Richard Ekkebus heeft donderdagavond tijdens de presentatie van de Michelingids voor Hong Kong en Macau met zijn restaurant Amber een derde Michelinster in ontvangst genomen. De Nederlandse chef is al sinds 2005 werkzaam bij het in The Landmark Mandarin Oriental in Hong Kong gevestigde restaurant en mocht de afgelopen zestien jaar twee sterren voeren.
Ekkebus noemde de derde ster tijdens de ceremonie de ‘ultieme bekroning van zijn levenswerk’. Michelin omschrijft het restaurant van de Nederlander als volgt: “Amber heeft dit jaar een uitzonderlijke promotie gemaakt van twee naar drie Michelinsterren. Onder leiding van de Nederlandse chef-kok Richard Ekkebus blijft het restaurant zich steeds verder ontwikkelen.”
“Zijn toewijding aan duurzaamheid en zuivelvrij koken, waarvoor hij al beloond is met een Michelin Green Star, komt tot uiting in de creativiteit en verbeeldingskracht die zijn keuken keer op keer levert. De degustatiemenu’s, inclusief vegetarische varianten, nemen gasten mee op een smaakvolle reis met topingrediënten zoals aka uni, Ping Yuen-kip en blauwe kreeft. Elk ingrediënt speelt een zorgvuldig doordachte rol in de gerechten.”
SVH Meesterkok Ekkebus deed in het begin van zijn carrière ervaring op onder meer Château Neercanne in Maastricht en tweesterrenrestaurant Corona in Den Haag. Begin jaren negentig vertrok hij naar het buitenland om niet meer terug te keren. Hij werkte bij toprestaurants als L’Arpège en Guy Savoy in Parijs en Pierre Gagnaire in St. Étienne. Sinds 2005 is hij werkzaam bij The Landmark, waar hij fungeert als director of culinary operations and food and beverage.
Blijf op de hoogte!
Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.