Je hebt gezocht op: hotelontbijt

Column Sander Allegro: Doe het zelf
23 september 2022Nieuws

Column Sander Allegro: Doe het zelf

Het kwam in de jaren ‘70 overwaaien vanuit de Verenigde Staten; het ontbijtbuffet. De Europese hoteliers spraken er schande van: je gasten zelf...

Leeuwarden krijgt er 74 slaapkamers bij in pand met 150 jaar historie
9 september 2022Nieuws

Leeuwarden krijgt er 74 slaapkamers bij in pand met 150 jaar historie

Anderhalf jaar is er gesloopt en gebouwd in het monumentale voormalige PTT-hoofdkantoor in het centrum van Leeuwarden. Voordat half september de eerst...

7 jaar geleden in Hospitality Management: Het hotelontbijt
19 november 2021Nieuws

7 jaar geleden in Hospitality Management: Het hotelontbijt

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redact...

Wat zoekt de gast in het hotelontbijt?
23 oktober 2019Nieuws

Wat zoekt de gast in het hotelontbijt?

Het hotelontbijt is in beweging. En hoe. Waar voorheen hotels bijna zonder uitzondering kozen voor het traditionele buffet, zijn veel hoteleigenaren t...

''In een familiehotel doe je alles zelf"
1 mei 2018Nieuws

''In een familiehotel doe je alles zelf"

Wat onderscheidt de hotelkeuken van de keuken in het gemiddelde restaurant? Juist, het ontbijt. Hierdoor is de operatie in een hotel uitgebreider, wor...

Foto's: Zo ziet het tijdelijke hotel in de Bijlmerbajes er uit
15 september 2017Nieuws

Foto's: Zo ziet het tijdelijke hotel in de Bijlmerbajes er uit

Volgende week vrijdag 22 september is de officiële opening van een tijdelijk hotel in de voormalige Bijlmerbajes dat wordt gerund door asielzoeke...

The Movement Hotel Bijlmerbajes wordt gerund door asielzoekers
4 juli 2017Nieuws

The Movement Hotel Bijlmerbajes wordt gerund door asielzoekers

Een deel van de voormalige en beruchte Bijlmerbajes wordt een tijdelijk hotel dat wordt gerund door asielzoekers. Hier kunnen zij werkervaring opdoen,...

Golden Tulip Hotels onderzocht verschil in hotelwensen tussen generaties
1 mei 2017Nieuws

Golden Tulip Hotels onderzocht verschil in hotelwensen tussen generaties

Golden Tulip Hotels maakt dit jaar een ingrijpende internationale rebranding en herpositionering door. Moederorganisatie Louvre Hotels Group werkt mom...

Worden ontbijtcafés uw nieuwe concurrent?
7 maart 2017Nieuws

Worden ontbijtcafés uw nieuwe concurrent?

Het is een vertrouwd beeld in veel hotels; tussen zeven uur en tien uur ’s ochtends staan de gasten in rijen langs het ontbijtbuffet om een broo...

Een F&B-onderneming waar je van kunt leren
26 mei 2016Nieuws

Een F&B-onderneming waar je van kunt leren

Eindhoven is groot geworden door en met Philips. Op de High Tech Campus studeren en werken 10.000 mensen en op het oude terrein van Philips wordt op e...

Verras uw gast met het hotelontbijt!
16 november 2015Nieuws

Verras uw gast met het hotelontbijt!

Het hotelontbijt. Er wordt door gasten veel over geschreven in de reviews die we terugvinden op boekingssites. Wat vooral opvalt, is dat een goed ontb...

Aziatisch hotelontbijt is een must
2 juli 2015Nieuws

Aziatisch hotelontbijt is een must

Met ingang van 1 juli 2015 wordt in alle etablissementen van de de Duitse hotel- en hostelketen A&O Hotels and Hostels een Azië-ontbijt aangeboden. D...

Hotelrestaurants hebben een imagoprobleem
18 september 2014Nieuws

Hotelrestaurants hebben een imagoprobleem

Als ik vlakbij de haven van Huizen naar hotelrestaurant Club Newport 1852 rijd, zie ik eerst een bordje met ‘Club Newport 1852’ en even la...

Loyaliteitsprogramma van ebookers.nl
20 augustus 2014Nieuws

Loyaliteitsprogramma van ebookers.nl

ebookers.nl, één van Europa's grootste online reisbureaus, introduceert Bonus+. Het allereerste online loyaliteitsprogramma in Nederland waarmee k...

“Ik boek 1000 overnachtingen per maand”
18 juni 2014Nieuws

“Ik boek 1000 overnachtingen per maand”

Als hotelier wilt u weten wie, waarom, wanneer en waar boekt. U heeft vast meer vragen dan dat, maar in dit interview vragen we Mariska Scheijbeler he...

Het hotelontbijt: winst op kleine borden
18 januari 2014Nieuws

Het hotelontbijt: winst op kleine borden

Een verse cappuccino en een croissantje met jam. Of kiest de hotelgast voor de bakker op de hoek? De concurrentie wat betreft het hotelontbijt wordt s...

'I need Wi-Fi, shuttle service and a fridge'
28 juni 2013Nieuws

'I need Wi-Fi, shuttle service and a fridge'

Hotels in de VS kunnen maar beter gratis Wi-Fi aanbieden. Ook dienen ze een shuttledienst te hebben. De hotelgast wil verder graag een keukentje of ko...

HotelSpecials onthult Beste hotel
12 februari 2013Nieuws

HotelSpecials onthult Beste hotel

Hilton The Hague is door HotelSpecials.nl uitgeroepen tot Beste hotel van Nederland 2012. Het Haagse hotel kreeg in de klantenbeoordeling een 9,0. En...

Park Plaza Vondelpark; "Eerst ruiken, proeven en voelen"
22 december 2012Nieuws

Park Plaza Vondelpark; "Eerst ruiken, proeven en voelen"

Stel dat dit het script van een Hollywoodfilm zou zijn, dan had de titel kunnen luiden: The man who never left his hotel. Niet 'creepy' genoeg...

Speel in op wensen Aziatische hotelgast
6 december 2012Nieuws

Speel in op wensen Aziatische hotelgast

Tijdens de AF&BM Breakfastclub spraken culinair journalist Mara Grimm en fooddesigner Mariëlle Bordewijk over respectievelijk ontbijttrends in de hor...

Gezond, lokaal en kostenefficiënt: Breakfast is back!
12 april 2012Nieuws

Gezond, lokaal en kostenefficiënt: Breakfast is back!

Het ontbijt heeft door de jaren heen niet echt het predicaat ‘innovatiecentrum van de hotellerie’ verdiend. Het was een maaltijd die gaste...

Alles over het hotelontbijt weten?
4 oktober 2011Nieuws

Alles over het hotelontbijt weten?

U hoort het op dinsdag 11 oktober aanstaande! Van 07.30 tot 10.30 uur houdt de AF&BM samen met haar Founding Partners bij het Postillion Hotel Utrecht...

Anneke Ammerlaan spreker Breakfastclub
24 augustus 2011Nieuws

Anneke Ammerlaan spreker Breakfastclub

De Association of Food & Beverage Management (AF&BM) organiseert op dinsdag 11 oktober een Breakfastclub over trends bij het hotelontbijt. Voor deze...

Vincent van Dijk panellid bij Breakfastclub
17 augustus 2011Nieuws

Vincent van Dijk panellid bij Breakfastclub

Tijdens de AF&BM Breakfastclub op 11 oktober zal hotelwatcher Vincent van Dijk een bijdrage leveren als panellid. Van Dijk sliep een jaar lang iedere...

AF&BM steunt Kimberly Thorne tijdens WK
2 augustus 2011Nieuws

AF&BM steunt Kimberly Thorne tijdens WK

De Association of Food & Beverage Management ("AF&BM":http://www.afbm.nl) heeft onderwijs hoog in het vaandel staan. Om deze reden is de AF&BM een van...

Driekwart van de hotelgasten ontbijt in hotel
14 juli 2011Nieuws

Driekwart van de hotelgasten ontbijt in hotel

Hotelgasten hechten nog steeds veel waarde aan het hotelontbijt blijkt uit onderzoek van Hotels.com. De boekingssite vroeg 2.500 reizigers uit 19 land...

Wat je proeft is wat je ziet
29 juni 2011Nieuws

Wat je proeft is wat je ziet

De plaatsnaam Aduard; het klinkt meer als een voornaam, en eigenlijk past dat prima bij Geerhard Slenema, een 'grumpy old man' (BBC) met een g...

F&B: Hotelrestaurant: Brasseriedenken loont
20 april 2011Nieuws

F&B: Hotelrestaurant: Brasseriedenken loont

Eten en drinken volgens het aloude brasserieconcept is helemaal terug, ook in de hotellerie. Wat maakt deze F&B-vorm zo aantrekkelijk voor gasten?...

Tienmaal inspiratie voor het ontbijt
20 april 2011Nieuws

Tienmaal inspiratie voor het ontbijt

Het hotelontbijt saai? Niet bij deze gelegenheden in Amerika. Hospitality Management ging op zoek en vond concepten en gerechten waar iedere gast, F&a...

Een hotelontbijt dat niet slijt
20 april 2011Nieuws

Een hotelontbijt dat niet slijt

Behalve een gastvrije ontvangst en een goede nachtrust verlangt de hotelgast een goed ontbijt. Hoe zit het eigenlijk met de ontbijtcultuur in Nederlan...

Ontbijt en lunch als visitekaartje
13 april 2010Nieuws

Ontbijt en lunch als visitekaartje

De meeste Nederlanders ontbijten met een kopje thee en een bruine boterham met zoet beleg, of met een plakje kaas; dat blijkt uit een onderzoek (TNS N...

Landgoed Duin & Kruidberg beste hotel
7 april 2010Nieuws

Landgoed Duin & Kruidberg beste hotel

Het hotel Landgoed Duin & Kruidberg is door boekers van de website HotelSpecials.nl uitgeroepen tot het beste hotel van Nederland. Met een gemiddeld c...

De Ruijter presenteert eerste trendboek hotelontbijt
21 januari 2010Nieuws

De Ruijter presenteert eerste trendboek hotelontbijt

Broodversierder De Ruijter helpt F&B Managers binnen de hotellerie met nieuwe inspiratie voor het ontbijt. Ter gelegenheid van het 150-jarig jubileum...

Villa Ruimzicht: Totaalconcept van en voor iedereen
22 oktober 2009Nieuws

Villa Ruimzicht: Totaalconcept van en voor iedereen

Het miezert op weg naar de Achterhoek. Eenmaal aangekomen op de parkeerplaats doet het grijze weer niets af aan de grandeur en overweldigende eerste a...

Chefs over convenience in het restaurant
22 april 2009Nieuws

Chefs over convenience in het restaurant

Je hebt gevers en nemers. Hotel-restaurantchefs zijn duidelijk gevers. Op de eerste plaats geven ze de hotelgast een goede maaltijd, maar sommige chef...

De lange nasmaak van een goed ontbijt
11 april 2009Nieuws

De lange nasmaak van een goed ontbijt

De meeste hoteliers proberen met een breed gesorteerd, regionaal gefoerageerd en ook nog eens een gezond aanbod in te spelen op de voortdurend verande...

Een goed begin van de dag
14 september 2006Nieuws

Een goed begin van de dag

Hotels van groot tot klein doen hun best om iets speciaals van het ontbijt te maken. Niet onverstandig, want het ontbijt kleurt voor een belangrijk de...

Ontbijt: goed begonnen, veel gasten gewonnen
2 september 2005Nieuws

Ontbijt: goed begonnen, veel gasten gewonnen

Producten uit de regio, zelfgebakken pannenkoeken, een soepje met tofu; hotels van groot tot klein doen hun best iets speciaals van het ontbijt te mak...