotels in 65 verschillende landen, doet een gezamenlijke oproep voor...

Lazzarella's duurzame pizza's blijven maar liefst 90 dagen vers op kamertemperatuur
20 mei 2024Nieuws

Lazzarella's duurzame pizza's blijven maar liefst 90 dagen vers op kamertemperatuur

Stel je voor: een pizza die negentig dagen lang vers blijft buiten de koeling. Wat voor impact zou dit hebben op jouw horecabedrijf? In de bruisende h...

Kaatje bij de Sluis viert vijftigjarig bestaan
17 mei 2024Nieuws

Kaatje bij de Sluis viert vijftigjarig bestaan

Vandaag, precies vijftig jaar geleden op 17 mei 1974, werd Kaatje bij de Sluis geboren in Blokzijl. Fons en Anneke van Groeningen stichtten het restau...

NH Collection’s debuut in Finland zet trotse nalatenschap van gastvrijheid voort
16 mei 2024Nieuws

NH Collection’s debuut in Finland zet trotse nalatenschap van gastvrijheid voort

De nieuwste toevoeging aan de NH Collection portfolio, NH Collection Helsinki Grand Hansa, opende officieel haar deuren op 16 mei 2024. Het hotel vert...

Nieuw lifestylemerk Cardo Hotels kondigt opening aan in Brussel
16 mei 2024Nieuws

Nieuw lifestylemerk Cardo Hotels kondigt opening aan in Brussel

Met een eigentijds interieur, bruisende restaurants en een indoor rooftop pool, introduceert Cardo Brussels een nieuw lifestyleconcept in de Belgische...

“Het succes van de stage is de verantwoordelijkheid van de stagiair”
16 april 2024Nieuws

“Het succes van de stage is de verantwoordelijkheid van de stagiair”

De hotellerie is een internationale business. In de rubriek ‘De Correspondenten’ vertellen Nederlandse hoteliers – werkzaam in het b...

Eenmalige overnachting in legendarisch restaurant El Bulli te boeken op Airbnb
10 april 2024Nieuws

Eenmalige overnachting in legendarisch restaurant El Bulli te boeken op Airbnb

Ferran Adrià, de vader van de moderne westerse gastronomie en een van de meest invloedrijke chef-koks ter wereld, opent de deuren van elBulli18...

Joshua Mullock is de nieuwe wine director bij Sofitel Legend The Grand Amsterdam
2 april 2024Nieuws

Joshua Mullock is de nieuwe wine director bij Sofitel Legend The Grand Amsterdam

Joshua Mullock is de nieuwe wine director bij Sofitel Legend The Grand Amsterdam. Met zijn ervaring in verschillende restaurants in het Verenigd Konin...

Relais & Châteaux verwelkomt 12 nieuwe leden
28 maart 2024Nieuws

Relais & Châteaux verwelkomt 12 nieuwe leden

Relais & Châteaux verwelkomt weer twaalf nieuwe leden in de collectie. De nieuwe leden delen hun visie op gastvrijheid, inzet voor authentic...

Kenny Friederichs benoemd tot junior chef bij Restaurant Latour in Grand Hotel Huis ter Duin
19 maart 2024Nieuws

Kenny Friederichs benoemd tot junior chef bij Restaurant Latour in Grand Hotel Huis ter Duin

Kenny Friederichs is gepromoveerd tot junior chef bij, het met een Michelinster en 16/20 in de Gault Millau bekroonde, Restaurant Latour in Noordwijk...

art’otel opent ‘gastronomische en kunstzinnige oase’ in het hart van Rome
14 maart 2024Nieuws

art’otel opent ‘gastronomische en kunstzinnige oase’ in het hart van Rome

art’otel, het lifestyle hotelmerk van PPHE Hotel Group, kondigt met trots de opening aan van art’otel Rome Piazza Sallustio in het eerste...

Steeds groener, maar niet erg sociaal: de ‘duurzaamheidsparadox’ van fine dining
11 maart 2024Nieuws

Steeds groener, maar niet erg sociaal: de ‘duurzaamheidsparadox’ van fine dining

Een Michelinster levert prestige op, en misschien ook wel een commercieel voordeel. Een paar jaar geleden signaleerde Hospitality Management de trend...

‘Meest exclusieve suites van Nederland’ vanaf 1 maart open
1 maart 2024Nieuws

‘Meest exclusieve suites van Nederland’ vanaf 1 maart open

Château Neercanne, onderdeel van Oostwegel Collection, opent vandaag, vrijdag 1 maart, zeven suites op het sprookjesachtige zeventiende eeuwse l...

Quality Lodgings en Mastercard bieden bijzondere overnachtingen aan kaarthouders
7 februari 2024Nieuws

Quality Lodgings en Mastercard bieden bijzondere overnachtingen aan kaarthouders

Woensdag 7 februari kondigt Quality Lodgings met trots een meerjarige samenwerking aan met Mastercard. Als verzameling van meer dan 110 onafhankelijke...

Daan Halle nieuwe Maître van restaurant Bridges Amsterdam in Sofitel Legend The Grand
23 januari 2024Nieuws

Daan Halle nieuwe Maître van restaurant Bridges Amsterdam in Sofitel Legend The Grand

Sinds 1 januari 2024 heeft Daan Halle de rol van Maître op zich genomen bij restaurant Bridges, gelegen in het Sofitel Legend The Grand Amsterda...

SpaSereen treedt toe tot Thermen Resorts
9 januari 2024Nieuws

SpaSereen treedt toe tot Thermen Resorts

Thermen Resorts brengt wellness dichtbij, voor iedereen. Met resorts op vier locaties is ontspanning nu al goed bereikbaar voor vele thermenliefhebber...

The Duke Suites sluit zich aan bij Romantik Hotels & Restaurants
8 januari 2024Nieuws

The Duke Suites sluit zich aan bij Romantik Hotels & Restaurants

Het gerenommeerde The Duke Suites mag voortaan het label ‘Pearls by Romantik’ dragen. Dit zijn exclusieve hotels binnen de Romantik H...

Relais & Châteaux verwelkomt tien nieuwe leden
21 november 2023Nieuws

Relais & Châteaux verwelkomt tien nieuwe leden

Relais & Châteaux is verheugd tien nieuwe leden in de collectie te verwelkomen en breidt zijn bereik uit met een nieuwe bestemming in Egypte...

Minor Hotels voegt drie hotels in Parijs toe aan portfolio
13 november 2023Nieuws

Minor Hotels voegt drie hotels in Parijs toe aan portfolio

Minor Hotels, een internationale hoteleigenaar, exploitant en investeerder met meer dan 540 hotels in 56 landen in Azië-Pacific, het Midden-Ooste...

Quality Lodgings verwelkomt zeven nieuwe leden
24 oktober 2023Nieuws

Quality Lodgings verwelkomt zeven nieuwe leden

Quality Lodgings verwelkomt maar liefst zeven nieuwe leden in de QL Guide, editie 2024 welke eind november zal worden gepresenteerd. Deze onafhankelij...

“Gasten die via Relais & Châteaux komen houden ons scherp”
27 september 2023Nieuws

“Gasten die via Relais & Châteaux komen houden ons scherp”

Hun horecabedrijf bestond al ruim tien jaar, maar een fine dining restaurant en een hotel hadden Sharon en Lennart van Gastel nog niet. Toch startten...

Relais & Châteaux en Slow Food opnieuw in actie voor Food For Change
26 september 2023Nieuws

Relais & Châteaux en Slow Food opnieuw in actie voor Food For Change

In september en oktober brengen de leden van Relais & Châteaux lokale kazen, wijnen en andere gefermenteerde producten onder de aandacht bij...

Restaurant Roberto’s in Hilton Amsterdam viert dertigste verjaardag
22 september 2023Nieuws

Restaurant Roberto’s in Hilton Amsterdam viert dertigste verjaardag

Het Italiaanse restaurant Roberto’s, gevestigd in Hilton Amsterdam, bestaat dertig jaar. Om dit te vieren, brengt Roberto’s een ode aan de...

Mario Ridder draagt Joelia* in Hilton Rotterdam over per 2024
14 augustus 2023Nieuws

Mario Ridder draagt Joelia* in Hilton Rotterdam over per 2024

Joelia*, gevestigd in het Rotterdamse Hilton, gaat per januari 2024 verder met een nieuwe eigenaar. Recent tekende chef-kok Mario Ridder de overeenkom...

Food & Beverage in beweging: drie managers in gesprek
16 juni 2023Nieuws

Food & Beverage in beweging: drie managers in gesprek

Naomi Bormans, Sander van Zandbergen en Sam Hilkens. Drie jonge en ambitieuze F&B-managers ontmoeten elkaar in het Park Plaza Hotel in Utrecht. De...

Janiek van den Broeck (25) en Bart Leussink (25) ontwikkelen binnen drie maanden The Church
1 juni 2023Nieuws

Janiek van den Broeck (25) en Bart Leussink (25) ontwikkelen binnen drie maanden The Church

Het was misschien niet helemaal de bedoeling dat de eerste onderneming direct zo een groot project zou zijn. Maar vanaf het eerste moment dat Bart Leu...

Oprichter Ruby Hotels, Michael Struck, uitgeroepen tot Hotelier of the Year
25 april 2023Nieuws

Oprichter Ruby Hotels, Michael Struck, uitgeroepen tot Hotelier of the Year

Tijdens het Duitse hotelcongres werd gisteravond de prestigieuze brancheprijs 'Hotelier van het jaar' van de ahgz (Allgemeine Hotellerie und Gastronom...

EHM Group neemt Kasteel De Essenburgh over
15 maart 2023Nieuws

EHM Group neemt Kasteel De Essenburgh over

Met de overname van Kasteel De Essenburgh kondigt EHM Group de tweede aanwinst van dit kwartaal aan. Recentelijk werd de inlijving van een ander...

Ronald Opten nieuwe maître-sommelier van Bougainville in Hotel TwentySeven
14 maart 2023Nieuws

Ronald Opten nieuwe maître-sommelier van Bougainville in Hotel TwentySeven

Ronald Opten wordt de nieuwe Maître-Sommelier van restaurant Bougainville vanaf april 2023. Na een korte periode bij restaurant Olivijn in Haarl...

Inschrijving wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2023 geopend
10 maart 2023Nieuws

Inschrijving wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2023 geopend

De 22ste editie van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs gaat van start. Ben jij hét horecatalent van Nederland op het gebi...