Bij het uitbaten van een horecabedrijf zijn verschillende exploitatievormen mogelijk. In sommige gevallen is de vastgoedeigenaar ook zelf de exploitan...
Relais & Châteaux is verheugd zes nieuwe leden te verwelkomen in haar prestigieuze associatie. Deze uitzonderlijke locaties, elk met een eig...
Als Romeinse veldheren veroverden Ilfa en Selmar de Roo de afgelopen jaren met hun Horecalegioen het ene na het andere horecabedrijf in Nijmegen en om...
Moxy The Hague en Residence Inn by Marriot The Hague sluiten zich aan bij de Amare Member Club van het onderwijs- en cultuurgebouw Amare in Den Haag....
Na het succes van de eerste editie in 2024 is de Future Hotel Leader Award (FHLA) terug! De zoektocht naar de volgende visionaire leider in de hospita...
Hoteliers zijn al geruime tijd bekend met OTA’s die overnachtingen aanbieden. Een ander soort platform is echter bezig aan een opmars: boekingss...
Onlangs was ik ruim een week op de Azoren en voor iedereen die van natuurschoon, en een torenhoge luchtvochtigheid, houdt kan ik deze eilanden enorm a...
Over minder dan twee weken staat HotelSummit 2024 op het programma. Postillion Hotel Utrecht Bunnik is op maandag 4 november het toneel van hét...
Radisson Hotel Group breidt haar Italiaanse portfolio uit met vijf nieuwe aanwinsten en zeven openingen. Dit is een belangrijke mijlpaal in groeistrat...
Een jaar en negen maanden neemt het in beslag. Met man en macht wordt er gewerkt aan de complete metamorfose van het 557 kamers tellende DoubleTree by...
De hotellerie is een internationale business. In de rubriek ‘De Correspondenten’ vertellen vijf Nederlandse hoteliers – werkzaam in...
In aanloop naar de lancering van de QL Guide 2025/2026 heeft Quality Lodgings een selectie van 'New Discoveries' bekendgemaakt. Onder de negen nieuwe...
Er wordt dagelijks gesproken over gen Z en hoe zij de Food & Beverage-industrie beïnvloeden. Maar blijft het daarbij? Als ondernemer heb je o...
Met trots kondigt Restaurant Latour aan dat het ook dit jaar zijn felbegeerde Michelinster heeft weten te behouden. Voor de 20e keer op rij prijkt de...
Voor de 53ste keer viert restaurant De Kromme Dissel in Heelsum de uitreiking van de felbegeerde Michelinster. Nog nooit eerder heeft een Nederlands r...
De exploitatievorm van een hotel kan uiteenlopen van een familie die zelf een klein hotel runt, tot zaken als huurovereenkomsten, managementcontracten...
Naarmate de werken vorderen en de opening van Van Oys Maastricht Retreat in maart 2025 naderbij komt, worden de contouren van het vijfsterren Superior...
De Raspberry Hospitality Group heeft in ruim een jaar tijd maar liefst vier hotels toegevoegd aan zijn portefeuille. Hiermee komt het totale aantal ho...
Van hotels met beperkte service tot luxe resorts: hoteliers ontdekken nieuwe manieren om meer te doen met minder moeite, zoals het optimaliseren van e...
Wie Bas Lemmens in de afgelopen jaren bij een van de vele panels waaraan hij deelneemt op het podium heeft zien spreken, heeft opgemerkt dat hij doorg...
Het gebeurt regelmatig: een ondernemer huurt een zzp’er in om werkzaamheden te laten uitvoeren. Dit is alleen niet zonder juridische risico&rsqu...
Bulsink, onder andere gespecialiseerd in het bouwen van hospitality-projecten, heeft op dit moment vier verschillende hotels onderhanden. Manager Oper...
Maandag 9 september kwamen in Hotel Babylon onderzoekers, hoteliers, politiek en stakeholders op initiatief van Koninklijke Horeca Nederland bijeen om...
Bezettingsgraden in hotels zijn verder gegroeid en de kamerprijzen zijn inmiddels flink boven die van 2019 uitgekomen. Omzetten in hotels zijn prima....
Het Amsterdam Marriott Hotel verwelkomt David Cubillos als de nieuwe Food & Beverage Manager. Cubillos brengt internationale ervaring met zich mee...
De verhoging van het btw-tarief op onder andere logies heeft grote gevolgen. Niet alleen voor hoteliers, maar voor iedereen in ons land. Scholen en ve...
De horeca- en hotelleriesector staat voor een grote uitdaging: het aantrekken en behouden van jong talent uit Generatie Z. Deze generatie, geboren tus...
Per 1 januari 2025 gaat tweesterrenchef Guido Braeken aan de slag in het fine dining restaurant crEATe van Van Oys Maastricht Retreat. Hij zal gaan sa...
Bij de verhuur van hotel- en horecaruimtes in Nederland wordt vaak gebruik gemaakt van de modelovereenkomst die de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) vo...
Digitale transformatie is niet meer weg te denken uit de hotellerie, de sector die traditioneel draait om menselijke interactie en gepersonaliseerde e...
De Limburgse hoteloperator Black Label Hospitality (BLH) heeft met ingang van 1 augustus 2024 Crowne Plaza Düsseldorf-Neuss overgenomen. Het gehe...
IG Immobilien verkoopt een deel van een mixed-use gebouw nabij Amsterdam Sloterdijk aan hotelketen Win Hotels. De transactie beslaat in totaal circa 1...
Ruby onthult met trots haar 19e locatie, het Ruby Bea Hotel & Bar, samen met de ultramoderne Ruby Dante Workspaces, beide gelegen in het hart van...
KHN kondigt aan dat Udo Delfgou per 1 oktober aantreedt als de nieuwe algemeen directeur van dé branchevereniging voor de horeca. Delfgou breng...
De gastbeleving speelt een cruciale rol in de hotellerie en innovatie en technologie kunnen hoteliers een handje helpen de focus volledig bij hun gast...
NUMA Group heeft Native Places, onderdeel van Native Holdings, overgenomen voor een niet bekendgemaakt bedrag. Native Residential zal onderdeel blijve...
Het rapport Perspectief Bestemming Nederland 2030 voorspelde vijf jaar geleden een vijftig procent toename van het inkomend verblijfstoerisme. Het was...
Het consortium van Dreef Beheer, Ramphastos Investments en Van Deursen Groep heeft Hotels van Oranje in Noordwijk overgenomen. Alle bij het project be...
"Voor veel horeca- en recreatiebedrijven valt 2024 tot nu toe letterlijk en figuurlijk in het water. Door de aanhoudende regen konden campings niet al...
Vandaag viert Becurious, een digital marketingbureau voor de hotelbranche, haar 25-jarig bestaan. Dit jubileum markeert een kwart eeuw van innovatie e...