Hotels in de regio Den Haag verspilden in de afgelopen periode 44,5 procent minder voedsel. Dit is het resultaat van hun deelname aan de Food Waste Ci...
Afgelopen week bereikte de prijs van een kubieke meter gas het astronomische bedrag van 1,60 euro. In ‘normale’ tijden kost een kub gas on...
Hotels hebben vanaf vandaag hun bars en restaurants moeten sluiten. Omdat roomservice ook niet meer is toegestaan, is de indruk gewekt dat hotelgasten...
Nu de inkomsten onzeker blijven, is controle van de kosten belangrijker dan ooit. “Naar foodcost wordt echter weinig gekeken", merkt Carl J...
De hotellerie beperkt zich niet tot het vaste land. Verstopt achter het reusachtige Mövenpick Hotel aan het Amsterdamse IJ doemt een gigantisch c...
Voor wie de uitgave Hotel & Design 2018 gemist heeft, is er nu de gelegenheid om deze bruisende special te downloaden. We bezochten Marseille...
Tussen duin en stad tuurt het Crowne Plaza Den Haag - Promenade over Den Haag. De stad ademt internationale betrekkingen. Midden in het hart van de am...
Wat onderscheidt de hotelkeuken van de keuken in het gemiddelde restaurant? Juist, het ontbijt. Hierdoor is de operatie in een hotel uitgebreider, wor...
Een brand ligt altijd op de loer. Kortsluiting of onvoorzichtig gedrag zijn vaak de oorzaak. Als de brandweer weg is, ontdek je pas hoeveel er op je a...
Onno Kokmeijer is de man van de koningskrab en de culinaire tovenaar die koken in een hotel binnen Nederland naar een hoger niveau heeft getild....
De week is weer voorbij, dus tijd voor de weekendselectie. Wij selecteerden weer een paar artikelen om het weekend mee door te komen, of om te ontspan...
“Ik wil af van à la carte”, onthulde Onno Kokmeijer, de chef-kok van Ciel Bleu Restaurant op de 23e verdieping van Hotel Okura Amst...
We gaan het op deze pagina’s over de hotelkeuken hebben. Over het niet nodig hebben van de hotelkeuken om precies te zijn. Er zijn hotels die he...
De nieuwste editie van Hospitality Management is uit! In deze bomvolle uitgave vindt u weer interessante interviews, achtergronden en need-to-know inf...
De keuken van de toekomst. We hebben er allemaal onze voorstellingen van, maar de veranderende wereld dwingt ons tot het maken van aanpassingen. We le...
Voor wie zich dit weekend helemaal klaar wil stomen voor een nieuwe werkweek, is er de gloednieuwe Hospitality Management. Met daarin een exclusief i...
Lekker eten krijgt steeds meer een mobiel karakter: food trucks, pop ups en festivals. Drie bij elkaar gelegen Golden Tulip Hotels volgen deze trend...
Het belang van hygiëne in de hotelkeuken mag niet onderschat worden. Allereerst moet de gezondheid van uw gasten gewaarborgd blijven, maar ook de...
Hotelgasten die van vissen (en van vroeg opstaan) houden, kunnen hun hart ophalen bij het Zwitserse hotel BadruttÂs Palace in St. Moritz. Tot eind au...
Investeren en innoveren in de hotelkeuken. Iedere hotelier weet dat het belangrijk is, maar tegelijkertijd ook ingewikkeld. Wanneer moet je investeren...
Het Hajé Hotel in Heerenveen gaat aan de buitenkant een ingrijpende gedaantewisseling krijgen. Het hotel moet het uiterlijk krijgen van een oud kloos...
Het ontbijt heeft door de jaren heen niet echt het predicaat ‘innovatiecentrum van de hotellerie’ verdiend. Het was een maaltijd die gaste...
Het intensieve gebruik van een hotelkeuken vraagt om gedegen voorwerk en een praktische invulling van de ruimte. De keuken is bovendien een favoriet o...
De wereld verandert constant, ook op het gebied van eten en drinken. Hoe voeding en de productie van voedingsmiddelen wordt ervaren, staat al menig ja...
Waar moet en gaat dat heen met de hotelkeuken en het -restaurant? We vroegen diverse (food)trendwatchers naar hun kijk op de gastronomie binnen de hot...
Per begin april is Rogér Rassin gepromoveerd tot executive chef van het Amstel Hotel. Rassin is sinds mei 2008 werkzaam als chef de cuisine van het m...
De moderne hotelkeuken van vandaag lijkt in haast geen enkel opzicht meer op zijn voorgangers. Apparaten kunnen - dankzij de nieuwste technieken - ste...
Mövenpick Hotel 's Hertogenbosch gaat vanaf maandag 14 december beginnen met de renovatie van de bar en de keuken. De nieuwe gelegenheid wordt een mo...
Volgens sommigen is het einde van convenience mogelijk aanstaande. Bij de termen biologisch, duurzaam, streekgebonden en zelfvoorzienend denkt menigee...
Eten en drinken doet de mens om een viertal redenen. Het lichaam vraagt om voedings- en brandstoffen, eten en drinken past in een bepaald dieet, het i...
Eten en drinken moet bijzonder zijn. Vernieuwend, gewaagd en verrassend. Eten en drinken moet veilig zijn. Vertrouwd, puur en gezond. En boven alles m...
Op de eerste etage van het vijfsterrenhotel The Westin in Rotterdam bevindt zich Restaurant VIS. Executive chef Jos de Groot zwaait inmiddels een klei...
Wie vanaf de Soerenseweg op Apeldoorn aanrijdt, komt na de bossen langs prachtige, statige panden. In de zogeheten Parkwijk wijst het navigatiesysteem...
Messen, ovens, koffiezetapparaten, koelkasten, soeplepels, pannen, fornuizen, vriezers ... De benodigdheden of 'ingrediënten' zijn geen g...
De meest hygiënische hotelkeuken bevindt zich in Holiday Inn Leiden. Dit is opnieuw de uitslag van de beoordeling van de keukenhygiëne in hotels, ui...
De hotelkok promoveert steeds meer van 'maaltijdenschuiver' naar ondernemer. Andere eisen die vanuit het hotelrestaurant steeds luider klinken...
Met de bedoeling om nog verder in Europa uit te breiden, werd in 1971 in Amsterdam het eerste Okura-hotel buiten de Japanse landsgrenzen geopend. Ruim...
Hotel Okura in Amsterdam is de grootste f&b-organisatie in de Nederlandse hotellerie; verspreid over zes keukens werken er 80 koks. Vier restauran...
Een kernactiviteit is het niet, maar toch moet de rol van de bar in een hotel niet onderschat worden. Het extern ‘vermarkten’ van die bar...