Je hebt gezocht op: kok

“Het is goedkoper dan twee of drie hotelkamers, daarmee onderscheiden we ons echt”
15 november 2024Nieuws

“Het is goedkoper dan twee of drie hotelkamers, daarmee onderscheiden we ons echt”

Dat Tom Hafkamp (33) in de hotellerie terecht zou komen, was op jongere leeftijd geen uitgemaakte zaak. Zijn ouders runden namelijk een stripboekenwin...

Hotel Hoog Holten overgenomen door Van der Valk-telg: “Er komt echt geen toekan op het dak”
14 november 2024Nieuws

Hotel Hoog Holten overgenomen door Van der Valk-telg: “Er komt echt geen toekan op het dak”

Hotel Hoog Holten komt na dertig jaar in andere handen. Eigenaren Remco Vermeulen en Hanneke van Kouwen hebben het hotel namelijk verkocht aan Dominiq...

“Als de eigenaar verweven is met de zaak, zien wij dat als een hoog afbreukrisico”
8 november 2024Nieuws

“Als de eigenaar verweven is met de zaak, zien wij dat als een hoog afbreukrisico”

Als Romeinse veldheren veroverden Ilfa en Selmar de Roo de afgelopen jaren met hun Horecalegioen het ene na het andere horecabedrijf in Nijmegen en om...

Senses Restaurant in Albus Hotel voltooit renovatie
24 oktober 2024Nieuws

Senses Restaurant in Albus Hotel voltooit renovatie

De familie Van der Meer, eigenaar van Senses Restaurant & Albus Hotel in Amsterdam, is zeer blij met het eindresultaat van de volledig gerenoveerd...

“We zagen gasten met een enorme pizza naar boven gaan”
11 oktober 2024Nieuws

“We zagen gasten met een enorme pizza naar boven gaan”

De hotellerie is een internationale business. In de rubriek ‘De Correspondenten’ vertellen vijf Nederlandse hoteliers – werkzaam in...

Quality Lodgings voegt negen hotels toe aan collectie
9 oktober 2024Nieuws

Quality Lodgings voegt negen hotels toe aan collectie

In aanloop naar de lancering van de QL Guide 2025/2026 heeft Quality Lodgings een selectie van 'New Discoveries' bekendgemaakt. Onder de negen nieuwe...

Le Pristine van Sergio Herman is geopend in Grand Hyatt Singapore
9 oktober 2024Nieuws

Le Pristine van Sergio Herman is geopend in Grand Hyatt Singapore

Grand Hyatt Singapore en chef-kok Sergio Herman zijn verheugd met de opening van Le Pristine op 8 oktober 2024. In de ruimte verweeft chef-kok Herman...

Ciel Bleu behoudt Michelinsterren en blijft schitteren aan de culinaire top
7 oktober 2024Nieuws

Ciel Bleu behoudt Michelinsterren en blijft schitteren aan de culinaire top

Ciel Bleu Restaurant, gelegen op de 23e verdieping van Hotel Okura Amsterdam, mag zich ook komend jaar weer tot de absolute top van de Nederlandse gas...

Sander Allegro: Topsport
23 september 2024Nieuws

Sander Allegro: Topsport

“Het Franse eten is heel goed, maar dan moet het er wel zijn" aldus André Cats, directeur topsport bij NOC*NSF, de sportkoepel die met tr...

50 beste hotels van de wereld onthuld
19 september 2024Nieuws

50 beste hotels van de wereld onthuld

'The World’s 50 Best Hotels Academy' heeft de top vijftig beste hotels van 2024 bekend gemaakt. In de spotlight staat Azië, met maar liefst...

Relais & Châteaux verwelkomt twee nieuwe leden
18 september 2024Nieuws

Relais & Châteaux verwelkomt twee nieuwe leden

Relais & Châteaux verwelkomt weer twee nieuwe leden in de collectie. Het gaat om een accommodatie in Noord-Italië en de allereerste Rel...

Johan Kragtwijk wordt per 1 oktober Maître Sommelier bij De Nederlanden*
12 september 2024Nieuws

Johan Kragtwijk wordt per 1 oktober Maître Sommelier bij De Nederlanden*

Wilco & Caroline Berends zijn zeer verheugd Johan Kragtwijk in hun team te mogen verwelkomen. Hij start in zijn functie als Maître Sommelier...

“Deze generatie kan heel goed voor zichzelf zorgen”
3 september 2024Nieuws

“Deze generatie kan heel goed voor zichzelf zorgen”

De inrichting van een hotel-restaurant kan nog zo mooi zijn en de gerechten nog zo smaakvol, maar de gastbeleving valt of staat uiteindelijk met de be...

Leonardo Hotel Breda City Center opent nieuw restaurantconcept na renovatie
2 september 2024Nieuws

Leonardo Hotel Breda City Center opent nieuw restaurantconcept na renovatie

Na een succesvolle en grootschalige renovatie presenteert Leonardo Hotels met trots het vernieuwde Leonardo Hotel Breda City Center. Het hotel, gelege...

“Ik ben geen voorstander van een loyaliteitsprogramma”
27 augustus 2024Nieuws

“Ik ben geen voorstander van een loyaliteitsprogramma”

De hotellerie is een internationale business. In de rubriek ‘De Correspondenten’ vertellen vijf Nederlandse hoteliers – werkzaam in...

Sterrenchef Guido Braeken verlaat Château Wittem voor Van Oys Maastricht Retreat
16 augustus 2024Nieuws

Sterrenchef Guido Braeken verlaat Château Wittem voor Van Oys Maastricht Retreat

Per 1 januari 2025 gaat tweesterrenchef Guido Braeken aan de slag in het fine dining restaurant crEATe van Van Oys Maastricht Retreat. Hij zal gaan sa...

75 procent van de hotelomzet uit F&B: “Ik zou niet zonder ons restaurant kunnen”
9 augustus 2024Nieuws

75 procent van de hotelomzet uit F&B: “Ik zou niet zonder ons restaurant kunnen”

F&B en het restaurant kunnen verschillende rollen innemen binnen de hoteloperatie. Brouwhotel Parkzicht in Veendam en Golden Tulip Keyser Breda zi...

Soenil Bahadoer helpt Voltaire* in Parc Broekhuizen uit de brand na vertrek chef-kok
24 juli 2024Nieuws

Soenil Bahadoer helpt Voltaire* in Parc Broekhuizen uit de brand na vertrek chef-kok

Chef-kok Arturo Dalhuisen heeft restaurant Voltaire* in Culinair Landgoed Parc Broekhuizen enkele weken geleden verlaten. Zijn werk is vanaf dat momen...

Roy Heine krijgt Klasbak Award van Tour Culinair
1 juli 2024Nieuws

Roy Heine krijgt Klasbak Award van Tour Culinair

Tijdens het slotdiner van de editie 2024 van Tour Culinair, het sportieve netwerkplatform voor beslissers in de gastvrijheidsbranche, werd de prestigi...

Roompot opent luxueus adults-only retreat met speciaal ontwikkelde app
26 juni 2024Nieuws

Roompot opent luxueus adults-only retreat met speciaal ontwikkelde app

Hartje Veluwe, midden in het groen, ligt het nieuwe exclusieve Roompot mini-resort Marber Veluwe te midden van ongerepte natuur. Een unieke plek die d...

“Bier kent veel meer smaakdiversiteit dan wijn”
25 juni 2024Nieuws

“Bier kent veel meer smaakdiversiteit dan wijn”

Wijn en spijs zijn van oudsher een bekende combinatie, maar de afgelopen jaren maakt bier zijn opmars als begeleider van maaltijden. Biersommeliers Iv...

F&B Professional of the Year Mark Visschedijk maakte F&B weer winstgevend
21 juni 2024Nieuws

F&B Professional of the Year Mark Visschedijk maakte F&B weer winstgevend

Netwerkvereniging Association of Food & Beverage Management (AF&BM) organiseert jaarlijks de verkiezing voor F&B Professional of the Year...

Mona Keijzer ontvangt eerste ‘haringvaasje’ bij Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade
21 juni 2024Nieuws

Mona Keijzer ontvangt eerste ‘haringvaasje’ bij Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade

Leonardo Royal Hotel Den Haag Promenade heeft op de langste dag van het jaar geproost op de Hollandse Nieuwe en de uitreiking van het allereerste &lsq...

Voormalig tweesterrenchef Pascal Jalhay wordt culinair directeur Van Oys Maastricht Retreat
18 juni 2024Nieuws

Voormalig tweesterrenchef Pascal Jalhay wordt culinair directeur Van Oys Maastricht Retreat

Om in aanmerking te kunnen komen voor de hotelclassificatie vijfsterren Superior, en het lidmaatschap van Leading Hotels of the World, heeft Van Oys M...

Relais & Châteaux chefs slaan alarm voor biodiversiteit van de zee
6 juni 2024Nieuws

Relais & Châteaux chefs slaan alarm voor biodiversiteit van de zee

Relais & Châteaux, een organisatie van 580 exceptionele restaurants en hotels in 65 verschillende landen, doet een gezamenlijke oproep voor...

Nieuwe chef voor Restaurant Locals in Hotel Haarhuis
4 juni 2024Nieuws

Nieuwe chef voor Restaurant Locals in Hotel Haarhuis

Sinds deze maand schittert Rafael Surie als de nieuwe chef-kok van Locals in Arnhem. Hij brengt een wereld aan ervaring mee: hij werkte onder andere b...

De L’Europe Amsterdam lanceert nieuwe vleugel ’t Huys
3 juni 2024Nieuws

De L’Europe Amsterdam lanceert nieuwe vleugel ’t Huys

In samenwerking met creative studio D/DOCK, brengt De L’Europe een ode aan diverse toonaangevende namen uit de creatieve wereld van Amsterdam. N...

“Horecaondernemers houden elkaar voor de gek”
31 mei 2024Nieuws

“Horecaondernemers houden elkaar voor de gek”

Tot voor kort genoot Caroline Berends vooral bekendheid als de vrouw van sterrenkok Wilco Berends van De Nederlanden in Vreeland. Maar sinds Gault&...

Accor breidt merk Tribe uit in Europa met nieuwe openingen
28 mei 2024Nieuws

Accor breidt merk Tribe uit in Europa met nieuwe openingen

Accor breidt Tribe verder uit in Europa met de opening van Tribe Riga City Centre, het eerste hotel onder dit designmerk in Letland en de Baltische st...

“Ik zie hier wel gebeuren dat je de inchecktijd wilt verkorten en het tegenovergestelde bereikt”
24 mei 2024Nieuws

“Ik zie hier wel gebeuren dat je de inchecktijd wilt verkorten en het tegenovergestelde bereikt”

De hotellerie is een internationale business. In de rubriek ‘De Correspondenten’ vertellen vijf Nederlandse hoteliers – werkzaam in...

Mehrsa Ghadiri: Kaviaar bump
17 mei 2024Nieuws

Mehrsa Ghadiri: Kaviaar bump

Kaviaar was vroeger heel bijzonder. Het was ooit een symbool van rijkdom en exclusiviteit, maar verliest langzaam deze status. Nu is het slechts het s...

Kaatje bij de Sluis viert vijftigjarig bestaan
17 mei 2024Nieuws

Kaatje bij de Sluis viert vijftigjarig bestaan

Vandaag, precies vijftig jaar geleden op 17 mei 1974, werd Kaatje bij de Sluis geboren in Blokzijl. Fons en Anneke van Groeningen stichtten het restau...

Vakantievoorkeuren verschuiven: prijs weegt voor Nederlanders zwaarder dan bestemming
14 mei 2024Nieuws

Vakantievoorkeuren verschuiven: prijs weegt voor Nederlanders zwaarder dan bestemming

Nederlanders laten zich bij de keuze voor een vakantiebestemming steeds minder drijven door exotische wensenlijstjes of Instagram-waardige spots, maar...

Lof Restaurant, van Pillows Grand Boutique Hotel Reylof, verwelkomt nieuwe chef de cuisine
29 april 2024Nieuws

Lof Restaurant, van Pillows Grand Boutique Hotel Reylof, verwelkomt nieuwe chef de cuisine

Lof, het fine-dining restaurant in Pillows Grand Boutique Hotel Reylof, verwelkomt Paul de Groote als chef de cuisine. Met de komst van de Zeeuwse che...

Column Mehrsa Ghadiri: Confronterend dineren
19 april 2024Nieuws

Column Mehrsa Ghadiri: Confronterend dineren

In het culinaire landschap tekent zich een trend af die de grenzen van traditioneel dineren verlegt, ook wel ‘confronterend dineren’, nose...

Vacature van de Week: restaurantmanager bij Grand Hotel Opduin, inclusief huisvesting
17 april 2024Nieuws

Vacature van de Week: restaurantmanager bij Grand Hotel Opduin, inclusief huisvesting

Ben jij een gepassioneerde horeca-professional die klaar is voor een uitdagende leiderschapsrol? Wil je deel uitmaken van een dynamisch team en bijdra...

“Het succes van de stage is de verantwoordelijkheid van de stagiair”
16 april 2024Nieuws

“Het succes van de stage is de verantwoordelijkheid van de stagiair”

De hotellerie is een internationale business. In de rubriek ‘De Correspondenten’ vertellen Nederlandse hoteliers – werkzaam in het b...

Eenmalige overnachting in legendarisch restaurant El Bulli te boeken op Airbnb
10 april 2024Nieuws

Eenmalige overnachting in legendarisch restaurant El Bulli te boeken op Airbnb

Ferran Adrià, de vader van de moderne westerse gastronomie en een van de meest invloedrijke chef-koks ter wereld, opent de deuren van elBulli18...

Een reality-check voor hotelrobotisering: zoek eens op ‘fail’
5 april 2024Nieuws

Een reality-check voor hotelrobotisering: zoek eens op ‘fail’

De hotelsector zoekt naar oplossingen voor personeelstekort. Automatisering en robotisering worden vaak genoemd. De redenering is dat robots gebruikt...

Relais & Châteaux verwelkomt 12 nieuwe leden
28 maart 2024Nieuws

Relais & Châteaux verwelkomt 12 nieuwe leden

Relais & Châteaux verwelkomt weer twaalf nieuwe leden in de collectie. De nieuwe leden delen hun visie op gastvrijheid, inzet voor authentic...