Ter ere van haar zeventigjarig bestaan opent De Echoput in 2025 een nieuw fine dining restaurant, dat de rijke culinaire historie van het familiebedrijf een eigentijds volgend hoofdstuk geeft. Onder leiding van de derde familiegeneratie bouwt De Echoput voort op haar oorsprong met een moderne benadering van wildbereiding en vitale gastronomie.
Het nieuwe restaurant komt in het gastronomische hotel op de plaats van de huidige Wildbar. Het team van De Echoput wordt de komende maanden verder uitgebreid om in het voorjaar het nieuwe restaurant te openen.
Een nieuw hoofdstuk van een erfgoed vol pioniersgeest
“Mijn grootouders startten De Echoput zeventig jaar geleden op deze Koninklijke plek en legden het fundament voor onze culinaire traditie. Mijn ouders ontwikkelden daarna het gastronomische hotel en mijn vader promoveerde met zijn baanbrekende smaaktheorie. Nu zetten we weer een volgende stap.” aldus Lodewijk Klosse, die de derde generatie in het familiebedrijf vertegenwoordigt.
Hotel Gastronomique
Met het nieuwe restaurant zet De Echoput haar positionering als ‘Hotel Gastronomique’ kracht bij. Klosse licht toe: “Het wordt een kleinschalig, exclusief fine dining restaurant waar we een eigentijdse invulling geven aan onze oorsprong in culinaire wildbereiding. Van het interieur tot de gerechten; alles komt samen in een beleving die duurzame gastronomie ademt en één is met onze prachtige omgeving. Een onderscheidende toevoeging op onze huidige restaurantbeleving en daarmee een extra ‘reason to visit’.”
De opening van het fine dining restaurant staat gepland voor de eerste helft van 2025, in de ruimte waar momenteel de Wildbar gevestigd is. De bar krijgt een nieuwe plek in het hotel, waar zo een private bar/lounge gecreëerd wordt voor gezelschappen.
Het Echoput-team breidt verder uit
Eerder dit jaar werd Peter Paul van den Breemen teruggehaald als executive chef. Hij speelt een sleutelrol in de keukenorganisatie. Lodewijk Klosse: “Peter Paul is een sterke culinaire leider. Zijn visie sluit perfect aan bij onze kernwaarden en hij bewaakt de kwaliteit en continuïteit binnen onze teams.”
De volgende stap is het aantrekken van een keukenchef en maître-sommelier die het gezicht worden van de culinaire beleving van het nieuwe restaurantconcept. Er worden op dit moment gesprekken gevoerd met kandidaten.
Blijf op de hoogte!
Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze gratis digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.