Je hebt gezocht op: hotelschool

“Sommige vaste gasten hebben mij als baby op schoot gehad”
Per 4 april mogen Fleur Bergmans (28) en haar partner Koen Zandhuis (32) zich officieel eigenaar noemen van Hotel Wesseling, het oudste familiehotel v...

Wim van der Steen is de nieuwe general manager van The Den
Odyssey Hotel Group en The Den, 's-Hertogenbosch, a Tribute Portfolio Hotel, zijn verheugd om de benoeming van Wim van der Steen als nieuwe general man...

Annuleringen voorspellen met AI
Zoals begrijpelijk is, is er sinds de lancering van ChatGPT en andere Large Language Models een stortvloed aan studies geweest waarin mogelijke toepas...

“Het idee dat de hotellerie per definitie conservatief is, is achterhaald”
“De hotellerie is conservatief.” “High tech verdringt high touch in het hotel.” “Corona zal de zakelijke hotelmarkt blij...

"Horeca belangrijker dan de agrarische sector"
Op de bijeenkomst donderdagmiddag van Las Hotellas en EHMA in het Grand Hotel Amrâth Kurhaus vond een panelgesprek plaats onder leiding van Jos...
“Als het verkeerd gaat, is deze zaak in je eentje bijna niet meer recht te trekken”
De een, Rick Polman (51), is al zo’n 25 jaar directeur van Van der Valk Hotel Eindhoven. De ander, Britt Polman (28), werd letterlijk in het hot...

Groen HR-beleid als drijvende kracht achter werkplezier en prestaties
In een tijdperk waarin duurzaamheid niet langer een keuze is, maar een zakelijke noodzaak, gebruiken organisaties steeds vaker Groen Human Resource Ma...
Stefan Melcherts is de nieuwe general manager van Sofitel Legend The Grand Amsterdam
Sinds 1 februari 2025 is Stefan Melcherts de nieuwe General Manager van Sofitel Legend The Grand Amsterdam. Hij volgt Emmy Stoel op, die in 2024 The G...
De waarde van hotelvastgoed
Binnen commercieel vastgoed, neemt hotelvastgoed een speciale plek in. Waar het gros van commercieel vastgoed met een vast leasebedrag werkt, is dit v...

Non-financial reporting: Hotelscholen The Hague & Maastricht helpen u door de bomen het bos te zien
Veel hotelondernemers zien op tegen de toenemende regeldruk rond duurzaamheidsrapportages. Maar wat als deze 'administratieve last' juist een kans bie...

Institutionele logica en duurzaamheidsrapportages
We weten allemaal dat duurzaamheidsrapportage een snel veranderend veld is met steeds meer regelgeving, zoals de Corporate Sustainability Reporting Di...

Joost van der Minne verruilt Hotel Nassau Breda voor Hotel Kasteel Gemert Eindhoven
Joost van der Minne (40) is benoemd tot general manager van Hotel Kasteel Gemert Eindhoven Curio Collection by Hilton. Het toekoms...
Yaron Jansen wint F&B Professional of the Year Award 2025
Op het jaargala van de AF&BM (hét netwerk voor F&B-professionals) werd op zaterdag 11 januari de winnaar van de F&B Professional of...
ABN Amro voorspelt: aantal horecafaillissementen piekt in 2025
Waar de Nederlandse horeca goed leek te herstellen na de pandemie, stapelen de problemen zich opnieuw op. ABN Amro voorspelt dat het aantal faillissem...

Jos Vranken nieuwe collegevoorzitter Hotelschool The Hague
Jos Vranken treedt aan als de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van Hotelschool The Hague. Hij begint op 1 april 2025 aan zijn nieuwe func...
"Ik kon makkelijker een hotel kopen dan een huis"
Zestien jaar zwaaiden Edwin van der Meijde en Karen Hamerlynck de scepter bij het door hen opgerichte Suite Hotel Pincoffs in Rotterdam. Sinds 1 juli...

13 procent minder zakenreizigers naar Amsterdam - maar ze blijven 16 procent langer
In 2020 voorspelde Bill Gates dat het aantal zakenreizen na de covidpandemie met 50 procent zou afnemen. We hadden immers allemaal geleerd dat we veel...

“Gasten kunnen ’s nachts terecht bij een hologramreceptie”
De naambordjes van de vorige huurders hangen nog naast de deur en bouwvakkers lopen in en uit, maar het einde komt in zicht voor het nieuwe boutiqueho...

“Wij zijn het hart van het héle hotel, maar we moeten wel kunnen uitleggen waarom”
Nieuwe systemen en technologieën hebben in de afgelopen tijd een grote rol ingenomen binnen de hotellerie en er zijn maar weinig rollen zo ingrij...

Onthulling meest uitzonderlijke hospitality-iconen: 95 HICONS voor 95 jaar Hotelschool The Hague
Wie of wat is jouw meest uitzonderlijke hospitality-icoon? Deze vraag werd gesteld door Hotelschool The Hague ter gelegenheid van haar 95-jarig jubile...

“Als de eigenaar verweven is met de zaak, zien wij dat als een hoog afbreukrisico”
Als Romeinse veldheren veroverden Ilfa en Selmar de Roo de afgelopen jaren met hun Horecalegioen het ene na het andere horecabedrijf in Nijmegen en om...

Sander Allegro: Business as (un)usual
‘Business travel komt nooit meer terug op het niveau van voor de COVID-pandemie’ dat was de verwachting van velen, inclusief mijzelf. Somm...

Negende editie HotelSummit drukker bezocht dan ooit
HotelSummit kende op 4 november 2024 in Postillion Hotel Utrecht Bunnik een zeer geslaagde negende editie. Hét jaarcongres voor hotelmanagement...

Anders denken, anders doen
Duurzaamheid is al jaren een ‘hippe’ term in de samenleving en de gastvrijheidssector vormt hierop geen uitzondering. Veel bedrijven richt...

HotelSummit 2024 nadert: mis de inspirerende Business Insights niet
Over twee weken is het zo ver: op maandag 4 november vindt HotelSummit plaats in Postillion Hotel Utrecht Bunnik. Hét jaarcongres voor hotelman...

"Ik ben 40 keer ontslagen en ik heb 40 keer ontslag genomen"
Emotionele betrokkenheid, bereidheid om problemen altijd zelf op te lossen en moeilijk afstand kunnen nemen: de factoren die een familiebedrijf zo ste...

Hotelschool The Hague: "13% minder zakenreizigers naar Amsterdam, maar ze blijven 16% langer"
Hotelschool The Hague presenteert de bevindingen uit haar eerste Yearly Outlook-rapport, waarin blijkt dat internationale zakenreizen in 2024 volledig...

Grensregio’s krijgen hardste klappen door btw-verhoging
Maandag 9 september kwamen in Hotel Babylon onderzoekers, hoteliers, politiek en stakeholders op initiatief van Koninklijke Horeca Nederland bijeen om...

“Voor iedere brand is er een groot, dik boek met alle regels”
Amy Bouman (28) liep tijdens haar studie aan de Hotel Management School Maastricht stage in een Londens hotel. Hoewel zij het daar enorm naar haar zin...

Technologie transformeert de hotelbeleving
Digitale transformatie is niet meer weg te denken uit de hotellerie, de sector die traditioneel draait om menselijke interactie en gepersonaliseerde e...

Danielle Kloeg: “Toeristen komen geen zak geld door de brievenbus drukken”
Danielle Kloeg heeft meer dan dertig jaar ervaring in de reisbranche en als luxury travel agent laat zij haar klanten over de hele wereld bijzondere p...

Sociale media en de hotellerie: de sleutelrol van beeldgebruik
De opkomst van sociale mediaplatforms heeft de manier waarop we communiceren veranderd. Gelet op het succes van visuele platforms zoals Instagram en h...

3 genomineerden bekend voor eerste editie Jan Vlasman Award
Afgelopen vrijdag stond Hotel Management School Maastricht in het teken van de jurydag van de eerste editie van de Jan Vlasman Award. Jan Vlasman liet...

“Ik wil niet het hotel van mijn ouders overnemen”
Liefde voor de hotellerie is bij Fleur Hüsken (25), als dochter van ondernemersechtpaar Rik Hüsken en Nicole Elbers van Hotel Kapellerput, v...
“Een ideëel doel en commerciële prijzen, dat schuurt soms”
Al 95 jaar biedt Stayokay een betaalbaar verblijf aan voornamelijk jongeren. Nadat het aantal hostels in de vorige eeuw flink is teruggelopen, werkt d...

Greenwashing en greenhushing in de gastvrijheidssector
Greenwashing is overal, tot in de kleinste details van ons dagelijks leven. Voortdurend worden we geconfronteerd met misleidende milieuclaims en dubbe...

Dit leest u in de nieuwe Hospitality Management: Gunay Uslu, Taylor Swift en Marijke Schreiner
De gloednieuwe, april-editie van Hospitality Management valt deze periode weer bij iedere hotelier van Nederland op de deurmat. Met deze keer op de co...

“Het succes van de stage is de verantwoordelijkheid van de stagiair”
De hotellerie is een internationale business. In de rubriek ‘De Correspondenten’ vertellen Nederlandse hoteliers – werkzaam in het b...

“Het gaat een stap verder dan wat ik eerder heb meegemaakt in hotels”
Anne-Sophie van der Pligt (23) is sinds vorig jaar als sales & MICE executive werkzaam bij het vijfsterren superior hotel Botanic Sanctuary Antwer...

Een reality-check voor hotelrobotisering: zoek eens op ‘fail’
De hotelsector zoekt naar oplossingen voor personeelstekort. Automatisering en robotisering worden vaak genoemd. De redenering is dat robots gebruikt...