Je hebt gezocht op: lockdown
De waarde van hotelvastgoed
Binnen commercieel vastgoed, neemt hotelvastgoed een speciale plek in. Waar het gros van commercieel vastgoed met een vast leasebedrag werkt, is dit v...

13 procent minder zakenreizigers naar Amsterdam - maar ze blijven 16 procent langer
In 2020 voorspelde Bill Gates dat het aantal zakenreizen na de covidpandemie met 50 procent zou afnemen. We hadden immers allemaal geleerd dat we veel...

“Housekeeping is té belangrijk om erbij te doen voor een hotel”
Voordat Samir Haidari schoonmaakbedrijf Asenso startte, maakte hij in het weekend hotelkamers schoon. Zo leerde hij dat er geen haartje in de badkamer...

NBTC-directeur Jos Vranken: “De toeristische sector is zijn onschuld verloren”
Het rapport Perspectief Bestemming Nederland 2030 voorspelde vijf jaar geleden een vijftig procent toename van het inkomend verblijfstoerisme. Het was...
Jos Klerx (Rabobank): "Gemengde resultaten in horeca en recreatie door slecht voorjaarsweer"
"Voor veel horeca- en recreatiebedrijven valt 2024 tot nu toe letterlijk en figuurlijk in het water. Door de aanhoudende regen konden campings niet al...

F&B Professional of the Year Mark Visschedijk maakte F&B weer winstgevend
Netwerkvereniging Association of Food & Beverage Management (AF&BM) organiseert jaarlijks de verkiezing voor F&B Professional of the Year...

Duurzaamheid in de hotelwereld: De CSRD als katalysator voor verandering
Duurzaamheidsuitdagingen en -kansen voor de hotellerie in het licht van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), ook voor wie niet CSRD...

Column: Voor alles een laatste keer
Halverwege juni 2021 valt de derde editie van Hospitality Management van dat jaar bij iedere hotelier op de deurmat. Nederland zit in die periode tuss...

Omzet horeca groeit in eerste kwartaal van 2023
De omzet in de horeca groeide in het eerste kwartaal van 2023 met 2,3 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Het volume, de...

Hotel Ryder in de startblokken
Op jonge leeftijd een hotelonderneming runnen, het is niet veel mensen gegeven. Ondernemen is vallen en opstaan, fouten maken en groeien. In de serie...
Van stagiair tot mede-eigenaar van Hotel Savarin
Horecaondernemer Patrick van Zuiden heeft 50 procent van zijn aandelen verkocht aan hotelmanager Stephanie Nunes Querido. Daarmee heeft Restaurant Hot...
Hotel Broeck: sociaal betrokken, commercieel gedreven
De jonge hotelondernemers Jamie de Jong en Don Janmaat hoefden niet lang na te denken toen ze het idee opvatten om het enige hotel in Oudewater nieuw...
De hotelvastgoedtransacties in 2022
Ook in 2023 heeft Invast Hotels weer alle transacties van hotelvastgoed geanalyseerd die bij het kadaster geregistreerd staan. Het betreft de 18e edit...

Column Mehrsa Ghadiri: New York Happy Meal
Het is vrijdagavond en ik draai weer eens avondje mee in de bar. Links en rechts hoor ik gasten Martini’s bestellen en verbaasd kijk ik naar taf...

Column: De bubbel
Volgens het Nibud is zestig procent van de Nederlandse huishoudens financieel ongezond. In 2021 waren het nog vijf op de tien huishoudens die in finan...

Afscheidsinterview Robèr Willemsen: "Ik ben altijd dicht bij mezelf gebleven"
Robèr Willemsen is KHN-voorzitter af. Op 7 maart trad hij officieel af en droeg hij de voorzittershamer over aan Marijke Vuik. Maar liefst zeve...

Afbouw GR8 Hotel Breda: 100 kamers in 100 dagen
Honderd hotelkamers afbouwen in Honderd dagen. Dat was de opdracht die general contractor Bulsink meekreeg van GR8 Nederland. Eind vorig jaar wer...

Investeringsvolume hotelvastgoed in 2022 op ruim 400 miljoen euro
De dynamiek op de hotelbeleggingsmarkt van afgelopen jaar was – net als in 2021 – beperkt, met een volume van ruim 400 miljoen euro. De st...

Lievergoed Collectie breidt uit met Kasteel Bijstervelt in Oirschot
De Lievergoed Collectie is per januari 2023 uitgebreid met Kapel Montfort en Brasserie Jacob V, beide gelegen op Landgoed Groot Bijstervelt in Oirscho...

"De kans om het samen te doen komt maar één keer langs"
De Nederlandse familiehotels kampen met overnameproblematiek, maar daar is in Emmen weinig van te merken. Drie jaar geleden namen de broers Jasper (li...
Willeke Poeliejoe implementeert eigen visie in haar hotel Lytel Blue
Op jonge leeftijd een hotelonderneming runnen, het is niet veel mensen gegeven. Ondernemen is vallen en opstaan, fouten maken en groeien. In de serie...

Hospitality Management jaaroverzicht 2022
December: de maand van lijstjes, terugblikken en voorspellingen doen. Niemand weet wat 2023 gaat brengen, maar wat de redactie wel weet is welke artik...

Column: Gaat de bubbel klappen?
Een jaar geleden zat Nederland in een volledige lockdown, met weinig tot geen perspectief op een snelle heropening. Op 18 december 2021 werd een gedee...

De functie van disruptieve innovatie in de hotellerie
“De enige constante in het leven is verandering.” – deze uitspraak van de Griekse filosoof Heraclitus gaf lang geleden al weer wat b...
ING: Sterkere prijsstijgingen bij hotels dan bij restaurants
De vooruitzichten voor de horecasector voor 2023 zijn gematigd positief. Na de grote inhaalslag in 2022 groeit het volume in 2023 naar verwachting met...

"De uitdagingen van nu zijn groter dan een jaar geleden"
Op jonge leeftijd een hotelonderneming runnen, het is niet veel mensen gegeven. Ondernemen is vallen en opstaan, fouten maken en groeien. In de serie&...

"Ondernemen op emotie is veel mooier"
Floris van Vliet werd in 2017 de jongste hoteleigenaar van Nederland. Op z’n 21ste nam hij de exploitatie in handen van het hagelnieuwe Hotel Ma...

Rotterdamse hotels collectief aan de slag met verduurzaming
Een groep van zestien Rotterdamse hotels gaat het komende jaar gezamenlijk aan de slag met het verduurzamen van hun organisaties. Onder de naam Hotel...

"Ik had maar één droom: hotelier worden"
Als Sophie Knoote in het najaar van 2021 de mogelijkheid krijgt om de exploitatie van Hotel De Loenermark in het Gelderse Loenen over te nemen, hoeft...
Talia Butt ontvouwt ambitieuze toekomstplannen in Brussel
Op jonge leeftijd een hotelonderneming runnen, het is niet veel mensen gegeven. Ondernemen is vallen en opstaan, fouten maken en groeien. In de serie...
De Correspondenten; de problematiek op de arbeidsmarkt is van lange duur
De hotellerie is een internationale business. In de rubriek ‘De Correspondenten’ vertellen Nederlandse hoteliers – werkzaam in het b...

Vakantieparkontwikkelaar verovert hotellerie: "Groter worden door speciaal te blijven"
Vakantieparkontwikkelaar Dutchen opende afgelopen zomer met het Heavens Hotel in De Grote Kerk in Hoorn het derde hotel binnen het portfolio. Met als...

Jörgen Rijnaard opent binnenkort het meest prestigieuze project van Pillows Hotels
Dit najaar opent het vlaggenschip van Pillows Hotels in het Amsterdamse Oosterpark: het Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park. Het eerste v...

HOSTA 2022 rapport: Hotelmarkt herstelt snel, maar nieuwe crisis dreigt
De Nederlandse hotelmarkt is nog maar nauwelijks hersteld van de coronacrisis, maar de volgende crisis lijkt eraan te komen. Na de historisch grote te...

Prinsjesdag: Waar moet Den Haag mee komen om de horeca draaiende te houden?
Prinsjesdag kan dit jaar een spannende dag zijn voor horecaondernemers. Door onder andere torenhoge inflatie, lage koopkracht, personeelstekort en cor...

Column: koopkracht
De hotelier met genoeg vet op de botten zou het wel doorstaan, die coronacrisis. Met de steun van de overheid en alle Nederlanders die massaal in eige...
Booking terug van weggeweest
Booking Holdings, het Amerikaanse moederbedrijf van Booking.com, heeft nieuwe cijfers uitgebracht waaruit blijkt dat de onderneming uit het coronadal...

Bjarne en Rosemarijn Pechler bouwen verder met Conferentiehotel Villa Heidebad
Op jonge leeftijd een hotelonderneming runnen, het is niet veel mensen gegeven. Ondernemen is vallen en opstaan, fouten maken en groeien. In de serie...
Een cyberaanval in het hotel. Wat nu?
Sjors Brul, oprichter en eigenaar van Sbit, is nog maar een aantal uren terug van vakantie als hij ’s avonds laat een dringend telefoontje krijg...

LookingforBooking: Herstel van markt zakelijke overnachtingen stuwt kamerprijs omhoog
Vele zakelijke markten hebben geleden onder corona, maar gelukkig is de veerkracht groot en is er herstel zichtbaar. De markt van zakelijke hotelovern...