Je hebt gezocht op: wijnen

Btw-verhoging betekent een winstverlies van maximaal 80% voor hotels in de grensregio
Koninklijke Horeca Nederland maakt zich grote zorgen over de impact van de btw-verhoging op logies van 9- naar 21 procent, met name voor hotels in de...

Restaurant Judith opent haar deuren in Kasteel Engelenburg
Restaurant Judith opent op 19 maart haar deuren in Kasteel Engelenburg en introduceert een verfijnde culinaire beleving met een moderne interpretatie...

Relais & Châteaux krijgt er elf nieuwe leden bij
De elf nieuwe leden die zich bij de familie Relais & Châteaux hebben aangesloten, tonen opnieuw aan dat de organisatie wereldwijd vertegenwo...

ProWein 2025: Ontdek de smaak van morgen
ProWein wordt in 2025 opnieuw het hoogtepunt van de internationale wijn- en distilleerindustrie. Onder het motto 'Ontdek de smaak van morgen' presente...

NH Hotels & Resorts introduceert vernieuwd ontbijt voor alle 211 hotels
NH Hotels & Resorts lanceert een nieuw ontbijtconcept met focus op duurzaamheid, variatie en lokale producten. Het merk serveert jaarlijks acht mi...

The Social Hub opent twintigste, zestig miljoen euro kostende, hotel
The Social Hub opent haar eerste hotel in Porto. Portugal’s eerste hybride hospitality locatie is de nieuwste mijlpaal in de snelle expansie van...

The White Room in Krasnapolsky brengt meer dan 15 sterrenchefs samen voor Michelin Festival
Op 26 mei 2025 worden de iconische Wintertuin en de Grand Ballroom van het Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam omgetoverd tot het meest presti...

Savarin presenteert nieuwe culinaire brigade, onder leiding van chef Richard de Vries
Restaurant, Hotel & Spa Savarin in Rijswijk heeft maandag 24 februari zijn nieuwe keukenbrigade voorgesteld. Tijdens een speciale lunch werden c...

Ciel Bleu** in Hotel Okura Amsterdam presenteert exclusieve reeks culinaire avonden
Het prestigieuze tweesterren Ciel Bleu Restaurant in Hotel Okura Amsterdam presenteert Ciel Bleu’s Refined Nights, een exclusieve reeks culinair...

Dit zijn de 18 winnaars van de Gault&Millau Awards 2025
Vandaag, maandag 10 februari, vond in TivoliVredenburg te Utrecht de gidslancering van Gault&Millau 2025 plaats. Daarnaast werden er 18 awards uit...

Mövenpick breidt Europese portefeuille flink uit
Mövenpick kondigt woensdag de opening aan van Mövenpick Grand Hotel Wrocław en Mövenpick Resort & Spa Karpacz - de eerste hotels on...

The Dylan Amsterdam speelt in op Dry January en pakt origineel uit met ‘The Dry Wine’
The Dylan Amsterdam’s Bar Brasserie OCCO trapt het begin van het nieuwe jaar af met een nieuw, alcoholvrij avontuur: The Dry Wine. Deze verfijnd...

In maart 2025 opent Restaurant Suus haar deuren in nieuw hotel De Plesman
Vanaf maart 2025 wordt Den Haag een culinaire hotspot rijker met de opening van Restaurant Suus. Gevestigd onder het opvallende koperen dak, verbonden...

Plannen voor nieuwe Van der Valk stranden op schapen en stikstof
De plannen om een nieuw Van der Valk-hotel te openen bij Hattem moeten voorlopig in de ijskast. De Raad van State, de hoogste rechtbank van Nederland,...

Kabinet bindt in, maar laat btw-verhoging voor logies en hotels wel staan
Het kabinet zet een groot deel van de geplande btw-verhogingen in de ijskast wegens een gebrek aan steun voor de maatregel. Dit lijkt echter niet te g...

City Hotel Gouda sluit zich aan bij WorldHotels Crafted collectie
WorldHotels is verheugd de heropening aan te kondigen van City Hotel Gouda, Nederland, nu onderdeel van de WorldHotels Crafted collectie. Het hotel li...

Overzicht Michelin 2024: Inter Scaldes bekroond met twee sterren
Het Maastrichtse MECC was vandaag het decor van de MICHELIN Gids Ceremonie Nederland waar de langverwachte selectie voor 2024 bekend werd gemaakt. Het...

Rabobank: horeca- en recreatiesector is van vitaal belang voor Nederland
In de nieuwe visie van de Rabobank op de vrijetijdssector wordt duidelijk dat de kijk op de sector moet veranderen. Hoewel het economisch belang in Ne...

Bouw nieuw Van der Valk-hotel met bijna 200 kamers gaat binnenkort van start
Vijf jaar geleden werd al gesproken over een nieuw Van der Valk Hotel in Zoetermeer. Tot nu toe is het bij plannen gebleven, maar hier lijkt in de kom...

Werken met zzp’ers: let op, verandering op komst!
Het gebeurt regelmatig: een ondernemer huurt een zzp’er in om werkzaamheden te laten uitvoeren. Dit is alleen niet zonder juridische risico&rsqu...

Roompot opent luxueus adults-only retreat met speciaal ontwikkelde app
Hartje Veluwe, midden in het groen, ligt het nieuwe exclusieve Roompot mini-resort Marber Veluwe te midden van ongerepte natuur. Een unieke plek die d...

“Bier kent veel meer smaakdiversiteit dan wijn”
Wijn en spijs zijn van oudsher een bekende combinatie, maar de afgelopen jaren maakt bier zijn opmars als begeleider van maaltijden. Biersommeliers Iv...

Oostwegel Collection en Brand lanceren bier gebrouwen met appelsap
De twee Limburgse bedrijven Oostwegel Collection en Brand hebben de handen ineengeslagen om een eigen bier te brouwen als eerbetoon aan Limburgs ambac...

Honderden flessen whisky in de hotelbar: “Voor ons is het zéker een USP”
Veel hotelbars hebben wel een paar flessen whisky op de plank staan. Bij Hotel Fidder in Zwolle en Hotel Zee en Duin in Katwijk gaat het echter een st...

Kenny Friederichs volgt Marcel van Lier op bij Latour* in Huis ter Duin
Restaurant Latour* in Grand Hotel Huis ter Duin kondigt de benoeming aan van Kenny Friederichs als de nieuwe chef de cuisine. Friederichs, die in febr...

Restaurant ’t Slaakhuys opent deuren in Fletcher Boutique Hotel Slaak-Rotterdam
Op een plek waar voorheen de geschiedenis letterlijk geschreven werd - de locatie deed dienst als redactie van dagblad Het Vrije Volk - opent het nieu...

Relais & Châteaux chefs slaan alarm voor biodiversiteit van de zee
Relais & Châteaux, een organisatie van 580 exceptionele restaurants en hotels in 65 verschillende landen, doet een gezamenlijke oproep voor...

Nieuwe chef voor Restaurant Locals in Hotel Haarhuis
Sinds deze maand schittert Rafael Surie als de nieuwe chef-kok van Locals in Arnhem. Hij brengt een wereld aan ervaring mee: hij werkte onder andere b...

La Vie en Rosé: unieke zomerse wijn-spijslunch in binnentuin Grand Hotel Karel V
Het roséseizoen staat voor de deur en dat wordt natuurlijk gevierd met een wijn-spijslunch in de mooiste binnentuin van Utrecht. Op zondag 16 j...

Kaatje bij de Sluis viert vijftigjarig bestaan
Vandaag, precies vijftig jaar geleden op 17 mei 1974, werd Kaatje bij de Sluis geboren in Blokzijl. Fons en Anneke van Groeningen stichtten het restau...

Column Ewout Hoogendoorn: Kunstmatig intelligente hotels
Kunstmatige intelligentie (KI) is het helemaal tegenwoordig, ook in de horeca. Op zich terecht, je kan zo ongeveer alles automatiseren wat je kunt ver...

Joshua Mullock is de nieuwe wine director bij Sofitel Legend The Grand Amsterdam
Joshua Mullock is de nieuwe wine director bij Sofitel Legend The Grand Amsterdam. Met zijn ervaring in verschillende restaurants in het Verenigd Konin...

Kenny Friederichs benoemd tot junior chef bij Restaurant Latour in Grand Hotel Huis ter Duin
Kenny Friederichs is gepromoveerd tot junior chef bij, het met een Michelinster en 16/20 in de Gault Millau bekroonde, Restaurant Latour in Noordwijk...

“Zonde wanneer acht van de tien hotelmedewerkers niet zoveel doen”
‘Synergie’ is een woord dat een aantal keer valt in gesprek met Ali Abbach. De Haagse ondernemer beheert met zijn bedrijf Homey Housing zo...

Gault&Millau 2024: De hoogst genoteerde stijgers, de top, de hoogste nieuwe binnenkomers en de 18 awardwinnaars
De Gault&Millau gids 2024 werd maandag in Utrecht gepresenteerd. Maar liefst 842 restaurants prijken dit jaar op de lijst, waarvan 82 restaurants...

Nieuw mediterraan restaurant Barbounia in Conservatorium Hotel Amsterdam
Deze week opent het mediterraanse restaurant Barbounia in het Conservatorium Hotel in Amsterdam. Tot en met 30 januari geldt als soft opening. Gasten...

Daan Halle nieuwe Maître van restaurant Bridges Amsterdam in Sofitel Legend The Grand
Sinds 1 januari 2024 heeft Daan Halle de rol van Maître op zich genomen bij restaurant Bridges, gelegen in het Sofitel Legend The Grand Amsterda...

CEO Rob Hermans: “Fletcher is voor vijfsterrenhotels een serieuze gesprekspartner”
Fletcher Hotels groeide in de 26 jaar dat het bedrijf bestaat uit tot de grootste hotelketen van Nederland met 113 hotels in de portefeuille. Als het...
Jaaroverzicht 2023: Dit is het best gelezen in 2023. Wat viel op?
In dit feestelijke overzicht duiken we in de meest opmerkelijke momenten van het afgelopen jaar. We blikken terug op de best gelezen artikelen, onthul...
Vacature van de week: Hotelschool The Hague zoekt food and beverage instructor – service
Heb jij een passie voor hospitality? Heb je een goede kijk op eigentijdse en innovatieve restaurantconcepten? Zou je het meer dan leuk vinden om stude...