Quality Lodgings voegt negen hotels toe aan collectie

Auteur: Redactie
Hotelketens 9 oktober 2024
Quality Lodgings voegt negen hotels toe aan collectie

In aanloop naar de lancering van de QL Guide 2025/2026 heeft Quality Lodgings een selectie van 'New Discoveries' bekendgemaakt. Onder de negen nieuwe leden bevinden zich twee vertrouwde namen, zes nieuwe ontdekkingen in Nederland en één in België. Van historische kastelen tot stijlvolle boutique hotels: alle nieuwkomers delen een passie voor gastvrijheid en culinaire perfectie. Hiermee groeit de handpicked collectie naar 116 onafhankelijke kwaliteitshotels in Europa, waarvan 73 in Nederland.

“Wij merken een groot enthousiasme binnen de onafhankelijke kwaliteitshotels om zich aan te sluiten bij onze collectie”, aldus Pauline Verhoef, directeur van Quality Lodgings. Volgens Verhoef komt dit door de veranderde focus van QL: “Waar Quality Lodgings vroeger vooral bestond uit de QL Guide en het QL Magazine, investeren we in meer zichtbaarheid van het merk en de verbindende kracht van onze community.”

Jean-Marc Beaumont, eigenaar van Hotel Beaumont Maastricht, licht toe: “Onze motivatie om ons bij QL aan te sluiten is de gedeelde passie voor authenticiteit, kwaliteit en gastvrijheid, binnen een prachtig netwerk van onafhankelijke hotels. We kijken ernaar uit om onze gasten een unieke en inspirerende beleving te bieden, geïnspireerd door de samenwerking met andere bijzondere QL-hotels.”

Verhoef: “We zijn een collectief vóór en door hotels waarin we elkaar versterken en samen groeien. Het spreekt zich rond dat we enerzijds voordelen bieden voor hotels bij gerenommeerde partners en anderzijds ondersteunen als een verlengd marketingplatform, iets wat voor individuele locaties vaak moeilijker te organiseren is. We zijn dan ook bijzonder blij om vertrouwde relaties als Landgoed Groot Warnsborn en Boutique Hotel Mondragon weer te mogen verwelkomen.”

Boutique Hotel Mondragon, Zierikzee

"Al meer dan een eeuw een begrip in Zierikzee en ver daarbuiten. In het historisch hart van monumentaal Zierikzee, is Mondragon een plek waar iedereen zich direct thuisvoelt. De romantiek van lang vervlogen tijden is duidelijk voelbaar in de 41 kamers en suites van het eeuwenoude gebouw. In Restaurant Cristó, bekroond met 13 Gault & Millau-punten, kunnen gasten genieten van verfijnde gerechten met uitzicht op de Oude Haven. Van een heerlijk kopje koffie mét Zeeuwse bolus of een spectaculaire cocktail geniet men in de hotel & cocktailbar Eleven."

Boutique Hotel Weeshuis*, Gouda
(fotografie: Wendy Bos)

"Boutique Hotel Weeshuis Gouda (WSHS) staat voor ‘arte de vivre’. Vandaag de dag huist er een luxe boutique hotel in het historische pand, maar het eeuwenoude verhaal van het weeshuis begon ooit met zeven nonnen. Voor eigenaren Sharon en Lennart van Gastel was het liefde op het eerste gezicht met het prachtige pand dat historie ademt en zo bijzonder is voor de stad Gouda. WSHS staat voor traditionele hospitality met een gouden randje – altijd voorzien van een verrassingselement. In de Regentenkamer, comfort fine dining restaurant LIZZ* en coffee, cocktail & champagnebar COCO worden zintuigen dan ook elk moment van de dag verwend. Executive chef, i/c of F&B is Remco Kuijpers, verantwoordelijk voor alle F&B in het hotel. Remco heeft zijn eigen stijl die goed aansluit bij die van LIZZ, dat is onderscheiden met een Michelinster en 14,5 Gault & Millau-punten. Dit hotel ademt historie en biedt tegelijkertijd verfijnde gastvrijheid, passend bij de charmes van Gouda."

Hospitality Management sprak Sharon en Lennart van Gastel in 2023. “Het viel ons op dat de ondernemer van een Relais & Châteaux hotel vaak ook de eigenaar is. Dat merk je aan alles. Je voelt het hart van de eigenaar kloppen in het bedrijf." Lees het hele interview hier. 

Grand Hotel Karel V*, Utrecht

"Grand Hotel Karel V, ooit een 14e-eeuws klooster, combineert historie met luxe in het hart van Utrecht. Het luxe vijfsterrenhotel ligt in een groene oase van 10.000 vierkante meter, een verborgen parel midden in de stad. Het monumentale pand, waar ooit ridders en priesters verbleven, biedt nu een moderne vorm van gastvrijheid. Bij Restaurant Karel 5* staan chef de cuisine Leon Mazairac en souschef Jent van Cappelle aan het roer. Gasten kunnen genieten van inspirerende (vegetarische) menu’s en verleidelijke signature dishes, bekroond met een Michelinster en 16 Gault & Millau-punten. Brasserie Goeie Louisa eert de rijke tradities van de kloosterkeuken en biedt een ‘casual classic’ sfeer die geliefd is bij zowel locals, toeristen als zakenmensen."

Hotel Beaumont, Maastricht

"Aan de elegante Wycker Brugstraat in het centrum van Maastricht biedHotel Beaumont klassieke allure, gecombineerd met tijdloos design. Dit familiehotel, opgericht in 1912, staat bekend om zijn warme gastvrijheid en uitstekende service, inmiddels al vier opeenvolgende generaties lang. Het gerenommeerde restaurant Harry’s, bekroond met 14 Gault&Millau-punten, serveert seizoensgebonden en ongecompliceerde gerechten, bereid met ingrediënten van de eigen boerderij. De intieme Founders Bar, geïnspireerd op de hotelbars in Londen en Parijs uit de jaren 1920, biedt een stijlvolle ambiance voor een ontspannen avond."

Hotel Ryder, Vught

"Gelegen op het historische Fort Isabella biedt Hotel Ryder een eigentijds stadsgevoel met een klassieke touch. Dit boutique lifestyle hotel in Vught beschikt over 30 ruime, lichte kamers en een gezamenlijke living waar gasten zich direct thuis voelen. Het hotel, gevestigd in een rijksmonument op een gerenoveerd kazerneterrein, ligt aan de groene rand van ’s-Hertogenbosch en biedt volop mogelijkheden voor natuur- en cultuurliefhebbers. Met nabijgelegen wandelgebieden en de bruisende stad op fietsafstand is Hotel Ryder een perfecte uitvalsbasis voor gasten die luxe willen combineren met een ongedwongen sfeer."

een uitzonderlijke ervaring, inclusief een verfijnde culinaire reis onder leiding van chef-kok Gary Kirchens. Voor seizoens- en streekgebonden gerechten kunnen gasten terecht bij Bistro Richard, een stijlvolle brasserie op het binnenplein van het kasteel."

 

Landgoed Groot Warnsborn, Arnhem

"In het hart van de Veluwe, omringd door 750 hectare aan uitgestrekte natuur, ligt Landgoed Groot Warnsborn. Dit familiehotel ademt warmte en betrokkenheid en wordt inmiddels door de tweede generatie geleid. Het biedt gasten een perfecte balans tussen monumentale rust en moderne luxe. De 40 stijlvol ingerichte kamers, elk met een eigen karakter, maken elk verblijf bijzonder. Restaurant La Belle Source, onder leiding van chef-kok Niek Bezuijen

Kasteel van Ordingen*, Sint-Truiden, België

 

"Tussen de eindeloze boomgaarden van Sint-Truiden, ligt het imposante Kasteel van Ordingen, een vijfsterrenhotel met een rijke historie en een Michelinster voor Restaurant Aurum. De restauratie van het kasteel, de voormalige residentie van de heren van Ordingen, nam ruim 20 jaar in beslag. In het kasteelgedeelte en de commandeurswoning bevinden zich 32 kamers en suites, ingericht door meesterdecorateur Pieter Porters. Dit hotel combineert de authentieke grandeur van het verleden met moderne luxe en biedt zijn gasten een uitzonderlijke ervaring, inclusief een verfijnde culinaire reis onder leiding van chef-kok Gary Kirchens. Voor seizoens- en streekgebonden gerechten kunnen gasten terecht bij Bistro Richard, een stijlvolle brasserie op het binnenplein van het kasteel."

Mooirivier, Dalfsen

"Mooirivier, gelegen aan de oevers van de Overijsselse Vecht, biedt gasten een serene omgeving om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven. Het hotel, gevestigd op een oude rivierduin, combineert designklassiekers en vintage-elementen met een ontspannen sfeer. Restaurant Aan de Oever, onder leiding van chef-kok Arjen Bonder, heeft een grote open keuken als eyecatcher en biedt verrassende, pure gerechten die perfect aansluiten bij de natuurlijke omgeving. Mooirivier is een familiebedrijf dat bekend staat om zijn persoonlijke service en warme gastvrijheid."

QL College – Teaching Hotel, Maastricht

"Teaching Hotel, onderdeel van Hotel Management School Maastricht, sluit zich aan bij QL College, het label voor toonaangevende Europese hospitality-opleidingen. Dit bijzondere hotel, gehuisvest in een prachtig 13e-eeuws kasteel, wordt gerund door eerstejaars studenten die gasten een verrassend frisse en enthousiaste ervaring bieden onder toeziend oog van docenten. Een volwaardig hotel met 26 unieke hotelkamers, ontworpen door Nederlandse designers. Gelegen in het prachtige Buitengoed Geul en Maas, biedt het hotel met restaurant L’Étoile en de stijlvolle hotelbar Le Coin een unieke leeromgeving waar gastvrijheid en creativiteit centraal staan."

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze gratis digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws