Yaron Jansen wint F&B Professional of the Year Award 2025

Auteur: redactie
Awards F&B 13 januari 2025
Yaron Jansen wint F&B Professional of the Year Award 2025

Op het jaargala van de AF&BM (hét netwerk voor F&B-professionals) werd op zaterdag 11 januari de winnaar van de F&B Professional of the Year Award 2025 bekendgemaakt. Deze prestigieuze titel ging dit jaar naar Yaron Jansen, director of food & beverage bij Hotel De L’Europe. Jansen versloeg in een spannende finale Lisa Seebregs, operationeel manager bij PESCA Nederland, en Martijn van Steijn, food & beverage manager bij Hotel V.

De vakjury, bestaande uit Maarten Wessels (Wessels Trainingen), Iris Kranenburg (Entree Magazine), Paul Sprakel (Hospitality Management), Godfried van der Lugt (Gault&Millau), Maaike de Reuver (Food Inspiration) en Vasfi Isitan (Ambassadeur AF&BM), reisde door het hele land om de finalisten persoonlijk te bezoeken.

Seebregs wist de jury te imponeren met haar passie, gastvrijheid en sterke teamgeest. Voor haar staat het welzijn van haar team altijd voorop, en haar hands-on mentaliteit maakt haar een inspirerende leider. Van Steijn beschikt over uitgebreide kennis, die hij graag deelt met zijn team. Hij ademt gastvrijheid en is het gelukkigst wanneer zijn team efficiënt samenwerkt en alle gasten met een glimlach de deur uitgaan. In de twee jaar dat Jansen werkzaam is bij Hotel De L’Europe heeft hij een indrukwekkende transformatie teweeggebracht. Zijn toewijding aan gastvrijheid, professionaliteit en passie voor het vak maakte zeker een grote indruk op de jury.

Na het afsluitende moment ging de jury in beraad over de finalisten. Het was een erg lastige beslissing, gezien het indrukwekkende niveau dit jaar.

Mark Visschedijk, senior food & beverage manager bij Landgoed Huize Bergen, werd in 2024 uitgeroepen tot F&B Professional of the Year. Hospitality Management sprak hem uitgebreid na zijn overwinning.

F&B Professional Award 2025

Yaron Jansen benaderde zijn jurybezoek met dezelfde zorg en toewijding die hij dagelijks van zijn team verwacht. Elke stap was zorgvuldig uitgedacht, wat de jury van de ene aangename verrassing naar de andere leidde. Hotel De L’Europe heeft onder leiding van Yaron een transformatie doorgemaakt, waarbij de focus ligt op het verbeteren van de samenwerking tussen teams en het ontwikkelen van nieuwe concepten die bijdragen aan een onvergetelijke gastbeleving.

Daarnaast zet Jansen zich in voor het opleiden en behouden van talenten in de hospitalitysector. Hij is verbonden aan de Hotelschool Stenden om toekomstig talent te enthousiasmeren voor het hospitalityvak. Ook heeft hij het Hospitality Benefit Program (UPNL) opgezet, waarmee medewerkers van de aangesloten hotels kunnen profiteren van al het F&B-aanbod tegen een aantrekkelijke korting.

Het meest trots is Jansen echter op zijn team, waarmee hij grote stappen heeft gezet richting de huidige successen van Hotel De L’Europe. “Zonder hen had ik deze titel nooit kunnen winnen,” aldus Jansen.

F&B Professional of the Year Award

Elk jaar wordt de F&B Professional of the Year Award uitgereikt aan een uitmuntende professional binnen de Food & Beverage-sector. Na een nominatie bepaalt het publiek, middels stemmen, de top 10, waarna de ambassadeurs van de AF&BM de top 3 selecteren. Deze drie finalisten presenteren zich op de finaledag aan een vakjury, die uiteindelijk de winnaar aanwijst. 

Foto: Cynthia van Dijke Fotografie

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws